Rychlodotazy
Re: Rychlodotazy
Tak tak. Emise, technická, porad stejne. Nejjednodušší jit někam, kde udělají obojí v nějaké rozumné návaznosti a je klid.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- GeneHawkins
- Letec
... a k STK malej techničák.
Nějaké tipy/triky jak dostat ven z náboje (= sundat kolo) na fest dotažený pojistný šroub se "zkurwenou" hlavou/ořechem? (vyměnil sem na bramborovi2 tři kola, PP přednímu se dolů nechce a nechce...) Samozřejmě potom koupím nové šrouby....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Michal to dokázal, zničil při tom sice dva staré ořechy, ale šroub je venku. Hurá, Du přezout i to poslední kolo.
někdy pomůže šroub přiměřeně poklepat kladivem. Pak existujou ořechy na poničené šrouby. mají uvnitř šikmé drážky. Naklepne se to na poničený šroub, ono se to zakousne a drží. A preventivně, používat dobrýho gumárníka, jak sáhne po tom pneumatickým hudrovadle, bez váhání ho zjebat na plný pecky, hezky utahovat na předepsaný moment.
Pojistný šroub, je pro mě sprosté slovo, jenom je s tím trápení.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Já už asi 25 let na sídlišti nebydlím, ale i tak mám (radši/preventivně) poj. šrouby na všech autech. Neska sem (při prohazování kol př x z na Pindici) nad tím uvažoval a (asi) sem přišel na důvod, proč (ojetý ořech+poj šroub) - na bramborech mám poj. šrouby OZ, na Pindici je jiná značka. Na bramborech sem už musel kvůli tomu ojetí měnit šrouby několikrát, na Pindici už moře let jsou jedny a ty samé. Ty na Pindici totiž mají výrazné "žebrování" a tudíž i hluboké drážky v ořechu, zatímco ty OZ mají to "žebrování" velmi jemné/plytké = proto se snadno ojedou. Takže už i na bramborovi budou (snad už zítra nebo fpátek) nové jiné poj. šrouby s výraznějším "žebrování" (btw, výrazně levnější než ty OZ).
Gumárníka (Strnadel) mám kvalitního, dotahuje momenťákem, ne pneumatikou = určitě to nebylo přetažené. NATO sem už ale taky přišel, že šrouby na kolech dotahuju (nemám momenťák) krátkou ráčnou, používáním/ježděním se ale ty šrouby kousnou, takže pro jejich povolení musím (vždy) použít "trhák" ( asitak 3x delší než je ta ráčna = trojnásobný moment).
Gumárníka (Strnadel) mám kvalitního, dotahuje momenťákem, ne pneumatikou = určitě to nebylo přetažené. NATO sem už ale taky přišel, že šrouby na kolech dotahuju (nemám momenťák) krátkou ráčnou, používáním/ježděním se ale ty šrouby kousnou, takže pro jejich povolení musím (vždy) použít "trhák" ( asitak 3x delší než je ta ráčna = trojnásobný moment).