Kavis píše:Dotaz. Kolega resi na Z4 letni. 235/35 R19. Chtel by se vejit do max 3700,- za gumu. Ted dojizdi nejake Hankooky a neni moc spokojeny s gripem, ale nechce zase uplne lepivky, ktere muze za 10kkm vyhodit (vim, protichudny pozadavek, ale asi chapete, co myslim) Nema nekdo zkusenost v podobnem rozmeru a cene, co by mohlo vyhovet pozadavkum?
Bude to znít asi divně, ale nebál bych se v tom rozměru Matador MP 47 Hectorra 3 FR. Jezdím je v 205/45R16 na Sportíkovi (před tím jsem tam měl 205/50R16 ty samý) a přijde mi jako vyvážená guma s rozumnýma vlastnostma suhco/mokro, co sice extra nevydrží, ale za tu cenu je prostě po 10-15kkm vyměníš. To samo platí pro ten rozměr co jezdím na Sportíkovi, v těch R19 netuším. Co mě na nich překvapilo tak je kvalita zpracování, oba rozměry co jsem zkoušel tak vyžadovaly minimum závaží a sjíždí se rovnoměrně. Až je tenhle rok dojedu, tak je pořídím zase. Na suchu mi přijde, že lepí naprosto dostatečně - není to semi, ale když jsem se byl projet s kámošem co má na Sportíkovi nějaký prémie R17 tak mi v zatáčce na gripu rozhodně neujel.
PS: a jestli je limit 3.7t, tak osvědčený P4S jsou jen lehce přes (např.:
link a s těma chybu rozhodně neudělá (sucho, mokro, výdrž - všechno cajk)).