Stránka 25 z 36

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 31 led 13:40
od abgx1
z vlastnej skusenosti musim povedat, ze s vynimkou malych rodinnych restauracii v ktorych majtelia aj "byvaju"alebo minimale pracuju je len malo tych, kde by si clovek objednal jedlo aj po navsteve kuchyne

taky rezen v tatralandii si do ust uz urcite nedam

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 31 led 14:29
od jerry
řidičBOB píše:V našich končinách zavádět kapitalizmus - to by byla sebevražda každé politické partaje nebo hnutí ;-)
Ale jasně: kouříš, piješ, jsi obézní (atd) - tady máš naloženo!
Zvlášť když v celé Evropě okolo nás je také socialismus, i když se tomu snaží říkat jinak ;)

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 31 led 14:59
od Stepan
abgx1: Tak Tatralandia patří J&T. To je vůbec partička prozákaznicky orientovaných :))
neautorizovaná část rozhovoru s Igorem Rattajem

Zaujímavý klient z hľadiska biznisu je dnes rodina s dvomi deťmi, ktorá príde na dovolenku. K takému by sme sa mali správať najslušnejšie a urobiť všetko preto, aby prišiel znova. Ubytujú sa na týždeň, dve malé deti, to je kopec problémov, potrebujú lyžiarsku školu, zídu dve jazdy a končia. To znamená nesmrdia mi na zjazdovke, sedia v bufete. Sú omnoho lepší ako lyžiari, ktorí o pol ôsmej stoja pred lanovkou s lyžami a o štvrtej povedia, dal som 26 jázd, jedna ma vyšla na štyri koruny. Takých radi nemáme.
dohledat to na netu už snad ani neni možný, z toho rozhovoru to bylo dodatečně smazáno :ymparty:

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 31 led 15:04
od honziss
Janča.Nov19 píše:
honziss píše:
HondaMan píše: Mám dojem, že jídlo z restaurace, kde se dělá xy obědů denně - takže přepálený olej, nekvalitní suroviny atd. - je stejně škodlivé jako si jednou za čas, když nestíhám, koupit nějakou hotovku do mikrovlnky.
Rozhodně to přeháníš.
Samozrejme, velkovyroby pouzivaj jen ty nejkvalitnejsi surovi y :D Tak se nekdy podivej na slozeni na stitku (aby to 14dni vydrzelo) a pak se zamysli, kolik asi zbylo na ty kvalitni suroviny, kdyz to narozdil od hospody musel nekdo zabalit, prodat, rozvest, marze supermarketu, atd...

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 31 led 15:12
od Stepan
Za to když si dáš maso s rejží v hospodě jako meníčko, tak ta slepice asi ještě včera večer běhala po louce a rejži přivezl overnight přímo z plantáže. :ympeace:

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 31 led 15:50
od řidičBOB
honziss píše:Samozrejme, velkovyroby pouzivaj jen ty nejkvalitnejsi surovi y :D Tak se nekdy podivej na slozeni na stitku (aby to 14dni vydrzelo) a pak se zamysli, kolik asi zbylo na ty kvalitni suroviny, kdyz to narozdil od hospody musel nekdo zabalit, prodat, rozvest, marze supermarketu, atd...
Mohl bych vyprávět - pár zákazníků tam najdeme a prolezlé to mám.
Děkuji - ani za nic!
Stepan píše:Za to když si dáš maso s rejží v hospodě jako meníčko, tak ta slepice asi ještě včera večer běhala po louce a rejži přivezl overnight přímo z plantáže. :ympeace:
To je lehce absurdní, ale existují restaurace, kde to dělají čerstvé, kuře je z volného výběhu a rejže není BASK. To jako dobrý základ zcela postačuje.

Re: Gastronomické okénko

Napsal: čtv 31 led 15:53
od honziss
Stepan píše:Za to když si dáš maso s rejží v hospodě jako meníčko, tak ta slepice asi ještě včera večer běhala po louce a rejži přivezl overnight přímo z plantáže. :ympeace:
Kdyz si das menicko za 85,- tak samozrejme ano :D

Ale vazne, lepsi rejze rok stara a certve uvarena nez rejze mesic stara, uvarena, pimpnuta nakym aditivem a tejden zabalena ve folii chladaku supermarketu, na tom se snad shodneme ne?

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 03 úno 18:13
od pavproch
Jeden gastronomický poznatek z Žabožroutova: sýr "Morbiere" s vrstvou popela uvnitř = mňam, speciálně, když se nechá zteplat, aby pořádně smrděl. Kus sem ho přivezl dom a byl přivítán: "Smrdí a divně vypadá" (ten sejra, ne já ....i když po týdnu na horách.....)

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 03 úno 19:14
od Honza42
Ten název zní morbidně. To ten popel bude asi z krematória. :D

Re: Gastronomické okénko

Napsal: ned 03 úno 19:33
od řidičBOB
=))