Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od ExFun »

Vrooom píše:Te prejel nejake spesl pres nohy nebo z ceho mas mindrak? :D
Nepřejel. Jen nemám rád Meridu :D A po Blancu, kde 80% lidí mělo Ska (v půjčovnách nic jiného neměli) už mám na Sko vyloženě alergii. Navíc poslední Sko, co se mi líbilo, byl Stump FSR 120mm (tuším 2009). A když si to spojím s tím, že mám 2 kamarády, co si pořídili Ska a přemlouvají mě, že Sko je nej na světě, tak tu značku fakt nemůžu ani cítit. Aby v tom Sko nebylo samo, tak stejně to mám s "posvátným" Cčkem..

Naštěstí bajka dlouho řešit nebudu. Na fulla nemám techniku, ale kdybych ho chtěl, nejspíš AGang Patriot. Spaceman odvedl hodně dobrou práci. Navíc tým za ním jsou nadšenci. Pokud by dal cenově přiměřenou nabídku, šel bych tou cestou. Raději podpořím lokální tým ke kterému mám přístup a vidím, jak maká, než dát peníze globálním hedgefondům za Specialized-Merida koncernem.
Back to basics.
Příčina -> následek
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Ja koukam dost na geo a to na dlouhy predek kratky zadek + kratky predstavec, tohle bohuzel/bohudik praktikuje spesl. Kolo s 419 cs a 452 reach je unikatni, zaroven nizky standover. Bohuzel vetsina lidi vubec neresi a kouka tak max na delku sedlove trubky a u vybavy na prehazovacku ...
Ted do toho zacla slapat kona http://www.bikemag.com/gear/bike-exclus ... cess-line/ pro me nejzajimavejsi kola na trhu.
Btw on ten Gary Fisher nebyl zadna lama :-bd
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Vrooom píše:Ja koukam dost na geo a to na dlouhy predek kratky zadek + kratky predstavec, tohle bohuzel/bohudik praktikuje spesl. Kolo s 419 cs a 452 reach je unikatni, zaroven nizky standover. Bohuzel vetsina lidi vubec neresi a kouka tak max na delku sedlove trubky a u vybavy na prehazovacku ...
Ted do toho zacla slapat kona http://www.bikemag.com/gear/bike-exclus ... cess-line/ pro me nejzajimavejsi kola na trhu.
Btw on ten Gary Fisher nebyl zadna lama :-bd
Tak ja jsem treba pri vyberu stravil snad tyden nad tabulkama s geometrii. Porovnaval jsem k tomu co jsem mel pujceny, co jsem vlastnil, atd. A hledal jsem kolo s kratkym zadkem, polozenejsi sedlovou trubkou, delsim predkem a to cely na 29 a prave takovejch kol moc neexistuje, jediny podobny mi vyslo naky noorco myslim..
R4...258k
R3...261k
EV...264k
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Krátkej zadek je příjemný. Jinak to na mě moc řešíte. Jezdit jde na všem, jen se člověk musí přizpůsobit.

Červa v hlavě budu mít zase až Tom udělá ocelového fulla. Třeba do té doby budu mít techniku, aby pro mě měl full z hlediska limitů sjízdnosti smysl ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Narážku na GF jsem nepochopil. GF-ko patřil(o) Treku.
Back to basics.
Příčina -> následek
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Bikes with long front-centers aren’t an entirely new idea. Gary Fisher was pioneering this fifteen years ago with his Genesis Geometry concept. So why are we still arguing about geometry? Why is this trend really just starting to take off with other mainstream bike builders?
Viz ten clanek na bikemagu.
Moon
Autoškolák

Příspěvek od Moon »

Jezdím na horském kole svoji pravidelnou trasu asi 15 km. Jako lahůdku nakonec mám sjezd serpentin, kde jsem ujel i nové trojkové Octavii. To se dá tak krásně prosvištět...bohužel jsem byl taky i účastníkem pár nehod, jelikož několik troubů mě předjíždělo přes plnou i před zatáčkou a vyjelo občas auto. Já žiju, ale už to pár nárazníků odneslo.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Par dojmu k jednomu dni na Enduru 29. Bohuzel počasí není optimální, kolo jsem zkusil jen zlehka. Vsude to hodne klouze :-( Ale kolo mam na pujceni az do pondeli, radne jeste potestuji :-)
Kolo vypada hezky, skoro bych řekl temer nenapadne a obycejne, toto umocnuje obvzlast jednoprevodnik vepredu a matna barva. Zatím jsem s nikym na vyjizdce nebyl, tudiz cizi postrehy neznam. Trochu nechapu proc není i zadek kola z karbonu při te cene …
Osazeni je paradni na enduro, 11speed, pike, teleskopka. Co vic si prat (nu něco by se naslo ;-) )
Komponenty:
11 speed je v kombinaci s předním 32 prevodnikem. Mel jsem na zacatku obavy, ale i přes svou velmi chabou fyzicku nemam problem, ale nekde v rychlebech při nejstrmejsich vyjezdech bych uz nejspíš plakal. Odstupnovani mezi jednotlivymi prevody mi maximálně vyhovuje. Zatím jsem se nedostal do situace kdy bych nemohl najit prevod. Chodi moc prijemne, bral bych ho hned. Retez drzi, nespadl :-D
Tlumeni:
Kolo je osazeno novou vidlici pike RC a tlumicem fox ctd. Jako majitel pružinového SX jsem byl zvedavy co vzduch svede. Bohuzel, moc jsme ho zatím neotestoval. Nicmene uz ted vim ze citlivost pruziny nedosahuje, kolo není tak vlacne, je porad utlumene.
Pike nijak extra citlivy není. Oproti pruziniovemu lyriku/Marune 55 je citit rozdil, na mensi nerovnosti nereaguje, ale není to nijak spatne, bezproblemu pouzitelne, ale 55 je jinde … Vysku drzi a nepropada se! Sag okolo 20–30%. Zítra si vemu pumpu a trochu si s tlakem pohraji (ufouknu).
Fox CTD si k DhX ani necuchne, obvzvlast to je citit po mirne hrbolatem/kamenitem terenu, kde si SX trosku pohupuje a do zadku nepousti zadne ostre razy, to CTD trochu natrast necha. Sag dle jejich Autosagu.
Brzdy:
Avid trail, nejsou tak ostre jako xt, je potreba za ne vic tahat (az se ze zvyku na xt bojim, ze se mi zasekne kolo), vykon mají dobry.
Teleskopka
Je to nekvalitni kram :-D, ma trochu vakl. Zasunuje se ale hladce, nevysunuje se skoro vůbec, musim ji pomahat rukou. Zjisteni: teleskopka na packu pod sedlem je pekne na prd, nekupovat!
Enduro 29
Ted jak to vsechno jede.
Oproti originalu jsem si na kolo dal svůj 50mm predstavec. Kolo je hodne lehke – 13kg, a tato vlastnost dominuje celemu pocitu z jizdy. Není problem udelat bunny, na hupiku si trosku poskočit, zadek si vystrčit do boku. Ram je prijemne nizky a poskytuje dostatek prostroru pro pritahnouti k telu při skakani. Trosku mi zavazelo sedlo, teleskopka ma jen 125mm, po ručním snizeni „co to jde“ je mista plno a není problem si kolo pod sebou ruzne zkroutit, bohužel ja to moc neumim, ale i tak se mi na kole skakalo vyborne. Trosku me zklamala, jezditelnost kola, necitim, ze by jelo vyrazne lepe nez Sx trail. Nezminil jsem se jak se projevuji 29 kola, no nijak moc :-)
Kolo prejede přes sutry o něco lip, ale není to nijak extremne vyrazne. S SX projedu to same akorat si musim davat o trosku vetsi pozor abych se nezasekl o dva sutry vytvarejici „dolicek“. Vzhledem k tomu, ze rozdil není tak vyrazny, kladu si otazku jaky muze byt mezi 26 a 27,5? Kolo stoupe do kopce lip a zveda se min nez SX, tady pruzina prohrava na plne care.
Zatím jsem na kole neabsolvoval zadnou rychlou rozbitou pasaz, spis jen pomale „trialovejsi“ a trosku skakani. Jezditelnost mi také prijde zvlastni, ale dnes jsem mel pocit, ze mi neustale fouka do xichtu.
Celkove je kolo hravejsi asi o milion procent nez kamarádovo enduro 26 v XL, ma blizko k SX a lehkosti ho i překonavá. Zatím jen vim, ze pristi kolo musim mit pod 13 kg :-)
Par fotek http://m1na.rajce.idnes.cz/Enduro_29
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch minulý týden na OF píše:ač zapřisáhlec zimní potfor, taxem právě zhřešil.... a objednal ashima 140+180 kotouče + organic alligator desky.... jakmile přindou, umeju z bajka loňské bahno a udělám upgrade brzd.... doufám, že hoodně moc děrovaný patvarovaný kotouč 140 vzadu (tj bez zvyšovacích podložek pod třmenem) konečně definitivně odstraní problém pískání, ze kterého sem dycky na šlak trefení... :axe:
pavproch neska na OF píše:Jaxu starý taxu blbý....

Pokolikáté už???? .... sem hrabal do howna, keré nesmrdí..... a su z teho na šlak trefení...

Už třetí den si hraju s naštelováním polohy třmenů Avid po výměně kotoučů i desek.... a furt to škrtá, sfiňa jedna.... :mrgreen:

No nic, no do (mého cyklistického) jara daleko..... aspoň mám důvod sa zavírat do dílny a nevydýchávat ji vzduch.... :twisted:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

zkus se trochu projet, brzdit a seštelovat znovu. Případně to pořádně prozkoumat jestli nemáš zvlněný kotouč, kleštěma snadno srovnatelné.
Pravda vyděsí
Odpovědět