Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
jerry
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od jerry »

A nejen v tomto případě. Stranická linie se nesmí porušit. Vedení nehodlá trpět žádné oportunisty. Kdo nejde s námi, jde proti nám. Kde já už tohle v mládí slyšel?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ono ale nalejme si čistého vína - v ČR to ve 2. volebním období Milouše, nebylo jinak - tam to šlo 50:50 mezi Pumpaře a Vlekaře.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

ted pobavil rektor z Liberce, to musi byt krupan k pohledani a pochybuju, ze to byla nahoda. Na pietnim miste po obetech z UK minuly rok prisel v ksiltovce, kterou si ani tam nesundal a jeste navic na ni bylo logo CSG
Pravda vyděsí
Jaggie
Pan Řidič

Příspěvek od Jaggie »

a pak, ze v Cesku neni blaho.
https://www.euronews.com/business/2025/ ... aking-home

asi nejvystiznejsi graf
zelene tecky(na jednu domacnost, dva vydelecni a dve deti)
Obrázek
A6 C7 3.0tfsi na steroidech 416hp + gearbox tune
ex. A6 C6 2.8fsi 210hp
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Masivní nábor v listopadu a prosinci, na obě barvy límečků, a vyhodnocení výsledků v lednu přinesl jasné prozření.
Pokud mi třicetiletej absolvent maturitního oboru v reakci na kritiku jeho výsledků, které se navíc zhoršují v čase, nemá problém s vážnou tváří odpovědět, že je přehulenej a že to dneska nedává, je potřeba změnit přístup.

Tak jsme přenastavili priority a máme na letošní rok jenom jednu jedinou.
Na konci roku musí náš běžný provoz vykazovat nižší požadavky na počet i kvalitu personálu. Jak v kanceláři, tak ve výrobě. Chytrý zůstanou a práci jim najdem. Blbce musíme přestat potřebovat.
S umělu inteligencí si povídám víc než s manželkou. Integrátoři různých software řešení si tu podávají dveře a tatík zběsile obvolává všechny, co potkal na veletrhu v Brně a říkal jim, že si bez jejich strojů zatím poradí.

A minimálně u nás to vypadá, že kluci v modrácích můžou bejt, minimálně co do počtu víceméně v klidu. Maximálně už nebudu potřebovat šikulu, co si poradí i ponku, ale pořád budu potřebovat aspoň troubu, co ten stroj bude plnit. Ale i to má svý benefity, nejen mzdový...

Nicméně v kanceláři se houpe židle víceméně pod každým.
Uznávám, že jsem asi míň progresivní než by odpovídalo věku a měl jsem k tomuhle zjištění dojít už loni.
Ale to co je schopné předvádět ChatGPT vhodně napojený na účetnictví a CRM, to mě, v kombinaci mzdových nákladů a napravování chyb kolegů, do teď stálo stovky tisíc měsíčně.
V březnu to snad doklepneme do ostrého provozu a pak to začne bejt hustý. Totální gamechanger. Nejen nákladově.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Velmi to nesuvisi s tvojim "problemom", ale celkom by ma zaujimalo ako pri takychto priemyselnych aplikaciach maju osetrene to aby chatGPT nerobil hluposti... V tej uzivatelskej variante si obcas vymysla/komoli vypocty a tvari sa popritom maximalne seriozne ako ten zhuleny pracovnik...

Trebars mu das vypisat zoznam poloziek a nahodne si 3 polozky domysli
Das mu nieco vypocitat a v polke vypoctu nahodne z 5106 spravi 51066, alebo zaokruhli na stovky ked ide o stotiny...
Das mu serioznu otazku a vymysli si uplnu kravinu ktora znie verohodne ale je to kravina.
Das mu spravit skript ktory bude mazat subory starsie ako 7dni a nahodne z toho spravi 14...

Je to skvely pomocnik, to co mi niekedy trvalo tyzden dnes zvladnem za 2dni, ale ked ide o peniaze tak nan treba davat pozor :D
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Tak zrovna ty věci, které uvádíš, ti dokáže vyprodukovat i člověk, za mnohonásobně delší čas.

Řešení je ChatGPT a následná human kontrola, mzdový náklad zlomkový.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

abgx1 píše: ned 09 úno 15:38 Trebars mu das vypisat zoznam poloziek a nahodne si 3 polozky domysli
Co mě překvapilo, tak chvíli bojoval s tím, že normálně blbě sčítal.
Nacpu do něj .pdf s objednávkou. Třeba 40 položek, text + počet kusů.
Vyčistil text o parazitický slova, správně přepsal počet kusů. Poradil si i s tím, že, já nevim "guma 10" a "plášť 20" správně znamená "pneumatika rozměru 10" a "pneumatika rozměru 20". Ale pak mi tvrdil, že když má na třech řádcích počet kusů 3 / 2 / 1, tak celkem je těch kusů 5 :D
Některý řádky mi přeskakoval.

Pomohlo jít na to jak s průměrně blbým zaměstnancem.
Načti první řádek, tak jak ho vidíš.
Správně.
Přepiš ho tak, jak chci.
Správně / máš to špatně protože...
Načti druhý řádek....

Zajímavý bylo, že ikdyž předtím ten řádek přeskočil, tak při tomhle polopatickým způsobu ho najednou našel.
A je vidět, že se učí. Kurevsky rychle :)
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

petr_riha píše: ned 09 úno 15:58 Tak zrovna ty věci, které uvádíš, ti dokáže vyprodukovat i člověk, za mnohonásobně delší čas.

Řešení je ChatGPT a následná human kontrola, mzdový náklad zlomkový.
Tak. S chybama se jednoduše počítá. Pletou se místa dodání, přehlíží se informace zákazníků, dochází k absolutním záměnám (zákazník to chce dle e-mailu modrý, kolega do CRM napíše, že to chce černý). YTD jsme na 1000+ přijatých B2B objednávek. Emaily, .pdfka, přepsaný telefonáty... Že se mi jich pár posere je cost of doing business.
U robota předpokládám a doufám, že jich posere míň a že ušetří kolegům enormní množství času. Které budu moci využívat jinak, nebo redukovat úvazky...
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Ještě to zdaleka není na to, aby člověk výstup nekontroloval, ale to nejde ani u lidí... čím větší lopaty, tím větší kontrola nutná.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Odpovědět