od pavproch » sob 26 zář 13:10
Je tu někdo, kdo se vyzná v mobilních sítích, kdo mi dokáže potvrdit/vyvrátit resp. najde "řešení"?
Mám v mobilu 2 SIM, obě jsou od kyslíkaren. Ve čtvrtek sem celý den byl fkanclu fpráci (= nikde nejezdil = byl pořád v dosahu jedné a té samé BTS) a za celou pracovní dobu ani jeden příchozí hovor " z daleka" (byl tam asi jeden nebo dva příchozí hovory z telefonu pověšeného na stejnou BTS), odchozích hovorů sem měl víc, z obou čísel. Příchozí SMS nějaké byly. Odpoledne mi přistály dva maily "nemůžu se dovolat, vytočím a je tam hlucho, není vyzváněcí tón, ani hláška "mimo signál", posílám proto emila" (a to jak o nedovolání se na soukromé, tak i firemní číslo, v obou případech je dotyčný z "daleka"= druhý konec republiky = určitě jiná BTS). Za celý den sem neregistroval jakýkoli výpadek / nedostupnost sítě. Ani mi nepřišla žádná SMS, že se mi někdo pokoušel dovolat (což se zhusta stává, když sem mimo signál)
Volal sem teda na podporu o2 s dotazem, proč? Odpověděli mi (až po chvíli, kdy se prý připojili na naši nejbližší BTS a zkoumali její stav), že tam (čtvrtek) aktuálně žádné problémy nejsou, ale že ve středu tam byl výpadek (neřekli jaký), který opravili.
Je to možné, že sice mám signál (= můj telefon vidí a je viděn nejbližší BTS), ale ta moje BTS, když někdo mi volá "zvenku", nepřepne volání na moje číslo ani ho nevrátí jako "nedostupné", prostě neudělá nic = hlucho? Nebo mám problém ve svém mobilu (Nokia8110ed.2018)?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.