Lampárna (stěžovatelna)
Re: Lampárna (stěžovatelna)
Kdyz jsme davali 2021 tepelne cerpadlo, tak jsem uplne rusil plyn. 380 pro indukci ze sklepa jsem do kuchyne dostal tak, ze jsem ve sklepe u stropu urizl trubku od plynu a kabel protahl tou trubkou
A za me teda indukce top. Termiku jsme meli ted na ubytovani v rakousku a kvetl jsem z toho strasne. "Hodinu" , nez se to nahreje, dalsi "hodinu" , nez to vychladne... Strasny. Ta nemoznost regulace/okamziteho ztlumeni me vytacela.
No právě, že vařič IMHO MUSÍ být po použití horký (aby bylo riziko spálení se, bez toho je vaření jen poloviční zážitek
). Naše termika (sklokeramiccká deska) hřeje fpodstatě hned (ne jak ty litinové odporové plotny gdysik = to bylo taky naprd) a chladne paq dlůho, to jo. To mi ale neva.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
-aeg a electrolux dosky su fajn proti tomu "pulzovaniu". Na nizkych vykonoch pulzuju tiez ale v menej ako sekundovych intervaloch...
-Vo vacsine pripadov nevidno rozdiel medzi tym ked je doska pripojena na 1fazu alebo na 2.
S jednou fazou je celkovy vykon dosky obmedzeny na cca 3700W, s dvoma na 7400W. Mensie hrnce zvyknut mat max 1400W, vacsie 2400W.
Takze ak zrovna niekto nepotrebuje 2 velke hrnce na max vykon, alebo 3-4 na vysoky vykon naraz tak si nema sancu vsimnut rozdiel.
_____
Hned... indukcna varna doska vari rychlejsie ako rychlovarna kanvica.
-Vo vacsine pripadov nevidno rozdiel medzi tym ked je doska pripojena na 1fazu alebo na 2.
S jednou fazou je celkovy vykon dosky obmedzeny na cca 3700W, s dvoma na 7400W. Mensie hrnce zvyknut mat max 1400W, vacsie 2400W.
Takze ak zrovna niekto nepotrebuje 2 velke hrnce na max vykon, alebo 3-4 na vysoky vykon naraz tak si nema sancu vsimnut rozdiel.
_____
Hned... indukcna varna doska vari rychlejsie ako rychlovarna kanvica.
kdyz se vari obed, tak obvykle bezi alespon 2, nejspis teda ne obe naplno ale i tak pokud mas cely byt na 1f, tak pak si musis dat pozor, abys nahodou nemel zapnute neco jineho, protoze uz to pak moc nevychazi. Mam to tak na "chate" a ne az tak vyjimecne jdu dve patra k hodinam, protoze se to vyhazuje komplet
Pravda vyděsí
No u nas je velka 5 horakova indukcna varna doska a zaroven mam meranie spotreby jednotlivych casti domu prepojene do aplikacie v mobile.
Ist nad 3.7kW je extremne raritne a fakt si to vyzaduje trebars varit 10l hrniec s cestovinami a vyprazat na dvoch velkych panviciach naraz
Otazka este je ci mas ten privod 1f 16A alebo 1f 25A... ak 16 tak tie vypadky davaju zmysel, to na varnu platnu nebolo nikdy urcene... 25A by s tym nemal mat problem.
Ist nad 3.7kW je extremne raritne a fakt si to vyzaduje trebars varit 10l hrniec s cestovinami a vyprazat na dvoch velkych panviciach naraz
Otazka este je ci mas ten privod 1f 16A alebo 1f 25A... ak 16 tak tie vypadky davaju zmysel, to na varnu platnu nebolo nikdy urcene... 25A by s tym nemal mat problem.