Lampárna (stěžovatelna)

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Brus
Letec

Re: Lampárna (stěžovatelna)

Příspěvek od Brus »

to se chemicky zrekonstruuje z některých složek toho původního mléka, standardizace, homogenizace, UHT ohřev.. úplná mňamka
Pravda vyděsí
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak ono je to jak pomaranc vs pomarancovy dzus z koncentratu...
zabijes vsetko co v tom je pre nekonecnu zivotnost :|
Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Že NATOm proběhly tepelné procesy (a jaké) vím (máti byla mlíkařka), ale prostě mně to extra šutná.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jako, když jsem byl tuhle v mlékárně a technolog mi povídá: tady už nějakých pár let mléko neděláme. Ten nápoj, který balíme, nemá s mlékem pranic společné.
270kW
195kW
107kW
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

jel jsem opravdu uzkou ulici mezi ploty a v protismeru deda v <>, minout se vazne neslo, za nim byl vjezd k domu tak 15m, za mnou v nedohlednu. Chvili jsem gestikuloval a kroutil hlavou, ze ja fakt ne, ze on to ma kousek, tak teda zacal couvat, vzal to zleva doprava a vrazil do pletivoveho plotu, vylezla babka obhlizet skody. To uz jsem nedal a vycouval jsem celou tu ulici, objel to jinudy a pak jsem to povidal znamemu, za kterym jsem jel a on na to: cerveny <> ze? tak ten do me nedavno normalne naboural
Pravda vyděsí
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

No tak to jsi z toho vyvázl aspoň se zdravou kůží. :D

Já si taky musím postěžovat, v pondělí jsem vyjel s Fordem a měl jsem pocit, že jsem na vibrátoru, auto se klepalo jak drahý pes.

Dnes návštěva servisu Ford ve Valmezu, nejprve do toho nechtěli jít (motor nešel na 8 válců), protože motor v létě skládala celý kovaný Unitesta a mám to jít reklamovat u nich. Už jsem viděl všechny svaté, ale naštěstí ještě zkontrolovali motor pohledem a KUNA KUNDA přehryzala kabeláž. Na jednu stranu nasrání ze zbytečné investice, na druhou úleva, že není nic s motorem. Otázka, za jak dlouho budou díly... (1-3 měsíce) zase vytáhnu starého dobrého Transportéra. Zatím čekám na cenovou nabídku.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Nahlas rozmyslam, spekulujem o fotovoltike. Lesenie je postavene, okolo panelov chodim v obchode, miesto na menic nachystane a vytrubkovane... Ale nejak mi to nedava zmysel ani ked poohybam cisla v prospech ekologie.

Aj ked ratam uplne budget 13kW verziu tak:
Panely: 1800
Praca svojpomocne: 1100
Menic: 1800
Konstrukcia 800
Kable konektory istice stykace omacky okolo toho: snad do 500

Stale sme na nakladoch 6000€, vykupy energie miestny dodavatel nema, virtualna bateria je nastavena tak ze jej prevadzka stoji snad viac ako to "usetri". Ked FV uberie 30-35% zo spotreby domu tak pri sucastnych 0,14€ za kWh to 6000€ usetri za 11rokov.
_____
Kolko by na rovnaky "zarobok" potreboval taky blby SP500? V priemere 5 az 7, za extra blbych podmienok 8 rokov? A je to pekne likvidne, diverzifikovane, neviazane na nehnutelnost, bez viazanosti na slovensko.

Aka je sanca ze sa za 11 rokov nic nepokazi? Ved uz len ked si vezmem frekvencne menice co je dost podobny princip, tak aj tie najkvalitnejsie s top kondenzatormi su na vymenu po 10r, maximalne 15 ked bezali v dobrych podmienkach.

Chcem aby to davalo zmysel, ratam co vsetko by na to vedelo bezat... Ale pokial sa sucastne ceny energii domacnosti aspon nezdvojnasobia, nezacnu olizovat 0,30€/kWh tak mi to vobec nevychadza ako vyhodna investicia.
Naposledy upravil(a) abgx1 dne čtv 18 pro 08:25, celkem upraveno 1 x.
Jaggie
Pan Řidič

Příspěvek od Jaggie »

Uvazujes velmi spravne.
Fotovoltaika dava smysl jen v tom pripade, pokud bys byl samostatny a valil to do baterek. Ale i ty maji urcitou zivotnost.
V pripade, ze to povali jenom jako vypomoc (30-35%), tak je to investice, ktera si na sebe sice sul nul vydela, ale za tu usporu,
zbytecna namaha, instalovani a ztrata casu.
Taky bych tech 30-35% znova promyslel. Pocasi, trajektorie slunce, zasirani se od necistot, degradace solaru bude s temi % cvicit.

Nejvetsi neznamou, ktera hraje v prospech je nestabilita cen energii v cele Evrope. A na to vsechny ty tlaky hrajou.
A6 C7 3.0tfsi na steroidech 416hp + gearbox tune
ex. A6 C6 2.8fsi 210hp
spooon
Pan Řidič

Příspěvek od spooon »

určitě to chce k panelům alespon 10KWh acu, dost to zvýší pokrytí doby chodu domu na el. z FV.

A ideálně práce z domu a el. auto :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stabilita cen energie jako takové, v Evropě problém není. Problém je v nenažranosti EU za povolenky.
270kW
195kW
107kW
Odpovědět