Mobilní telefony a vše okolo mobilních komunikací

Volné diskuse na libovolná témata...
pavproch
Letec

Re: Mobilní telefony a vše okolo mobilních komunikací

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše: ↑pon 31 srp 09:45 Tak odpověď od živého člověka z O2:
Skutečnost, že po restartu telefonu došlo k okamžitému návratu do domácí sítě, obnovení plného signálu, spíše naznačuje problém na úrovni registrace zařízení v síti než trvalou závadu.
V tuto chvíli však nevidím důvod k obavám, že by šlo o systémový problém služby VoLTE.
Děkuji za upozornění a v případě opakování situace mi prosím dejte vědět.
Budu to sledovat, uvidím. Bohužel ftom mojem heblu nelze zapnout pouze 4G (samostatně), nabízí jen 4G a automaticky 2G v případě nedostupnosti 4G, ftom taky může být háček.
Tak. Přesně podle (mých obvyklých pesimistických) očekávání,.... v úterý sem vjel na SK do roamingu a celý den vše na té mojí soukromé Go SIM, roamingovala. Až podvečer najednou ukázala "jen tísňová volání". Restart hebla pomohl a pak už byl klid. Včera poránu zase jen "nouze", zase restart a dobrý. Během cesty na Brnčalu sa ale signál ztratil (logicky, není tam pokrytí) a už sa neobnovil, vůbec, nepomohlo nic (ani restarty, ani žádné přenastavení v mobilu, prohození SIM ve slotech, ani skrz web na mojeO2). Taxem opakovaně volal (z firemního čísla) na O2, tam napřed ze mně dělali blbce ale nakonec uznali, že to musí být nějaká chyba SIM = v pondělí až budu zpět si zajdu na prodejnu do RpR pro novou SIM. Jsem ukrutně zvědav, esli to pomůže.
Ie: co sa može posráť, to sa taky poséře...
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Ta sfiňa sa hned za hranicema (= v dosahu CZ BTS) okamžitě a bez problema sa do domácí sítě přihlásila. A opravdu funguje, fčíl sem i zkusmo z ní volal i semeskoval....

No nic no, v pondělí zajdu pro novou SIM a uvidím, co to bude v roamingu dělat nebo nedělat.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak novou SIM mám, funguje.
A SIM byla opravdu zadarmo + paní říkala, že sa to občas stává u SIM předplacenek, že odmítají roamingovat... uvidím až zase příště pojedu k sobě dom do ta3 na pár dní, jaxe to bude dlouhodobě chovat v rúmingu. Kéžby to bylo OK. ^:)^
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Ufff, adresář obnoven (skoro teda, bylo tam asi 120 jmen s číslem, fčíl jich mám asi 100 a už nejsem schopen vydumat ty zbývající - kdo to byl)a radši sem si dal tu práci a manuálně ho i přepsal do PC a uložil až zase to budu potřebovat.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Zase prosím o radu (k mobilům): Jaxem tu spal, před ca rokem sem přešel u modrých z NEO tarifu na GO a provoz mě stojí do 2 stověk měsíčně narozdíl od toho (zbytečného) NEO tarifu za 6set. Mysle sem si, že to tak už nechám, ale tarif je tarif (má svoje výhody) - našel jsme tarif u ČEZu "Platím jak volám", kde lze nastavit vše na nulu (SMS - mám jich dost, volání - mám málo i data - nemám žádná) a platit podle skutečnosti (a kupodivu rozumné cifry za kus). Od ČEZu beru elektriku, mám tudíž u nich už i registraci, převod mého celoživotního čísla by byl jednoduchý (OKU a fertig), než to ale spustím, taxe radši zeptám:
Nemáte někdo ať už přímé/osobní nebo zprostředkované/JPP informace, jak ty mobily/tarify od ČEZu obecně fungují? A jak EU roaming )dál do sfěta nejezdím)? Btw, od kterého z hlavních opů (O2, T-Mob, Voda) ten ČEZ je klon?

EDIT k té poslední otázce: Na 99% je O2, hurá.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Alea iacta est (asi teda....).
Zřídit ten tarif (25min+200SMS+žádná data = 161 káčé měsíčně) online se mi opakovaně nepovedlo pro technickou chybu na jejich webu, volal jsem tam ale (nerath) a vše domluveno, prý do pár dní vše proběhne (prý písemně, jak já nerad řeším cokoli hovorem). Takže sa uvidí časem, esli to nebylo šlápnutí do howna.
Btw, to volání bylo na 800 xxx xxx (z Go sem na free linku ešče nigdy nevolal) a fuckt to bylo i z předplacenky zadarmo.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak jo, písemnou smlouvu už mám i in(g)strukce jak/co/gdy.
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Jak příznačné pro nekonečnou chamtivost debilních operátů, že předplacenku nebo i tarif pořídí zákazník levněji přes dalšího zprostředkovatele u "virtuálního" operáta, než přímo u 3 hlavních parazitů.
"Veškeré kvaltování toliko pro hovado dobré jest." J. A. K.
Každý den umírá po nárazu auta násilnou smrtí cca 3000 lidí - hlavně chodců, cyklistů a motorkářů.
Čím víc zbraní, tím větší mír!
CEO - Cheat Execrative Offender
Odpovědět