Souhlas, nechtěl jsem jednoúčelovku ...ctrl_j píše:Na dlouhodobe uzivani jako dashcam mi nemoznost dobijeni pri nataceni prijde jako ulet. Ale pokud nekdo jezdi kratky trasy…

Souhlas, nechtěl jsem jednoúčelovku ...ctrl_j píše:Na dlouhodobe uzivani jako dashcam mi nemoznost dobijeni pri nataceni prijde jako ulet. Ale pokud nekdo jezdi kratky trasy…
KAMERY V AUTĚ
nejsou výslovně zakázány, ale něco je dovoleno a něco ne.
Dovoleno: pro výhradně soukromé účely
Pokud chcete dokumentovat jízdu krásnou přírodou nebo chcete dokumentovat svou dovolenou, je malá kamera dovolena, a to i tehdy, pokud jsou přtomny cizí osoby nebo se zaznamená poznávací značka jiných účastníků ssilniční dopravy. Tyto záznamy nesmějí být žádným způsobem zveřejněny.
DOVOLENO ČÁSTEČNĚ: ONLINE UMÍSTĚNÍ ZÁZNAMŮ
Pokud budou umístěny záznamy na internetu a tím zveřejněny, je nutné, aby osoby a poznávací značky automobilů byly upraveny tak, aby nebyly rozeznatelné. Jinak je porušován zákon na ochranu osobních údajů a tím pádem se vystavujete trestnímu postihu.
Podobným způsobem je to i s videozáznamy, které mají sloužit jako důkaz vlastní neviny. Tyto záznamy mohou být uznány pouze tehdy, pokud osoby na nich a poznávací značky nebudou rozeznatelné.
ZAKÁZÁNO: DŮKAZ TRESTNÉHO ČINU
Z důvodu ochrany osobních údajů je jednoznačně zakázáno prokazovat vinu jiného za pomoci kamery v autě. Videozáznamy nebo digitální fotografie jsou jako opatření trestního sthání dovoleny v Rakousku pouze policii. Soukromým osobám hrozí na záladě porušení zákona na ochranu osobních údajů citelné pokuty.
S přátelským pozdravem
Eva SLOVÁKOVÁ
Rakouské velvyslanectví v Praze