Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od pavproch »

Dík.

Ano, mám obskurní důvod: Vlkem jen přes mou mrtvolu.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

tady je svět ještě v pořádku :-D
Pravda vyděsí
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

K te jizde do Prahy. Tohle video me pobavilo :-)) (pro ty co neumi anglicky, zapnete si titulky)

Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Anti-auto agitka, která mi tedy vtipná nepřišla ani trochu. Pán nenávidí individuální automobilovou dopravu a neváhá se angažovat. Nic pro mě.
:ar!
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

asi si nevsiml, ze to zatim neni uplny skanzen pro turisty, ale nejspis se prazaci dockate :-)
Pravda vyděsí
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Spectral píše: čtv 10 črc 19:05 Anti-auto agitka, která mi tedy vtipná nepřišla ani trochu. Pán nenávidí individuální automobilovou dopravu a neváhá se angažovat. Nic pro mě.
Zminuje tam i jine veci. Ale ano ustredni tema v tom videu jsou auta. Ja teda zas tak casto v Praze nejsem a jezdim tam vlakem, tak treba se mi jen zdalo, ze to tam je precpany autama.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Brus píše: pát 11 črc 07:21 asi si nevsiml, ze to zatim neni uplny skanzen pro turisty, ale nejspis se prazaci dockate :-)
Já bych chtěl, aby se do tý Prahy vodstěhovali uplně všichni a nechal nám, vesanům, už úplně volný pole působnosti na regionálních okreskách :D
black on black, petliter, jebem na too :ar!
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Nemám fotku, ale... existuje nějaký předpis na výšku umístění dopravní značky? (Ftomoto přypadku "STOP!") Na Hutisku u ordinace odjakživa byla tahle stopka na svém sloupu v normální výšce (ca 2,5m), fčíl ji přemístili na betonový sloup (el. vedení/osvětlení) a to sotva 50cm nad zem... je takle umístěná značka vůbec platná? (Já ji teda dodržuju i tak, ale...)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak jo, teda ne - není to správná výška:
Výška dopravní značky nad zemí se liší podle typu značky a umístění, ale obecně platí, že spodní okraj nejníže umístěné značky (včetně dodatkové tabulky) by měl být minimálně 1,20 m nad úrovní vozovky. Na mostních objektech je tato výška minimálně 2,50 m nad vozovkou. V místech, kde je značka umístěna v průchozím prostoru pro chodce, je spodní okraj nejméně 2,20 m (pro nově umisťované značky) a pro stávající značky 2,00 m nad úrovní vozovky nebo chodníku.
Ale nějak nenacházím (teda gůgl nenachází) odpověď esli platí nebo neplatí, dyž je nesprávně umístěná...
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Já myslím, že odpověď by ses dozvěděl až ve správním řízení, případně u soudu :-)
Citované AI shrnutí praví že "obvykle"
Ttipnul bych si, že vychází z nějaké internetem přežvýkané technické normy, která nebude veřejně přístupná.

Vyhláška k zákonu to vidí poněkud jednodušeji:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-294
Umístění svislých dopravních značek
(1) Svislé dopravní značky se umísťují tak, aby byly pro účastníky provozu na pozemních komunikacích, pro které jsou určeny, včas a z dostatečné vzdálenosti viditelné.

(2) Svislé dopravní značky se umísťují při pravém okraji pozemní komunikace nebo nad vozovkou; pro zdůraznění jejich významu mohou být značky nacházející se při pravém okraji pozemní komunikace zopakovány i při levém okraji pozemní komunikace. Je-li to účelné, nebo je-li to stanoveno v příloze k této vyhlášce, mohou být informativní značky směrové umístěny i jinde než při pravém okraji pozemní komunikace.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
Odpovědět