Rychlodotazy
Re: Rychlodotazy
Dík.
Ano, mám obskurní důvod: Vlkem jen přes mou mrtvolu.
Ano, mám obskurní důvod: Vlkem jen přes mou mrtvolu.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
K te jizde do Prahy. Tohle video me pobavilo
) (pro ty co neumi anglicky, zapnete si titulky)

Anti-auto agitka, která mi tedy vtipná nepřišla ani trochu. Pán nenávidí individuální automobilovou dopravu a neváhá se angažovat. Nic pro mě.

asi si nevsiml, ze to zatim neni uplny skanzen pro turisty, ale nejspis se prazaci dockate 

Pravda vyděsí
Zminuje tam i jine veci. Ale ano ustredni tema v tom videu jsou auta. Ja teda zas tak casto v Praze nejsem a jezdim tam vlakem, tak treba se mi jen zdalo, ze to tam je precpany autama.
Já bych chtěl, aby se do tý Prahy vodstěhovali uplně všichni a nechal nám, vesanům, už úplně volný pole působnosti na regionálních okreskách

black on black, petliter, jebem na too 

Nemám fotku, ale... existuje nějaký předpis na výšku umístění dopravní značky? (Ftomoto přypadku "STOP!") Na Hutisku u ordinace odjakživa byla tahle stopka na svém sloupu v normální výšce (ca 2,5m), fčíl ji přemístili na betonový sloup (el. vedení/osvětlení) a to sotva 50cm nad zem... je takle umístěná značka vůbec platná? (Já ji teda dodržuju i tak, ale...)
Tak jo, teda ne - není to správná výška:
Ale nějak nenacházím (teda gůgl nenachází) odpověď esli platí nebo neplatí, dyž je nesprávně umístěná...Výška dopravní značky nad zemí se liší podle typu značky a umístění, ale obecně platí, že spodní okraj nejníže umístěné značky (včetně dodatkové tabulky) by měl být minimálně 1,20 m nad úrovní vozovky. Na mostních objektech je tato výška minimálně 2,50 m nad vozovkou. V místech, kde je značka umístěna v průchozím prostoru pro chodce, je spodní okraj nejméně 2,20 m (pro nově umisťované značky) a pro stávající značky 2,00 m nad úrovní vozovky nebo chodníku.
Já myslím, že odpověď by ses dozvěděl až ve správním řízení, případně u soudu 
Citované AI shrnutí praví že "obvykle"
Ttipnul bych si, že vychází z nějaké internetem přežvýkané technické normy, která nebude veřejně přístupná.
Vyhláška k zákonu to vidí poněkud jednodušeji:

Citované AI shrnutí praví že "obvykle"
Ttipnul bych si, že vychází z nějaké internetem přežvýkané technické normy, která nebude veřejně přístupná.
Vyhláška k zákonu to vidí poněkud jednodušeji:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-294
Umístění svislých dopravních značek
(1) Svislé dopravní značky se umísťují tak, aby byly pro účastníky provozu na pozemních komunikacích, pro které jsou určeny, včas a z dostatečné vzdálenosti viditelné.
(2) Svislé dopravní značky se umísťují při pravém okraji pozemní komunikace nebo nad vozovkou; pro zdůraznění jejich významu mohou být značky nacházející se při pravém okraji pozemní komunikace zopakovány i při levém okraji pozemní komunikace. Je-li to účelné, nebo je-li to stanoveno v příloze k této vyhlášce, mohou být informativní značky směrové umístěny i jinde než při pravém okraji pozemní komunikace.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
//// 1.6 ECOjet