Gastronomické okénko

Volné diskuse na libovolná témata...

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod abgx1 » čtv 31 led 13:40

z vlastnej skusenosti musim povedat, ze s vynimkou malych rodinnych restauracii v ktorych majtelia aj "byvaju"alebo minimale pracuju je len malo tych, kde by si clovek objednal jedlo aj po navsteve kuchyne

taky rezen v tatralandii si do ust uz urcite nedam
Uživatelský avatar
abgx1
Mistr volantu
 
Příspěvky: 568
Registrován: stř 14 říj 17:09

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod jerry » čtv 31 led 14:29

řidičBOB píše:V našich končinách zavádět kapitalizmus - to by byla sebevražda každé politické partaje nebo hnutí ;-)
Ale jasně: kouříš, piješ, jsi obézní (atd) - tady máš naloženo!


Zvlášť když v celé Evropě okolo nás je také socialismus, i když se tomu snaží říkat jinak ;)
Staré dobré časy automobilismu už byly, jen my byli na špatné straně železné opony
jerry
Letec
 
Příspěvky: 1694
Registrován: čtv 17 bře 17:15

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod Stepan » čtv 31 led 14:59

abgx1: Tak Tatralandia patří J&T. To je vůbec partička prozákaznicky orientovaných :))

neautorizovaná část rozhovoru s Igorem Rattajem

Zaujímavý klient z hľadiska biznisu je dnes rodina s dvomi deťmi, ktorá príde na dovolenku. K takému by sme sa mali správať najslušnejšie a urobiť všetko preto, aby prišiel znova. Ubytujú sa na týždeň, dve malé deti, to je kopec problémov, potrebujú lyžiarsku školu, zídu dve jazdy a končia. To znamená nesmrdia mi na zjazdovke, sedia v bufete. Sú omnoho lepší ako lyžiari, ktorí o pol ôsmej stoja pred lanovkou s lyžami a o štvrtej povedia, dal som 26 jázd, jedna ma vyšla na štyri koruny. Takých radi nemáme.



dohledat to na netu už snad ani neni možný, z toho rozhovoru to bylo dodatečně smazáno :ymparty:
2x dvojlitr dýzl, 0,5x dvouapůla v turbu, šalinkarta a pěškobus.
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
 
Příspěvky: 3101
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod honziss » čtv 31 led 15:04

Janča.Nov19 píše:
honziss píše:
HondaMan píše:Mám dojem, že jídlo z restaurace, kde se dělá xy obědů denně - takže přepálený olej, nekvalitní suroviny atd. - je stejně škodlivé jako si jednou za čas, když nestíhám, koupit nějakou hotovku do mikrovlnky.
Rozhodně to přeháníš.

Samozrejme, velkovyroby pouzivaj jen ty nejkvalitnejsi surovi y :D Tak se nekdy podivej na slozeni na stitku (aby to 14dni vydrzelo) a pak se zamysli, kolik asi zbylo na ty kvalitni suroviny, kdyz to narozdil od hospody musel nekdo zabalit, prodat, rozvest, marze supermarketu, atd...
2x V6...685k celkem.
honziss
Letec
 
Příspěvky: 2059
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod Stepan » čtv 31 led 15:12

Za to když si dáš maso s rejží v hospodě jako meníčko, tak ta slepice asi ještě včera večer běhala po louce a rejži přivezl overnight přímo z plantáže. :ympeace:
2x dvojlitr dýzl, 0,5x dvouapůla v turbu, šalinkarta a pěškobus.
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
 
Příspěvky: 3101
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod řidičBOB » čtv 31 led 15:50

honziss píše:Samozrejme, velkovyroby pouzivaj jen ty nejkvalitnejsi surovi y :D Tak se nekdy podivej na slozeni na stitku (aby to 14dni vydrzelo) a pak se zamysli, kolik asi zbylo na ty kvalitni suroviny, kdyz to narozdil od hospody musel nekdo zabalit, prodat, rozvest, marze supermarketu, atd...

Mohl bych vyprávět - pár zákazníků tam najdeme a prolezlé to mám.
Děkuji - ani za nic!

Stepan píše:Za to když si dáš maso s rejží v hospodě jako meníčko, tak ta slepice asi ještě včera večer běhala po louce a rejži přivezl overnight přímo z plantáže. :ympeace:

To je lehce absurdní, ale existují restaurace, kde to dělají čerstvé, kuře je z volného výběhu a rejže není BASK. To jako dobrý základ zcela postačuje.
No pain, no gain.
Milwaukee-Eight® 114
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
 
Příspěvky: 20745
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod honziss » čtv 31 led 15:53

Stepan píše:Za to když si dáš maso s rejží v hospodě jako meníčko, tak ta slepice asi ještě včera večer běhala po louce a rejži přivezl overnight přímo z plantáže. :ympeace:
Kdyz si das menicko za 85,- tak samozrejme ano :D

Ale vazne, lepsi rejze rok stara a certve uvarena nez rejze mesic stara, uvarena, pimpnuta nakym aditivem a tejden zabalena ve folii chladaku supermarketu, na tom se snad shodneme ne?
2x V6...685k celkem.
honziss
Letec
 
Příspěvky: 2059
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod pavproch » ned 03 úno 18:13

Jeden gastronomický poznatek z Žabožroutova: sýr "Morbiere" s vrstvou popela uvnitř = mňam, speciálně, když se nechá zteplat, aby pořádně smrděl. Kus sem ho přivezl dom a byl přivítán: "Smrdí a divně vypadá" (ten sejra, ne já ....i když po týdnu na horách.....)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
 
Příspěvky: 12618
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + (budoucí) 3er, obé N52B30

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod Honza42 » ned 03 úno 19:14

Ten název zní morbidně. To ten popel bude asi z krematória. :D
Honza42
Mistr volantu
 
Příspěvky: 970
Registrován: pát 27 kvě 11:47

Re: Gastronomické okénko

Příspěvekod řidičBOB » ned 03 úno 19:33

=))
No pain, no gain.
Milwaukee-Eight® 114
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
 
Příspěvky: 20745
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo

PředchozíDalší

Zpět na Ring volný

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 4 návštevníků