Gastronomické okénko

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Uživatelský avatar
abgx1
Letec
Příspěvky: 1496
Registrován: stř 14 říj 17:09

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od abgx1 »

z vlastnej skusenosti musim povedat, ze s vynimkou malych rodinnych restauracii v ktorych majtelia aj "byvaju"alebo minimale pracuju je len malo tych, kde by si clovek objednal jedlo aj po navsteve kuchyne

taky rezen v tatralandii si do ust uz urcite nedam
jerry
Letec
Příspěvky: 3294
Registrován: čtv 17 bře 17:15

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od jerry »

řidičBOB píše:V našich končinách zavádět kapitalizmus - to by byla sebevražda každé politické partaje nebo hnutí ;-)
Ale jasně: kouříš, piješ, jsi obézní (atd) - tady máš naloženo!
Zvlášť když v celé Evropě okolo nás je také socialismus, i když se tomu snaží říkat jinak ;)
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5406
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od Stepan »

abgx1: Tak Tatralandia patří J&T. To je vůbec partička prozákaznicky orientovaných :))
neautorizovaná část rozhovoru s Igorem Rattajem

Zaujímavý klient z hľadiska biznisu je dnes rodina s dvomi deťmi, ktorá príde na dovolenku. K takému by sme sa mali správať najslušnejšie a urobiť všetko preto, aby prišiel znova. Ubytujú sa na týždeň, dve malé deti, to je kopec problémov, potrebujú lyžiarsku školu, zídu dve jazdy a končia. To znamená nesmrdia mi na zjazdovke, sedia v bufete. Sú omnoho lepší ako lyžiari, ktorí o pol ôsmej stoja pred lanovkou s lyžami a o štvrtej povedia, dal som 26 jázd, jedna ma vyšla na štyri koruny. Takých radi nemáme.
dohledat to na netu už snad ani neni možný, z toho rozhovoru to bylo dodatečně smazáno :ymparty:
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
honziss
Letec
Příspěvky: 3442
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od honziss »

Janča.Nov19 píše:
honziss píše:
HondaMan píše: Mám dojem, že jídlo z restaurace, kde se dělá xy obědů denně - takže přepálený olej, nekvalitní suroviny atd. - je stejně škodlivé jako si jednou za čas, když nestíhám, koupit nějakou hotovku do mikrovlnky.
Rozhodně to přeháníš.
Samozrejme, velkovyroby pouzivaj jen ty nejkvalitnejsi surovi y :D Tak se nekdy podivej na slozeni na stitku (aby to 14dni vydrzelo) a pak se zamysli, kolik asi zbylo na ty kvalitni suroviny, kdyz to narozdil od hospody musel nekdo zabalit, prodat, rozvest, marze supermarketu, atd...
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Uživatelský avatar
Stepan
Letec
Příspěvky: 5406
Registrován: sob 05 bře 01:27

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od Stepan »

Za to když si dáš maso s rejží v hospodě jako meníčko, tak ta slepice asi ještě včera večer běhala po louce a rejži přivezl overnight přímo z plantáže. :ympeace:
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26935
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od řidičBOB »

honziss píše:Samozrejme, velkovyroby pouzivaj jen ty nejkvalitnejsi surovi y :D Tak se nekdy podivej na slozeni na stitku (aby to 14dni vydrzelo) a pak se zamysli, kolik asi zbylo na ty kvalitni suroviny, kdyz to narozdil od hospody musel nekdo zabalit, prodat, rozvest, marze supermarketu, atd...
Mohl bych vyprávět - pár zákazníků tam najdeme a prolezlé to mám.
Děkuji - ani za nic!
Stepan píše:Za to když si dáš maso s rejží v hospodě jako meníčko, tak ta slepice asi ještě včera večer běhala po louce a rejži přivezl overnight přímo z plantáže. :ympeace:
To je lehce absurdní, ale existují restaurace, kde to dělají čerstvé, kuře je z volného výběhu a rejže není BASK. To jako dobrý základ zcela postačuje.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec
Příspěvky: 3442
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od honziss »

Stepan píše:Za to když si dáš maso s rejží v hospodě jako meníčko, tak ta slepice asi ještě včera večer běhala po louce a rejži přivezl overnight přímo z plantáže. :ympeace:
Kdyz si das menicko za 85,- tak samozrejme ano :D

Ale vazne, lepsi rejze rok stara a certve uvarena nez rejze mesic stara, uvarena, pimpnuta nakym aditivem a tejden zabalena ve folii chladaku supermarketu, na tom se snad shodneme ne?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
Příspěvky: 16287
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + 3er = 2x N52B30

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od pavproch »

Jeden gastronomický poznatek z Žabožroutova: sýr "Morbiere" s vrstvou popela uvnitř = mňam, speciálně, když se nechá zteplat, aby pořádně smrděl. Kus sem ho přivezl dom a byl přivítán: "Smrdí a divně vypadá" (ten sejra, ne já ....i když po týdnu na horách.....)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Honza42
Letec
Příspěvky: 1540
Registrován: pát 27 kvě 11:47

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od Honza42 »

Ten název zní morbidně. To ten popel bude asi z krematória. :D
Uživatelský avatar
řidičBOB
Antiradar FAN
Příspěvky: 26935
Registrován: stř 16 úno 20:26
Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
Kontaktovat uživatele:

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od řidičBOB »

=))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět