Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

honziss: A ted si vem že kdyby jsi tam jel o 3minuty dřív, tak třeba vedle něj normálně ostatní projeli
To tak prostě je - co souprava, to originál. Stav gum, hmotnost, rozložení nákladu... Kde jeden uvízne a je bez šance, jinej může projet úplně v klidu - ale nesmí ovšem zastavit nebo ani dokonce řadit

Bydlel jsem leta u Spořilovský spojky, která je do kopce - to se tam ještě tahal tranzit a nejezdilo to přes Kačerov. Jedni stáli zapikovaný v pravým pruhu a ve středním okolo nich jezdili v pohodě.
Pak to jeden nezvlád a zůstal ve středním, tak se jezdlo levým.
A pak to nezvlád jeden v levým, a bylo hotovo :-D

U nás to samý.. Kolega se nemůže na stavbu vyškábat, já pootočením bubnu změním rozložení (posunu to na zadek) a v kombinaci s lepšíma gumama projedu okolo něj
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Hlavně, že máš pro ně dycky nějakou debilní výmluvu
soon...
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Tak porovnávat stavbu s triproudou silnici je trochu mimo, nemyslíš?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Truck Daškam píše: úte 13 pro 23:06 honziss: A ted si vem že kdyby jsi tam jel o 3minuty dřív, tak třeba vedle něj normálně ostatní projeli
To tak prostě je - co souprava, to originál. Stav gum, hmotnost, rozložení nákladu... Kde jeden uvízne a je bez šance, jinej může projet úplně v klidu - ale nesmí ovšem zastavit nebo ani dokonce řadit

Bydlel jsem leta u Spořilovský spojky, která je do kopce - to se tam ještě tahal tranzit a nejezdilo to přes Kačerov. Jedni stáli zapikovaný v pravým pruhu a ve středním okolo nich jezdili v pohodě.
Pak to jeden nezvlád a zůstal ve středním, tak se jezdlo levým.
A pak to nezvlád jeden v levým, a bylo hotovo :-D

U nás to samý.. Kolega se nemůže na stavbu vyškábat, já pootočením bubnu změním rozložení (posunu to na zadek) a v kombinaci s lepšíma gumama projedu okolo něj
Vidis a to je presne ta bezohlednost o ktery mluvim. Vidis v kopci pred sebou zahrabany 2 kamiony vedle sebe, ale mas pocit ze mas lepsi podminky, tak to posles do protismeru a zkusis je objet. Ze jsou tam zatacky a nemuzes videt jestli nekdo pojede, ze ten co jede shora ma pod kolama taky snih, ze tam nenechas proste ani metr mista kdyz se ti to nepovede aby projel sypac... :-q
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Truck Daškam
Letec

Jaká výmluva? To tak prostě je.
Se podívej na hory, kde jezdí jenom osobáky - to samý. Jeden nevyjede, tak ho ostatní prostě objíždí - dokud se někdo nezasekne vedle, čímž se to tam zavře a pak se čeká na posyp a tahání.

petr_riha: To nevím v čem, fyzikální zákony jsou pořád stejný

honziss Psal jsem spíš obecně
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: stř 14 pro 09:05 petr_riha: To nevím v čem, fyzikální zákony jsou pořád stejný
Nejde o fyziku. Jde o ohled vůči ostatním. Na sporilove ten uvízly kamion blokuje desetitisíce lidi v cele Praze, na stavbě si s tím dělejte co chcete. Tam maximálně dostaneš ránu od nějakého blokovaneho kolegy. Fakt ten rozdíl nevidíš?

Úplně vidím ty stovky picusu v kamionech v levém na dálnici, když je nějaká kalamita, jak pak odmítají odjet, protože pauza.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Truck Daškam píše: stř 14 pro 09:05
Jaká výmluva? To tak prostě je.
Se podívej na hory, kde jezdí jenom osobáky - to samý. Jeden nevyjede, tak ho ostatní prostě objíždí - dokud se někdo nezasekne vedle, čímž se to tam zavře a pak se čeká na posyp a tahání.

petr_riha: To nevím v čem, fyzikální zákony jsou pořád stejný

honziss Psal jsem spíš obecně
Psal si mozna obecne, ale tim ses postavil za podobne jednani. Nejsem ridic nakladaku, nemam s tim zadnou zkusenost.

Ale prosta uvaha: v kopci objedu kolonu az do nejprudsiho mista, kde jsou zahrabany 2 kamiony vedle sebe. Aby se tam dostali, nemohli mit uplne shit gumy. Nad nima jsou zatacky a soucasne pres ne neni videt jestli neco jede nebo ne. Kdyz pojede neco proti dolu, bude muset brzdit do zastaveni na snehu na kratke vzdalenosti. Kdyz tam uviznu taky (a ta pravdepodobnost je sakra velka vzhledem k okolnostem), zablokuju tim silnici v obou smerech, dalsich 100 - 200 lidi v osobnich autech bude diky me 1 - 2 h cekat. Zablokuju silnici pro sypac. Riskuju pokutu, protoze ani v tom druhym pruhu, natoz v protismeru nemam s nakladakem co delat. I kdyz budu mit to 1% stesti a projedu, jaka je pravdepodobnost ze tim namotivuju x dalsich, kteri uz to stesti mit nebudou?

Proste nesmysl, zastavim dole pod kopcem za ostatnima kamionama a cekam na sypac, jina spravna moznost neni.

Kdyz uvizne osobak, tak mas moznost do nej strcit nebo s nim scouvat dolu nebo ho zaprahnout a potahnout jinym osobakem. Kdyz se ti zahrabe kamion, tak mas jaky moznosti? Za 10 let se mi nestalo, ze by mi blokoval zimni silnici osobak, ale za za posledni 3 dny mi ji uz 2x blokoval kamion.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Truck Daškam
Letec

honziss: Jo, podle toho co píšeš o místní situaci, tak pravdu máš :-)
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Nejde o fyziku. Jde o ohled vůči ostatním. Na sporilove ten uvízly kamion blokuje desetitisíce lidi v cele Praze, na stavbě si s tím dělejte co chcete. Tam maximálně dostaneš ránu od nějakého blokovaneho kolegy. Fakt ten rozdíl nevidíš?
Tak jako pražáka by mě nenapadlo Spořilovskou ani jet a jedu rovnou jinudy.
Jestli ten kamion možná zavře Spořilovskou, nebo rovnou stojí kolona kamionů ve sjezdu (a není je kudy objet) je prašt jako uhoď - dokud se nějak jede, je to dobrý. Jak se zastaví (kdekoliv), je to v prdeli, protože vzniklá kolona to blokuje prostě jinde a dál

Problém Prahy je, že tam tranzitní kamiony nemaj co dělat a má dávno stát okruh... Těžko říct, jestli se ho já dožiju
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Nemáš pravdu. Pokud budou stát, okolní pruhy jsou pro ostatní řidiče prujezdne. Pokud to zablokuji, jaksi prujezdnost není.

To, jestli tam tudy jezdíš ty osobně na tom, jestli je blokování silnice OK nebo KO, vliv nemá.
Odpovědět