Baterie se sama vybiji

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Thomasso
Dítě v autě

Baterie se sama vybiji

Příspěvek od Thomasso »

Zdravim,

Mam Ford Mondeo 2.0 TDDi r. 2001 s novou baterii Varta, ktera se kupovala kvuli podezreni na vadu predesle. Auto po nejake dobe najednou nejde nastartovat kvuli vybite baterii. Vsechno vypnute, auto cca den po posledni jizde kdy bylo naprosto v poradku. To se mi zdalo divne tak jsem zacal merit a zjistil jsem, ze do baterky tece pri absolutni necinnosti narazove proud. Napr. netece nic a za minutu, aniz bych se auta dotkl, tece 5A. Opakuju ze nic nesviti, je zamceno....

V patek jde do servisu, ale me by opravdu zajimalo, zda se tu s tim nekdo setkal, co by s tim mohlo byt a kolik by mohla stat oprava. Diky.

Tom.
Jenyk
Mistr volantu

Re: Baterie se sama vybiji

Příspěvek od Jenyk »

Rady se spíš dočkáš na forum.fordclubs.org (i přes tu adresu jde o české fórum). Všechno už se tam někdy řešilo - než se zeptáš pořádně si přečti co tam už je, jinak je admin nerudnej.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Arkis
Letec

Re: Baterie se sama vybiji

Příspěvek od Arkis »

Ono auto i při klidovém stavu odebírá malé množství elektřiny (např. dálkový centrál pořád čeká na signál z ovladače), no to je většinou tak malé množství, že by trvalo pár měsíců než by ti to úplně zlikvidovalo baterku. Spíš bych řekl, že máš někde odkryté kabely (dveře, kufr a podobné místa, kde se můžou odřít) a proud teče do kostry a tím ti vybíjí baterku. Lepší bude to nechat na odborníkovi :).
GeneHawkins
Letec

Re: Baterie se sama nabiji

Příspěvek od GeneHawkins »

Thomasso píše:... tak jsem zacal merit a zjistil jsem, ze do baterky tece pri absolutni necinnosti narazove proud. Napr. netece nic a za minutu, aniz bych se auta dotkl, tece 5A...
Tak to máš dobrý, jiný lidi si musej kupovat nabíječku...
Odpovědět