oxik píše:Když jsme u topení, před časem jsem se přestěhoval do hezký novostavby, zarazilo mě, že tam není žádnej centrální termostat.. dají se ty obyč termohlavice nahradit za nějaké chytré, co se dají třeba ovládat přes wifi? Páč na víkend tam nebývám a při příjezdu je tam 17°C, tak bych si třeba zatopil dopředu..
Jinak můžu říct, že je to celkem peklo, postaveno duben 2016, větralo se jak o život a okna, byť mají nahoře ventilaci neustále otevřenou, se rosí, ráno ta voda stéká na parapet a nasákne to do sebe zeď..
Komentáře:
- stavěl sem před cca 18 lety (dneska už je to všechno asi mnohem dál...)
- v celým baráku mám podlahové topení (nízkoteplotní voda) + plynový kokotel
- nechal jsem si (rok 2000) taky dát centrální ekvitermní řízení pro celou chalupu
- NIKDY se jim to nepdařilo zprovoznit tak, aby to fungovalo (a to sem jezdili celý podzim roku 2000, snad 12x tu byli)
- taxem to všechno "vytrhal ze zdi" (miliony čidel, drátů a tak) a nahradil sprostým jednoduchým nástěnným řídícím nástěnným čidlem za 18 set (na zdi v jídelně)
- dodneška to spolehlivě a dobře funguje a řídí ... (akoráth je ňom už asi pátá baterka - obyčejný lithiový AA článek)
Jo, a to prvotní vysušení chalupy - měl se zprdele kliku - plynárny při instalaci nějak dokurwily plynohodiny, takže sem první myslím, že dvě zimy topil zadarmo (hodiny se prostě netočily i dyž plyn proudil), čili... první zimu sem vysušoval tak, že sem doma topil na 26-28st c a všechny okna poootevřená i v mrazech....

Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.