ten borec takženej na špagátě dojel na to, že je špeh a zrádce.....dovedete si představit, že bychom tady takhle s někým naložili?

cnet a nadnárodní koncerny nejsou kultury, ale projekty (pro peníze, dodávám). Tyto projekty fungují proto, že jednotliví členové mají poměrně přesně vymezené pozice a úkoly, ty plní a dostávají peníze. V tomto nikdy problém nebyl a nebude. Tohle taky ale není až tak o kultuře, jako o penězích a řízení. Proto projekt.Volivovej volej píše:Nemyslím, že jsem, a určitě nejsem multikulturalista. Ale zároveň si ani nemyslím, že kultura je nějaké pevně stanovené dogma, neměnné, neformovatelná. Naopak - kultura je živá a vyvíjí se. A zaniká, aby dala vznik kultuře nové, bližší své době. Nevěřím, že staré kultury starých kontinentů jsou schopné se mísit. Ale nemám důvod nevěřit tomu, že smísením jejich nekonformních členů, které stmelí společná vize, může vzniknout kultura nová. Třeba nadnárodní korporace a jiné, státní hranicí nevytyčené, jednotky takhle víceméně už fungují. Nebo např. technokultura, kterou reprezentuje ten mnou několikrát zmiňovaný CNet. Jsou to všechno hodně novodobé, ale rozvíjející se kultury, které jsou na cestě přerůst v něco většího. A zároveň jsou to kultury nijak nestigmatizované etnickým původem, rasou apod., protože na ničem z toho nikterak nestaví. Jsem přesvědčen, že tohle je zdravý směr vývoje a cokoli spjatého s náboženskou vírou, etnicitou nebo národem osobně považuju za regresi.
Já neříkám, co jsou, nýbrž co vytvářejí. Jako podružný produkt třeba, ale i tak.ExFun píše:cnet a nadnárodní koncerny nejsou kultury, ale projekty (pro peníze, dodávám).
Buď budu žít někde, kde se mě to nebude týkat, nebo budu zlikvidovanej.DaciaFan píše:Uvidíme, co bude volej říkat na jejich právo likvidovat neveřící homosexuály, až jich tu bude dostatečný počet.