Telefonologie
Re: Telefonologie
U naučený T9 a alfanum. je problém, že nepozná, zda píšeš sms a nebo mail a diakritiku pak cpe všude a musíš řešit programy na ořez sms. Ale jinak souhlas, že když si to člověk naučil, tak to bylo hodně použitelný, ale zase tam byla limitní velikost paměti pro vlastní slovník. Na starejch SE to byla pecka, tam sem skoro u každýho slova měl naučený místo ý -> ej a podobný "libůstky" a vešlo se, ale u spousty telefonů byla paměť na pár desítek slov a tak se rychle přemazávaly. Takže jako ideál pro velký písaře vidim qwerty(z), ale spíš výsuvnou.
TSs
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Tohle už jsem obešel tím, že jsem původní podpis "Odesláno z HTC" nahradil textem:ExFun píše:a qwertz jsem včera malinko ošahal. Dá se i jednou rukou. Ale pořád tam je problém diakritiky. i bych řekl, že s naučenou T9 to člověk napíše rychleji a správně na alfanumerické.
"Tato zprava byla odeslana z mobilniho telefonu. Prosim, omluvte chybejici diakritiku."
Samozřejmě použití mobilního emailu je u mě tak vzácné, že na podobné omluvy tak jako tak dojde jen výjimečně.

""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Zase záleží, jak u kterého telefonu. Nokie jsou třeba inteligentní, změnu kódování v textovkách nabízejí už od třicettřidesítky.Pajjoun píše:U naučený T9 a alfanum. je problém, že nepozná, zda píšeš sms a nebo mail a diakritiku pak cpe všude a musíš řešit programy na ořez sms.

""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
Nokia ořezává diakritiku v sms (volitelně) automaticky.
Mail v telefonu už nechci. Pro mě to je na prd. V roce 2012 mi blbé mít zápisy úkolů bez diakritiky.
Mail v telefonu už nechci. Pro mě to je na prd. V roce 2012 mi blbé mít zápisy úkolů bez diakritiky.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
To se nastavije kde? Mně to žádnou zprávu nepřidává.Volivovej volej píše:Tohle už jsem obešel tím, že jsem původní podpis "Odesláno z HTC" nahradil textem:ExFun píše:a qwertz jsem včera malinko ošahal. Dá se i jednou rukou. Ale pořád tam je problém diakritiky. i bych řekl, že s naučenou T9 to člověk napíše rychleji a správně na alfanumerické.
"Tato zprava byla odeslana z mobilniho telefonu. Prosim, omluvte chybejici diakritiku."
Samozřejmě použití mobilního emailu je u mě tak vzácné, že na podobné omluvy tak jako tak dojde jen výjimečně.

Tak to teda nevim, ale třeba taková 6600 s tim měla celkem problém a stejně tak další starší symbošky. :hmVolivovej volej píše:Zase záleží, jak u kterého telefonu. Nokie jsou třeba inteligentní, změnu kódování v textovkách nabízejí už od třicettřidesítky.Pajjoun píše:U naučený T9 a alfanum. je problém, že nepozná, zda píšeš sms a nebo mail a diakritiku pak cpe všude a musíš řešit programy na ořez sms.
A to ještě nezmiňuju, že Nokia má dost malou paměť na vlastní výrazy. Možná pro někoho dostatečnou, ale já píšící nespisovně bych potřeboval větší...(nebo začít psát spisovně, vim)
Já taky moc nemailuju, to je pravda. To co spěchá se stejně mailem neřeší. A s těma úkolama sem si myslel, že sem jedinej, taky mi to štve, teď si s diakritikou píšu i seznam, co mam nakoupit.ExFun píše:Nokia ořezává diakritiku v sms (volitelně) automaticky.

TSs
Mám Galaxy S, měl jsem AT-T Tilt s QWERTY, K800i atd. atd., ale nejlíp se mi stejně datlovalo na K750i s T9 

- Volivovej volej
- Mistr volantu
Je to někde v obecných nastaveních emailu, nastavení podpisu.Pajjoun píše:To se nastavije kde? Mně to žádnou zprávu nepřidává.![]()
Tam ty poznámky nejsou zase tak dlouhé, s diakritikou jen dokážu napsat taky. Ale je pravda, že takový zápis už potom není moc rychlý.ExFun píše:Mail v telefonu už nechci. Pro mě to je na prd. V roce 2012 mi blbé mít zápisy úkolů bez diakritiky.
Mně se T9 starších SEček taky líbila nejvíc. neštěstím ale pro změnu bylo umístění mezerníku pod křížek - pro palec pravačky nejnedostupnější možnou klávesu.PaTaK píše:ale nejlíp se mi stejně datlovalo na K750i s T9
1. Dík, kouknu na to. Sice maily posílam normálně přes prohlížeč, ale kdyby náhodou jednou jinak, tak ať tam nemam nějakej divnej podpis.Volivovej volej píše:Je to někde v obecných nastaveních emailu, nastavení podpisu.Pajjoun píše:To se nastavije kde? Mně to žádnou zprávu nepřidává.![]()
Tam ty poznámky nejsou zase tak dlouhé, s diakritikou jen dokážu napsat taky. Ale je pravda, že takový zápis už potom není moc rychlý.ExFun píše:Mail v telefonu už nechci. Pro mě to je na prd. V roce 2012 mi blbé mít zápisy úkolů bez diakritiky.
Mně se T9 starších SEček taky líbila nejvíc. neštěstím ale pro změnu bylo umístění mezerníku pod křížek - pro palec pravačky nejnedostupnější možnou klávesu.PaTaK píše:ale nejlíp se mi stejně datlovalo na K750i s T9

2. To sis určitě ještě nevyzkoušel tu druhou klávesnici, jak sem ti psal. Tam rychlost vážně vzroste.

3. Řada 750 a její hudební odvozeniny byly super, tam sem si právě T9 vycvičil jako na ničem jinym a protože sem ho měl v době, kdy sem ještě esemeskoval s holkama, tak sem se i na mezeru pod křížkem rychle zvyknul a nedělala mi problémy. Po chvilce už mi to přišlo jako nejpřirozenější řešení.

TSs
Já teda T9 neměl nikdy moc rád, ale suverénně nejrychleji jsem psal na S55
A spolužák v lavici měl C55 a ten byl ještě rychlejší 

T9 jsem nikdy nepoužíval a teď na Nokii N8 si občas omylem zapnut prediktivní text a můžu z toho vždycky vyletět z kůže. BTW neví někdo, jestli to v Symbianu resp. v Nokii N8 nejde nějak úplně trvale vypnout / smazat?
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!