Truck Daškam píše: ↑stř 14 pro 09:05
Hlavně, že máš pro ně dycky nějakou debilní výmluvu
Jaká výmluva? To tak prostě je.
Se podívej na hory, kde jezdí jenom osobáky - to samý. Jeden nevyjede, tak ho ostatní prostě objíždí - dokud se někdo nezasekne vedle, čímž se to tam zavře a pak se čeká na posyp a tahání.
petr_riha: To nevím v čem, fyzikální zákony jsou pořád stejný
honziss Psal jsem spíš obecně
Psal si mozna obecne, ale tim ses postavil za podobne jednani. Nejsem ridic nakladaku, nemam s tim zadnou zkusenost.
Ale prosta uvaha: v kopci objedu kolonu az do nejprudsiho mista, kde jsou zahrabany 2 kamiony vedle sebe. Aby se tam dostali, nemohli mit uplne shit gumy. Nad nima jsou zatacky a soucasne pres ne neni videt jestli neco jede nebo ne. Kdyz pojede neco proti dolu, bude muset brzdit do zastaveni na snehu na kratke vzdalenosti. Kdyz tam uviznu taky (a ta pravdepodobnost je sakra velka vzhledem k okolnostem), zablokuju tim silnici v obou smerech, dalsich 100 - 200 lidi v osobnich autech bude diky me 1 - 2 h cekat. Zablokuju silnici pro sypac. Riskuju pokutu, protoze ani v tom druhym pruhu, natoz v protismeru nemam s nakladakem co delat. I kdyz budu mit to 1% stesti a projedu, jaka je pravdepodobnost ze tim namotivuju x dalsich, kteri uz to stesti mit nebudou?
Proste nesmysl, zastavim dole pod kopcem za ostatnima kamionama a cekam na sypac, jina spravna moznost neni.
Kdyz uvizne osobak, tak mas moznost do nej strcit nebo s nim scouvat dolu nebo ho zaprahnout a potahnout jinym osobakem. Kdyz se ti zahrabe kamion, tak mas jaky moznosti? Za 10 let se mi nestalo, ze by mi blokoval zimni silnici osobak, ale za za posledni 3 dny mi ji uz 2x blokoval kamion.