Taky si myslím ,že praxe ukáže co schváliliacer.t píše:ale jak říkam, chce to řešit po podepsání zákonu, v tuto chvíli jsou to spekulace, které bohužel můžou pomoci upravě co bude hůře napadnutelná... co kdyby se našel pracující poslanec![]()

Moderátor: řidičBOB
Taky si myslím ,že praxe ukáže co schváliliacer.t píše:ale jak říkam, chce to řešit po podepsání zákonu, v tuto chvíli jsou to spekulace, které bohužel můžou pomoci upravě co bude hůře napadnutelná... co kdyby se našel pracující poslanec![]()
nechápu. Provozovateli úředník nic neprokazuje! Ten platí ze zákona za správní delikt, ne za přestupek. Proto je pro úředníka podstatně lepší se moc nenamáhat s prokazováním přestupku řidiči, ale raději to rychle skončit tím, že mu to neprokázal a jít si pro prachy k provozovateli, který mu již musí zaplatit...acer.t píše: tady bych řekl, že to nebude pro úřad tak snadné. Dokazování je na straně úředníka, takže znova říct je to ten a ten
GSkondro píše:No a pak za nějaký čas otrlo a nastala džungle.
GSkondro píše:Marně vzpomínám ,který zákon vyvolal takové zděšení u České populace.
Je mi úplně jasné ,kdo se ho nejvíc bojí.
GSkondro píše:Mě tady tá úprava vůbec nepálí. V cizině je toto naprosto běžné.
Zabavne. Mohl byste sepsat "slovnik klise ridice ze stada", zadelano uz mate velmi dobre.GSkondro píše:Vy jste majitel -vy to zacálujete a je na vás ,zda si zjistíte a vymůžete kdo to udělal.
Myslím, že nejsme v zásadním sporu. Jen se mi nepozdává poslední věta. Zkasírovat mohu jen toho, komu jsem to dokázal a nebo kdo se přiznal. A nebo kdo dobrovolně zaplatil. Tedy, pokud provozovatel nezaplatí, hledám přestupce, nenajdu, jdu na provozovatele a pokud jej chci zkasírovat, tak bych mu to měl dokázat a nebo by se mi měl přiznat. Nemělo by tomu tak být? V tom návhru jsem nenašel paragraf, že mohu kasírovat BEZ ODPORU/ODMÍTNUTÍ, pokud nenajdu přestupce. Stojí tam jen, že vystavím, ale přestupce-provozovatel NEMÁ povinnost zaplatit...ExFun píše: ...
H je zjednodušený proces - nic se neřeší a zrovna jdeme po provozovateli - když zaplatí OK, vyřešeno. Když se na to nechytne, nezaplatí, tak musí začít hledat přestupce a pokud se jim to nepovede, použijí F a vrátí se na provozovatele a toho zkasírují.