vasco píše:Jinak má samozřejmě pravdu, české rizoto spočívá v uvaření sáčkové rýže a smíchání s kuřecíma nudličkama a zavařenou zeleninou a to žádné velké kulinářské umění není.
Ale pravé rizoto není v podstatě ani moc jednoduché udělat, resp. tipuju, že sváteční kuchař by to napoprvé nedal, ona se ta rýže nevaří v hrnci vody, ale jde se na to trošku jinak, takže tímto směrem bych se nevydal.
Jo risotto je sranda. To neumějí ani ve spoustě echt italiano ristorante
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Takhle rozhodně ne.
Já si to dával jednou U Fausta na Karláku a pak jsem se to pokusil napodobit doma.
Panenku jsem si rozkrájel na porce, naložil do oleje, medu, chilli, myslím že jsem tam dal i trochu balzamikového octa a nechal chvíli v lednici. Pak ji trochu osušíš a hodíš na rozpálenou grilovací pánev/gril, tak nějak rozumně opečeš ze všech stran a do výpeku přidáš to v čem jsi to měl naložené. Zamícháš a panenku tím pak můžeš přelít.
Brambory rozkrájíš na kousky, uvaříš, červenou cibuli rozkrájíš na osminky (šestnáctinky - prostě abys měl po rozplátkování stále dost velké kousky), hodíš to na pánev, chvíli opékáš a pak přidáš k uvařeným bramborám. Přidáš trochu másla a celé to rozšťoucháš. Na talíři vytvoříš nějakou úhlednou hroudu ze šťouchaných brambor, o to opřeš panenku (moc pěkně vypadá špička), přeliješ omáčkou s výpeku a marinády a panenku osolíš hrubozrnou solí a opepříš.
já tam měl degustační menu - ale nejím nic z moře... A to, co jsem jedl, mi chutnalo. Pravda - od této společnosti mám nejraději Čestr.
Lepší pizzu/těstoviny umí na kterémkoliv rohu v IT než v CZ v té NEJ echt italské reštice - to je prostě obecná pravda.
řidičBOB píše:já tam měl degustační menu - ale nejím nic z moře... A to, co jsem jedl, mi chutnalo. Pravda - od této společnosti mám nejraději Čestr.
Lepší pizzu/těstoviny umí na kterémkoliv rohu v IT než v CZ v té NEJ echt italské reštice - to je prostě obecná pravda.
btw panenka se zadařila až tak na pátej pokus - z toho jsem byl pěkně nakrklej, v reštyce to byla dobrota a mě se to pořád nedařlo a vždycky mi z toho vypadlo něco tak na úrovni řízku