Zimní/letní? Už máte přezuto?
Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?
Kdyby to bylo povoleno, tak i při bydlení v Bavorském lese v 770 m n.m. bych si klidně lajznul celou zimu letní. Když napadne párkrát za zimu pár cenťáků sněhu, tak to okamžitě prosolí a jezdí se na mokru. V dětství jezdíval táta na Šumavu s embéčkem na letních a vždy jsme dojeli.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
ref legalita: Jo, to bude podmínkou (pokud se rozhodnu do all-season jít) že to bude muset mít značku M+S .
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Všechny celoroční jsou homologované jako zimní s 3PMSF malůvkou. Nějaká obskurní výjimka by se možná našla, ale ne u výrobců o kterých jsi někdy slyšel.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
//// 1.6 ECOjet
presne tak, jsem to napsal a neodeslal. M+S uz je historie.
Pravda vyděsí
- GeneHawkins
- Letec
No, u nás zatím platí zimní = M+S. Nicméně, to mají taky všechny, samozřejmě...
Čím víc kolem toho gůglím, tím semito začíná líbit víc a víc, pokud mi to někdo (= dvorní pneuservisák Strnadel, už sem mu spal dotaz co si o tom myslí) nerozmluví, tak už sem se (vnitřně) rozhodnul do toho na podzim s Leguánem jít, trochu ešče váhám, esli s bramborem2 do toho jít rovnou taky nebo ne/až později podle zkušeností s Leguánem.
Pirelli Cinturato AllSeason 3f dělají jak v rozměrech pro Leguán tak i dvourozměru pro 3er.... Strnadel bude ráth, že mu udělám kšeft (prodejce Pirelli).... Leguán: já ušetřím místo v garáži a starosti/náklady s přezouváním, jí to je/bude jedno. 3er: Mám ho jako firemní přibližovadlo taxi na nějaké dovádění s ním (v létě) nechám zajít chuť (na emoce mám m4Zlika). A dyž extra moc nasněží/bude to klouzat, tak dycky ešče doma máme Pindicu (trvale na kvalitních zimních), což je taková malá "sněžná rolba" na kolech....
Pirelli Cinturato AllSeason 3f dělají jak v rozměrech pro Leguán tak i dvourozměru pro 3er.... Strnadel bude ráth, že mu udělám kšeft (prodejce Pirelli).... Leguán: já ušetřím místo v garáži a starosti/náklady s přezouváním, jí to je/bude jedno. 3er: Mám ho jako firemní přibližovadlo taxi na nějaké dovádění s ním (v létě) nechám zajít chuť (na emoce mám m4Zlika). A dyž extra moc nasněží/bude to klouzat, tak dycky ešče doma máme Pindicu (trvale na kvalitních zimních), což je taková malá "sněžná rolba" na kolech....
Tak jo, i Strnadel mi ten nápad odkýval (do OsterRíše Leguán nejezdí), pudu do toho. A na 3er si to ešče rozmyslím (do podzimka času dost).
Aj keby si do rakuska jazdil tak je to jedno, z pohladu zakona su tie celorocne pneumatiky tak zimne ako len mozu byt.
Ano, dokonce pokud mají rychlostní index dle TP, potažmo CoC certifikátu auta, tak vyhoví i italské legislativě, zacílené naopak na nepoužívání zimních pneu v létě:-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
//// 1.6 ECOjet
Co sleduju testy, tak na sněhu se už často celoroční vyrovnají zimním, no a na suchu jsou vždy lepší. V jednom loňském DE testu dokonce byly u Continentalu celoroční lepší i na sněhu než zimní, brzdná dráha stejná, ale měli lepší trakci (ano, ty celoroční). Na Jazzu mám už druhé celoroční GoodYear a pohoda. A to bydlíme na začátku Alp (ve Švýcarsku ale stejně nejsou zimní povinné).
Ale jak už tu někdo psal "celoroční v zimě téměř plnohodnotně nahradí zimní, ale v létě se nevyrovnají letním" tak uvažuju, že na Cupru dám na zimu celoroční místo zimních. Na suchu budou lepší a bezpečnější. Na vodě podobné. Na sněhu (tak 3 dny v roce) o minimum horší. Na léto samozřejmě letní, ať se ty koně mají do čeho opřít.
Ale jak už tu někdo psal "celoroční v zimě téměř plnohodnotně nahradí zimní, ale v létě se nevyrovnají letním" tak uvažuju, že na Cupru dám na zimu celoroční místo zimních. Na suchu budou lepší a bezpečnější. Na vodě podobné. Na sněhu (tak 3 dny v roce) o minimum horší. Na léto samozřejmě letní, ať se ty koně mají do čeho opřít.
Seat Leon Cupra ST 4Drive 7-DSG
Honda Jazz
Honda Jazz