Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše: čtv 02 dub 14:37 dyž to nebude provozem zasukované, tak brmbrmbrm po D1 až na Wilsona, tam (placený) parking a krtkem na Anděl.
Tak, a mám podobnou votázku na Brňáky: Futerý musím na otočku do Brunnu, mám dvě zastávky v centru, nechce semi tam trajdat m4Zlikem, je něgde v Brně (ideálně okolo příjezdu/sjezdu z D1) od Olomouce = Olomoucká ulice a okolí. Nějaké P+R parkoviště, které bude okolo sedmé-půlosmé ráno ešče volné? A odtud bych ty dvě zastávky poskákal šalinou (koukám, že SMS jízdenka v DPMB je ...)
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak už sem to asi non AI vygůglil - P+R u Ústředního hřbitova a ocuto tramwayem no. 9 do kam se počebuju dostat, tam to poskákat a stejně zase z5 s mezizastávkou na České. Uffff. Paxem písnu, jak to dopadlo, ve 100vježaté (parking na Wilsoňáku+krtek) to klaplo supr, tak doufám že i v Brunnu to klapne.
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

Ústřední hřbitov je fajn, dost místa. Pokud bys chtěl kryté, tak kousek dál směrem do centra po Heršpické je River park - 50 Kč na den, ale místa užší. Jen bacha, i takhle brzy ráno se může stát, že budeš poskakovat v koloně klidně od Rousínova. Ale třeba budeš mít štěstí.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabie, Focus, Superby, Kodiaq a teď Octavia s Kodiaqem II a Tourneo Custom. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Dík. Že dálnice bývá hustá až ucpaná už od Vyškova vím, s tím počítám a proto si dám rači časovou rezervu i dyž bych tama měl jet (snad) ještě před největší ranní špičkou.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

My si tu piseme, ale na vsetko su vypracovane postupy a normy ktore by mal mat projektant a stavebny dozor v malicku. Vsetko sa da vyratat. A taktiez vsetko sa da za jeden pekny vecer nastudovat, co stephanovi celkom odporucam pri kazdej jednej veci ohladom domu kde nechce aby ho ojebali :D

Priklad: Ak postavis stenu so sucinitelom odporu tepla 0,20 W/m²K, dnu bude 23°C, von -10°C tak ti zhruba pri:
-75% vlkosti vzduchu vo vnutri zacnu plesniviest steny
-95% vlhkosti zacnu vzduchu zacnu moknut steny

Ak postavis lepsie izolovanu stenu, mozes mat doma vlhkejsie bez hrozby plesne. Ak je izolovana horsie, povrch steny bude chladnejsi, bude to plesniviet uz pri nizsej vlhkosti vzduchu.

Teraz casto padne argument ze ale stare nezateplene domy neplesneju a nove niekedy ano... A odpoved je jednoducha:

-Stare domy netesnia, tym ako do nich v zime stale fuci studeny suchy vzduch, kurenie bezi naplno tak vlhkost vzduchu dnu klesa niekde na uroven 20-30%... Vtedy sa tam sice neda dychat a ludia maju opuchnute sliznice a suche usta ale neplesneju ani brutalne tepelne mosty o teplote 10°C :D

-Nove domy bez rekuperacie tu vlhkost vedia mat bez problemov okolo 70-75%(nezavisle od zateplenia) + to zateplenie je takmer vzdy dokurvene. Polstyreny na buchty(to sa nesmie, musi byt lepidlo po obvode), nezateplene vence, chybajuce startovacie listy, zla hrubka alebo volba materialu...

Potom tam ma frajer 20cm polystyrenu, ale hore v rohu miestnosti kde je nezatepleny veniec na termokamere svieti 12°C, dnu 70% vlhkost lebo nebudeme vetrat ked je vonku zima... A potom chodi a nadava a vznikaju o tom legendy ake citam tu.

Uspora tepla sa da taktiez vyratat... Urcite budes mat niekde v projektoch PDF s nazvom Projektove energeticke hodnotenie budovy... Kludne ho hod do chatuGPT a bude tu rovno sypat usetrene energie rocne podla materialu ktory mu povies :)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Zas mám zvědavou a okrajovou/menšinovou otázku: Není tu náhodou někdo, kdo taky sledoval a přispíval za Zpost.com ? Nedávno (toto léto) tu doménu pod sebe začlenil Bimmerpost.com a od té doby je to peklo tam cokoli naspat (Win11Pro + Chrome) - třeb aněkdo tam něco napíše, na co chcu reagovat a doklikat se k formuláři na odpověď v 95% případů prostě nejde = nelze přispívat, jen občas (a nevypozoroval jsem proč/jak/kdy) to naskočí, že je možno tam něco naspat. Máte taky takovou zkušenost? A dá se s tím něco dělat? (AdsFilter sem už zkoušel vypnout = beze změny). A přímo na bimmerpost ve FAQ a answers taky nic není (krom toho, že tam komusi blbne ipad od té letní změny provozovatele).
Odpovědět