Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od pavproch »

Neska mi není nijak moc blbě = mám relativně čistou mysl a přepadl mě fčíl prcovní afterthought k tomuhle a z něj rychlovotázka:
pavproch píše: pát 31 črc 13:08servis v záruce v léte 2013 v autorizáku ale fakturu zato sem už skartoval
Zákon firmám předepisuje skladovat účetní dokundamenty 5 až snad 25 nebo kolik let (podle druhu). Jaxem (skoro)likvidoval svou firmu, taxem podle toho zákona i skartoval, co už sem skartovat mohl, přesto toho zůstalo dost (= jedna velká a vrchovatá EUR paleta).
Kuntroly z FU na naše účetnictví byly už moclikráte, dycky ale na aktuální, max předcházející rock, nigdy ne zpětně po více letech....
A tu je ta afterthought rychlovotázka:
Gdo máte firmu (s.r.o., podvod(j)né účetnictví, plátce DPH) - přišla už vám někomu státní kuntrola na dokundamenty staré třeba deset a více let?
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Jo a ne.
Matku vysetrovali kvůli dotacím, vona jim jako čistá duse "kdo nedělá nic špatného, nemusí se ničeho bat", narvala i dokumenty který dávno neměla povinnost mit uchovane a urad chytil právní nazor...
Dostat se z toho stalo na pravnicich jak solidní Sko.

Dane se po 3 letech promlcujou, zapal to na dvore a měj pokoj...
black on black, petliter, jebem na too :ar!
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Dík. Já se NATO ptám a napadlo mě to proto, že na konci rocku budu měnit sídlo firmy (= esli sa bát a přestěhovat tu paletu rači taky, nebo to spálit jak navrhuješ...taky sem už i votom fojeru uvažoval....)
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Stepan píše: včera, 14:14 Jo a ne.
Matku vysetrovali kvůli dotacím, vona jim jako čistá duse "kdo nedělá nic špatného, nemusí se ničeho bat", narvala i dokumenty který dávno neměla povinnost mit uchovane a urad chytil právní nazor...
Dostat se z toho stalo na pravnicich jak solidní Sko.

Dane se po 3 letech promlcujou, zapal to na dvore a měj pokoj...
Mě účetní říkala, že mám povinnost uchovávat 5let.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Odpovědět