Zdravim,
Mam Ford Mondeo 2.0 TDDi r. 2001 s novou baterii Varta, ktera se kupovala kvuli podezreni na vadu predesle. Auto po nejake dobe najednou nejde nastartovat kvuli vybite baterii. Vsechno vypnute, auto cca den po posledni jizde kdy bylo naprosto v poradku. To se mi zdalo divne tak jsem zacal merit a zjistil jsem, ze do baterky tece pri absolutni necinnosti narazove proud. Napr. netece nic a za minutu, aniz bych se auta dotkl, tece 5A. Opakuju ze nic nesviti, je zamceno....
V patek jde do servisu, ale me by opravdu zajimalo, zda se tu s tim nekdo setkal, co by s tim mohlo byt a kolik by mohla stat oprava. Diky.
Tom.
Baterie se sama vybiji
Re: Baterie se sama vybiji
Rady se spíš dočkáš na forum.fordclubs.org (i přes tu adresu jde o české fórum). Všechno už se tam někdy řešilo - než se zeptáš pořádně si přečti co tam už je, jinak je admin nerudnej.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Re: Baterie se sama vybiji
Ono auto i při klidovém stavu odebírá malé množství elektřiny (např. dálkový centrál pořád čeká na signál z ovladače), no to je většinou tak malé množství, že by trvalo pár měsíců než by ti to úplně zlikvidovalo baterku. Spíš bych řekl, že máš někde odkryté kabely (dveře, kufr a podobné místa, kde se můžou odřít) a proud teče do kostry a tím ti vybíjí baterku. Lepší bude to nechat na odborníkovi
.

- GeneHawkins
- Letec
Re: Baterie se sama nabiji
Tak to máš dobrý, jiný lidi si musej kupovat nabíječku...Thomasso píše:... tak jsem zacal merit a zjistil jsem, ze do baterky tece pri absolutni necinnosti narazove proud. Napr. netece nic a za minutu, aniz bych se auta dotkl, tece 5A...