Chlubítko univerzální

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvek od Stepan »

Jo, jako typickej mladej trouba jsem přišel po pár chytrých Plznich domů a rozumoval :-) Pravda to byla, nestydim se za ni, ale na co to tady rozebírat. V tomhle konkrétním případě se není čeho (mimoradne) bát. Kluci mají licence, působí domestikovane, o papiry jsem je uhanet nemusel (...).

Ze se v republice (nejen v souvislosti s UA) dějou asi věci, na který je Štěpán z Vysociny malej pan a rozhodně se jich nechce ucastnit je pravda. Ze se to může zhoršit v čase je pravda.
Na druhou stranu opět připomínám, ze kam az moje paměť sahá, tak největší ztráty nám vždy způsobili slušní ceskoslovensti pánové v bílých kosilich a s posvecenim bezzubeho státu.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Jo, ty ukáčka zatím potřebuješ. Ale že nejsou u většinové společnosti oblíbení, to je fakt viz tento průzkum https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... .seznam.cz
Že se to časem zhorší je dáno zkušeností s každou menšinou, která přijde v masovém měřítku. Moje osobní zkušenost s nimi, jak v CZ, tak v DE, není dobrá. Nedodržují běžné normy společenského soužití, nezdraví sousedy, jsou hluční, arogantní, zneužívají pomoc. Jejich sebevědomí je tak trochu hrané, pramení z vnitřní frustrace, že jsou a budou ve společnosti outsideři.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Vyrazim UKcka z výroby a hned za nima pošlu CZ kancelarsky a skladniky, co mi na ne neustále picujou.
Celý to tady zavru, koupím si modraky vod Strausse a půjdu s kolegou delat montáže.
To, za co ted dělají UKcka v korunách, budeme brat v EURech. Vono totiž kdyz ti chcije do střechy, tak ty prachy dycky vyseres.

Může na ne společnost nadávat jak chce, at si je vyžene. My český kluci, co se práce rukama nebojíme, Vam pak predvedeme cenotvorbu ;) Mit něco udelany rukama vod inzenyra ekonomie je holt mastny.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Vůbec ti nezávidím, že musíš mít zaměstnance. Já byl do 92 zaměstnanej a pak už vždycky na volný noze bez zaměstnanců. Tím se musím pochlubit, když jsme v tom chlubítku.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Tak já se do toho narodil, zadnej napad za miliardu jsem nedostal, všechny vostatni alternativy byly taky jenom práce nebo to smrdelo kriminalem. A kdyz uz to ma bejt "jenom" nějaká práce za normální peníze, proč trhat rodinou partu...
Zvlášť když přihlédnutím k tomu, ze to, co mi projektant nakreslil za sídlo tady u nas, na to bych v Praze pri standardnim průběhu kariéry nikdy nevydelal. Za stejny prachy tak hezky 4+1 v širším centru.

Mit zaměstnance a uridit prachy je dneska, alespon u nas, ta nejtěžší část. Práce ve smyslu zakazek je vic nez dost. A vono to mozna vypadá zvláštně, ale lizt do prdele lopatam z procurementu nebo se starat o uplny debily jsou voboje vlastne dost "trapny" činnosti. Jedna víceméně odpadla, musíš bojovat na ty druhy.

Edit: A teda jednu věc ta realita maleho a středního podnikání přináší.*
A to je neskutečný množství strasne komických situaci.
Co jsou zákazníci/dodavatele/zaměstnanci schopný předvádět za kokotiny, to se vlastně nestíháš divit a je to vlastně strasne vtipny.

*Když se oprostis od toho, ze se to všechno děje na tvy náklady a na tvoje jméno. A vlastne ti to do jistý míry kurvi život. Ale uvědomis si, ze bydlení mas, nejaky hezky auta taky, a vlastne se "hadas" jenom o růst fabriky a eventuální Ferrari treba jednou.
Když tohle nezvládnes, tak chlast, prášky (...). V okolí příkladů dost.
Naposledy upravil(a) Stepan dne čtv 26 bře 12:25, celkem upraveno 1 x.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@jerry: Subjektivně souhlasím - 15 let sem měl firmu s až 13-ti zaměstnanci, fčíl sem ve firmě už jen sám a je mi.... tak nějak líp a klidněji....
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Ja som skusil oboje, stredna elektrotechnicka, vysoka priemyselny manazment... Mozno je to tym ze nie som korporatny typ, ale zatial elektrikarcenie na volnej nohe dava o dost vacsi zmysel ako korporatne rebricky, hlavne financny :D

Ak k sebe clovek naberie 1 sikovnejsieho a 1-2 lacnych brigadnikov, priamo to riadi, chysta im robotu, vsetko im dava popod nos a oni len robia a nemusia rozmyslat, tak je to zlata bana.

Bude to zniet strasne drzo, ale za posledny rok som este nerobil cenovu ponuku. Nebol na to cas, a 95% zakaznikov sa na cenu uz ani nepyta.

Akurat to nema potencial k rastu, pri 6-7 a viac ludoch sa to uz neda vsetko riadit uplne priamo, niekto druhy uz potom musi rozmyslat a to je problem... Bud su ludia ktori rozmyslat NEMOZU(lebo rozmyslaju zle), a ked sa nahodou najde niekto schopny, tak po par mesiacoch odide aj ked mu das 3-4k€ mesacne, lebo sam proste zarobi viac. Uplne idealne ti popritom odide aj s castou tvojich zakazok.
Odpovědět