Zimní/letní? Už máte přezuto?
Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?
nůžkový používám fakt jen opravdu v nouzi, je s tím hrozná práce a nevěřím tomu. Stalo se mi jednou v zimě, když sem měnil ve sněhu a sračkách u silnice proraženou pneu, že praskla středová plastová matice a auto bez kola spadlo na zem. Takže sem nakonec stejně nic nevyměnil a musel sem řešit dovoz jinýho zvedáku (naštěstí to bylo asi 6km od domova)
PP. Dobrá volba. Mám taky výše zmiňovaný hydraulický hever. A spokojenost.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Normálně hodím proklady pod prahy (zevnitř) a zvednu to ještěrkou ne?
Zadarmíko, přezouváme tak všechny auta nad 5 let stáří a dodávky rovnou
Zadarmíko, přezouváme tak všechny auta nad 5 let stáří a dodávky rovnou
black on black, petliter, jebem na too 
Nojono, ale... i dyž mi firma fungovala na 100% (což už nyní nefunguje), taxme ještěrku nikdy neměli a dycky (= příležitostně, 1-2x do měsíce) si ji pučovali odvedle vč. pilota.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
K tomu zvedání (ne)vtipná historka. Kamarád si přezouval auto na operák sám. Podobným heverem. Když to vracel, tak pán z Dekry vzal pravítko, přiložil a zjistil promáčkliny u všech kol na podběhu. Chtěli za jeden 20000 dofakturovat.
250kW
195kW
100kW
195kW
100kW
Částka sice přemrštěná, ale myšlenku chápu. Zvedat auto tak, že udělám promáčkliny do prahů, je pěkná prasárna (bez ohledu na to, že se to děje velmi často i v servisech). Každé auto má nějaké zvedací body, tak se při umístění heveru jednak soustředím na to, abych byl přesně na zvedacím bodu, a jednak použiju vhodné vypodložení mezi heverem a autem, i kdyby to mělo být jen prkno z měkkého dřeva.
A k tomu, co psal Štěpán: na policejních odstavných parkovištích (nalezená odcizená auta apod.) se s auty taky manipuluje převážně ještěrkou, často to totiž jinak nejde (nejsou pojízdná, nemají klíče apod.).
A k tomu, co psal Štěpán: na policejních odstavných parkovištích (nalezená odcizená auta apod.) se s auty taky manipuluje převážně ještěrkou, často to totiž jinak nejde (nejsou pojízdná, nemají klíče apod.).
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to chápal, kdyby to bylo vidět. Bylo to zespoda, cca tak 0,5cm. A jelikož tam byl ten ochranný nástřik, volným okem neviditelné. Práh nebyl nijak poškozený. Šlo to v poho srovnat - všechny 4 strany za 6t
250kW
195kW
100kW
195kW
100kW
- GeneHawkins
- Letec
Mají fotku, že to tam nebylo? Je to poškození?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nemají, samozřejmě. Odvolávali se na předání nového vozu.
Dokonce prej na to pojišťovna ani nevezme historku o hroudě sněhu.
Dokonce prej na to pojišťovna ani nevezme historku o hroudě sněhu.
250kW
195kW
100kW
195kW
100kW
Tak jo, SixTool sikstůluje, neska sem juniorovi přezul (viz diskuze výše = a tím mu taky ušetřil ca 5kilo = byl taky ráth) a tím je podzimní fertig (až zas na jaře). Zvedák zvedákuje křasně, jen to spuštění dolů (ručním otočným čudlíkem) nejde citlivě = prostě to žuchne dolů. (A tudíž člověk ftu chvíli nesmí mít zapomenutou nohu neb inou část těla pod autem.) Ale dík za tip/podnět, je to daleko menší opruz/fuška než s tím nůžkovým.
Ešče sem zvjedaff, esli dlouhodobě udrží auto nahoře ve zvednuté poloze: Až skončí aktuální chaos s přezouváním a Strnadel bude mít volněji, musím mu hodit PP kolo z m4Zlika na přebroušení a lak (jaxem spal, při posledním letošním výletě to teda opravdu byl "close call", čmouha na laku je ale už rozleštěná.)
Ešče sem zvjedaff, esli dlouhodobě udrží auto nahoře ve zvednuté poloze: Až skončí aktuální chaos s přezouváním a Strnadel bude mít volněji, musím mu hodit PP kolo z m4Zlika na přebroušení a lak (jaxem spal, při posledním letošním výletě to teda opravdu byl "close call", čmouha na laku je ale už rozleštěná.)
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.