Vačka palivového čerpadla

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
LP91
Dítě v autě

Vačka palivového čerpadla

Příspěvek od LP91 »

Zdravím,

potrebujem sa poradiť. Nedávno som bol v servise so svojim Ford Mondeo (1,5 EcoBoost, 2015).
Identifikovali mi chybu citujem: "Vydřená vačka od palivového čerpadla".

Vraj táto "vačka" sa nedá samostatne objednať a je potrebné vymeniť celý motor.
Viete si predstaviť tú cenu.

Keďže o motoroch viem nič, nevedel by mi niekto v ľudskej reči vysvetliť o akú súčiastku ide, a či je naozaj jediná možnosť vymeniť celý motor?
Prípadne akékoľvek iné bližšie info k téme pomôže.

Ďakujem,
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Re: Vačka palivového čerpadla

Příspěvek od 970ka »

Nahradil bych ho elektrickým,i když se mi nějak nezdá,že by 2015 měla ještě mechanické čerpadlo. Doporučuji konzultovat s nějakým dobrým mechanikem,poradí co s tím.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Ona samotná výměna vačky může být problém, protože tuším nějaký motory od VW ji maj nedemontovatelnou - je tam vsazená při výrobě. Klidně to může být ten stejný případ.
Nj, olej se asi neměnil každých 10tkm, co? :-)

No a i kdyby ne... Zadarmo to nikdo dělat nebude a asi k tomu budou další vícepráce (těsnění, rozvody atd...) Kolik to má najeto? Já jen, jestli by to bylo rentabilní a zjednodušeně řečeno, aby jsi za měsíc neřešil, že nemáš tlak na válci nebo vylítanou kliku...
Chápeš to?
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

970ka píše: úte 04 čer 15:40 Nahradil bych ho elektrickým,i když se mi nějak nezdá,že by 2015 měla ještě mechanické čerpadlo. Doporučuji konzultovat s nějakým dobrým mechanikem,poradí co s tím.
Ja to chapu tak, ze jde o vysokotlake cerpadlo na hlave a to pohani vacka. Ne podavaci v nadrzi. Je tam takovy plechovy pistek, ktery stoji asi 500 od INA a je dobry to obcas vymenit. Kdyz se prodre, tak se dojebe vacka a je po srande. To bude asi tenhle pripad. Vacky se samostatne neprodavaji a nova oe hlava bude tak kilo no... Asi jedine najit nekoho, kdo bude schopny sehnat starsi hlavu a pritom rovnou udelat repas toho cerpadla, at se to nestane znova...
danielcraig
Dítě v autě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danielcraig »

LP91 píše: úte 04 čer 15:03 Zdravím,

potrebujem sa poradiť. Nedávno som bol v servise so svojim Ford Mondeo (1,5 EcoBoost, 2015).
Identifikovali mi chybu citujem: "Vydřená vačka od palivového čerpadla".

Vraj táto "vačka" sa nedá samostatne objednať a je potrebné vymeniť celý motor.
Viete si predstaviť tú cenu.

Keďže o motoroch viem nič, nevedel by mi niekto v ľudskej reči vysvetliť o akú súčiastku ide, a či je naozaj jediná možnosť vymeniť celý motor?
Prípadne akékoľvek iné bližšie info k téme pomôže.

Ďakujem,
Ne nutně. Výměna celého motoru zní extrémně a může to být obchod, který tlačí na nejdražší opravu. U mnoha motorů je vačka pohánějící palivové čerpadlo součástí vačkového hřídele motoru. Pokud je poškození omezeno na vačkový hřídel, můžete místo celého motoru vyměnit jen ten. U 1.5 EcoBoost to stále vyžaduje značné úsilí, ale je to levnější než nový motor.
amora321
Dítě v autě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amora321 »

danielcraig píše: čtv 20 bře 04:36 Ne nutně. Výměna celého motoru zní extrémně a může to být obchod, který tlačí na nejdražší opravu. U mnoha motorů je vačka pohánějící palivové čerpadlo součástí vačkového hřídele motoru. Pokud je poškození omezeno na vačkový hřídel, můžete místo celého motoru vyměnit jen ten. U 1.5 EcoBoost to stále vyžaduje značné úsilí, ale je to levnější než nový motor.
Nevíte, jestli má Ford nebo nějaká větší dílna nějaký konkrétní technický návod k tomuto pouzdru na opotřebení vačka? Protože si myslím, že pokud se jedná o běžnou chybu u řady EcoBoost, může existovat technická dokumentace nebo související stažení. Viděli jste někdy podobný případ?
AronLehner
Dítě v autě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AronLehner »

amora321 píše: sob 19 dub 08:05
danielcraig píše: čtv 20 bře 04:36 Ne nutně. Výměna celého motoru zní extrémně a může to být obchod, který tlačí na nejdražší opravu. U mnoha motorů je vačka pohánějící palivové čerpadlo součástí vačkového hřídele motoru. Pokud je poškození omezeno na vačkový hřídel, můžete místo celého motoru vyměnit jen ten. U 1.5 EcoBoost to stále vyžaduje značné úsilí, ale je to levnější než nový motor.
Nevíte, jestli má Ford nebo nějaká větší dílna nějaký konkrétní technický návod k tomuto pouzdru na opotřebení vačka? Protože si myslím, že pokud se jedná o běžnou chybu u řady EcoBoost, může existovat technická dokumentace nebo související stažení. Viděli jste někdy podobný případ?
Riešenie, ktoré poskytujete, nemusí byť úplne presné, pretože palivo vo veľkej miere závisí od prevádzky motora.
Odpovědět