Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Stepan »

Já tím nefinancnim benefitem myslel nasavani nějakých znalostí, ne firemní fitko a obědy zdarma :ymblushing:

Jinak k te fakulte: Jsem na 1. na VSE, nicmene jsem zjistil, ze je to jeste vetsi sracka nez mi vsichni rikali a navic zacinam trpet odporem k vysedavani v kanclu a mlaceni tabulek (pricemz i pozice certifikovaneho auditora neni o nicem jinem) a rad bych trosku vic akce. VS menit uz nechci a byt Bc. Bc. misto Ing. se mi faaaakt nechce. Mmjn. resim i mozne dodelani VS v jinem oboru, srovnavacky ale vypadaji dost brutalne. Zahranici dalsi moznost, nicmene sracka zustane srackou, ikdyz se prelozi do anglictiny nebo nemciny.

Takze jsem premyslel, zda by se i s moji VS dala profesni draha nasmerovat trosku jinym smerem, treba k logistice/deal advisory/obecne byznys poradenstvi. To posledni me bavi, bavi me o tom premyslet. Ale ne to co delam ted, resit presuny polozek na radky v ucetnictvi neni moc vzruso a slusny cash uz ted, a v budoucnu snadno 6 cifer kazdy mesic, na tom nic nemeni.

Kamarad me chce dohodit na administrativni pozici do jedne z nejvetsich konzultacnich firem s tim, ze o bonus, ktery za me dostane po zkusebce se sabnem. Ale nevim, k cemu presne mi bude delat 3 mesice sekretarku a tech par tisicovec navic na tom nic nemeni :D
black on black, petliter, jebem na too :ar!
Ondras
Autoškolák

Příspěvek od Ondras »

Tak jestli ti jednička připadá jako sračka, vezmi si pár předmětů ze dvojky a hnedka ti bude líp. Po srážce s realitou, kdy jsem zjistil, že se učíme věci použitelné tak maximálně v plánované ekonomice (a korporátu), případně v PZO jsem to v rekordním čase dokončil a utekl pryč. Nikdy bych nevěřil, že je možné celý semestr jednoho z nejdůležitějších předmětů postavit na tom, že přednášející byl členem týmu, který vymyslel heslo Simply Clever.
Na změnu školy se vykašli, s co nejmenším úsilím to dodělej (má to pořád super jméno) a mezitím se zamysli nad tím, co bys chtěl dělat. Na oboru nezáleží, zaměření můžeš změnit kdykoli (mně se to za šest let fulltimu "povedlo" 2x). Apropo, mrkni na možnosti vycestování na perspektivní školy (tím nemyslím semestr na LSE, nedejbože Erasmus, ale třeba rok na SUFE), přes VŠE toho jde zrealizovat plno. Vykašli se na korporáty "obchodního" typu, blbě se odtamtud odchází a na administrativu úplně ser. Mně nejvíc se všeho dala práce, od který jsem nic nečekal a která měla bejt "dočasná" - vedení provozu řidičů v jedný z taxiappek.
Disclaimer: radím podle svýho nejlepšího vědomí a svědomí, na druhou stranu YMMV :-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Kdyby mi někdo napsal do CV takové sračky, jako projektové řízení nebo certifikace toho nebo onoho, tak by letěl rovnou do skartovačky :D Já vždy hledám lidi se zdravým rozumem... Ale rozumím, že nějaké FR/D korporáty po tom baží.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Muj korporat se zodpovida rusakum \m/
black on black, petliter, jebem na too :ar!
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Obecne vzdelani je bezesporu dulezita vec. Pro nektere obory vic, pro nektere min. Ale jako zamestnavatel naferovku rikam, ze kdyz si nekoho budu vybirat, tak me budou zajimat naprosto jiny parametry (prirozena inteligence, skutecne jazykove schopnosti, schopnost spolupracovat s ostatnimi v teamu, osobni historie, zajmy, atd..) nez pocet certifikatu.

Chapu ze velky HR oddeleni to tak uplne stejne delat nemuzou, ale tam uz se to taky pomalu meni.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

honzis, sedacka: doporucuju tohle
https://www.malvik.cz/Autosedacky/Autos ... gLBOfD_BwE

da se to sklopit do spaci polohy, nas prdola v tom s prehledem dava i nocovky
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

mmira píše:honzis, sedacka: doporucuju tohle
https://www.malvik.cz/Autosedacky/Autos ... gLBOfD_BwE

da se to sklopit do spaci polohy, nas prdola v tom s prehledem dava i nocovky
Diky, pochopil jsem spravne ze to ma vlastni polohovani sklonu operadla? Tj nejenom kloub kdy je uhel danem uhlem sedak/operadlo v aute?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

lepe receno. v normalni poloze urcuje sklon sedacky tvar sedadla. sedak se ale da posunout vpred, tim se operak sklopi. jak v letadle. viz cca 1"20 tu

Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
driver
Letec

Příspěvek od driver »

honziss píše:Poradte mi nakou autosedacku se kterou mate vlastni dobry zkusenosti dle nasledujiciho zadani:

- vaha ditete cca 12kg+
- velikost ditete cca 90cm+
- upevneni isofix + pas
- pratelny potah jenz jde dobre sundat
- nastavitelny sklon
- pohodlny sedak, idealne s nastavitelnou delkou
- bez kravin typu stolecky, drzacky na piti a dalsi kraviny
- dobre luxovatelna/udrzovatelna
- neutralni barva, sedo-cerna kombinace idealne

Predem diky!
Cybex s pultem :D není vůbec špatná, doporučuji, kupoval jsem okolo 7tis novou, myslím že ji teď seženeš za 4 už a tohle je tak bytelné že bych se neostýchal to koupit i použité třeba za litr nebo2.
Je zvětšovací jak dítě roste čili je all-in one a ten pult je jednak bezpečnostní a také komfortní.
K tomu komfortu, to je zásadní, to nepoznáš, anatomické jsou skoro všechny, ale nech si od kohokoliv kdo jezdí dálky DOPORUČIT!
V tomhle konkrétně dvouleté dítě 11h k moři na jednu zastávku na proběhnutí (plus pár bleskových na přebalení) ale doslova v kuse půl dne dítě nemá problém, že by se mu špatně sedělo, taky jsem to vybíral dle doporučení kamaráda, co jezdí se špuntama k moři, a jestli má někdo problém, že děcka nechtějí jezdit, tak my řešíme opačný problém.
"Tati pojedeme na VÝET? " slyším denně
Tak jezdíme na VÝETY skoro furt :D

Autosedačka skupiny 1, CYBEX Juno 2-fix, byla v nejnovějším testu 11/2013 organizace Stiftung Warentest a autoklubu ADAC, oceněná hodnocením "VERY GOOD" (1.4). Jako jediná ze všech 16 testovaných dětských autosedaček všech věkových skupin, zcela splnila podmínky testu a byla oceněna váženým hodnocením "VERY GOOD" ve všech třech oblastech: Bezpečnost při nehodě, Manipulace/Ergonomie a Obsah látek.

http://bazarek.babyweb.cz/sell/18353/pu ... owner=6119
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

driver píše:
honziss píše:Poradte mi nakou autosedacku se kterou mate vlastni dobry zkusenosti dle nasledujiciho zadani:

- vaha ditete cca 12kg+
- velikost ditete cca 90cm+
- upevneni isofix + pas
- pratelny potah jenz jde dobre sundat
- nastavitelny sklon
- pohodlny sedak, idealne s nastavitelnou delkou
- bez kravin typu stolecky, drzacky na piti a dalsi kraviny
- dobre luxovatelna/udrzovatelna
- neutralni barva, sedo-cerna kombinace idealne

Predem diky!
Cybex s pultem :D není vůbec špatná, doporučuji, kupoval jsem okolo 7tis novou a tohle je tak bytelné že bych se neostýchal to koupit i použité.
Je zvětšovací jak dítě roste čili je all-in one a ten pult je jednak bezpečnostní a také komfortní.
K tomu komfortu, to je zásadní, to nepoznáš, anatomické jsou skoro všechny, ale nech si od kohokoliv kdo jezdí dálky DOPORUČIT!
V tomhle konkrétně dvouleté dítě 11h k moři na jednu zastávku na proběhnutí (plus pár bleskových na přebalení) ale doslova v kuse půl dne dítě nemá problém, že by se mu špatně sedělo, taky jsem to vybíral dle doporučení kamaráda, co jezdí se špuntama k moři, a jestli má někdo problém, že děcka nechtějí jezdit, tak my řešíme opačné problém.
"Tati pojedeme na VÝET? " slyším denně
Tak jezdíme na VÝETY skoro furt :D
Diky, tu uz jsem taky objevil. Mas tu s tou plastovou zakladnou kde se to da cely pootocit na spani?

http://cybex-online.com/cz/carseats/pallassfix.html
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Odpovědět