Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
HondaMan
Letec

Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Příspěvek od HondaMan »

V Centru? Já nejčastěji parkuji v Palladiu. Hned vedle byla/bude Kotva.

Ani dnes, když je otevřené jen Palladium, nemám pocit, že by tam byl problém parkovat. Ale ano, situace by mohla být lepší.
Jen mě úplně nebaví představa, že má město budovat parkovací stání (cena cca 1 mio/stáni viz Parkhaus na Černém mostě), kde lidé budou "zdarma" parkovat.

V Berouně máš u centra parkovací dům také. Ten snad nikdy nebyla ani poloprázdný.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

nemám pocit, že je něco zdarma... Ano, když chce město vybírat poplatky za parkování, mělo by to parkování taky umožnit. Pak ať si klidně dají na ulici zákaz.
Ok - Palladium nebo Kotva - a co když bydlím u Karlova náměstí nebo na Vinohradech?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

včera jsem tak kroužil v oblasti modrých zón. páč jsem si tam potřeboval něco vyřídit.
a za boha jsem nemohl najít místo.
tak mě tak napadalo, že kdybych měl tu modrou zónu koupenou, byl bych asi dost nasranej :D
black on black, petliter, jebem na too :ar!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A platil za ní 15000 :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Parkování neni lidské právo. To jsem nikde ani netvrdil.

Nicméně aut je prostě hodně. Co s tim, jedno auto na rodinu? Parkovat dále nelze, parkovalo (melo/chtělo by) tolik aut, ze by ani tam místo nebylo.

Otevři si na streetview jakoukoliv obec v Česku. Parkuje se všude před domy, možná částečně na chodníku. Průjezd 6m ani omylem, o stání na chodníku nemluvě. Na náměstí by mohl stát zlomek aut, pak by bylo plné.

Píchnul jsem prstem třeba do Loděnice. Ulice Palackého, Tyršova, Hluboká cesta a další. Kam ty lidi chceš umístit? Na Plzeňskou se všichni nevejdou, tak do Berouna? A berounští budou parkovat kde? Takže ani, aut je hodně, ale současné chybí infrastruktura. Dtto P+R, na Letňanech beznadějně plné v půl sedmé ráno. Mají přespolní nechat auto někde v Neratovicích nebo Mělníku? Ne, pojedou do Prahy, protože to vyjde rychleji, pohodlněji, a to jen z důvodu nedostatečné infrastruktury.

A ano, cenová progrese by ta auta vyhnala z placených (zejména center) měst. Na okraj, kde by vznikl opět přetlak aut.
Naposledy upravil(a) petr_riha dne stř 02 dub 20:35, celkem upraveno 1 x.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

tak mně ten systém "prodáváme víc kartiček než je reálně míst" přijde nemocnej ať už za 15 tisíc nebo 15 korun.
Nicméně HondaMan má recht v tom, že situace s parkováním je blbá. A buď je potřeba navýšit kapacitu nabídky, na což chybí podmínky a trpělivost, nebo cenou regulovat poptávku. Že to pro určitý lidi může znamenat zhoršení jejich současné situace je pravda a bohužel...Les a třísky.
Systém, kdy mi ex-soused z P2 říkal, že reálně každej den chvátá z práce domů, aby ještě chytil místo na ulici, protože po šestý už by ho nenašel, prostě debilní je.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jasně, že je. Ale reálně tam nemá kde parkovat. Není tam žádný parkovací dům a ani Palladium. Typicky třeba ony Vimohrady.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Stepan píše: stř 02 dub 20:32tak mně ten systém "prodáváme víc kartiček než je reálně míst" přijde nemocnej ať už za 15 tisíc nebo 15 korun.
Nicméně HondaMan má recht v tom, že situace s parkováním je blbá. A buď je potřeba navýšit kapacitu nabídky, na což chybí podmínky a trpělivost, nebo cenou regulovat poptávku.
Kapacitu nikdo nebude stavět, pokud 1 parkovací místo stojí na Čerňáku 1 mio a roční poplatek je 1500 kč. Na bobových Vinohradech by cena byla ještě vyšší. Kolik by muselo stát jedno místo, aby se komerčně vyplatilo stavět parkovací domy? 3 - 4 tis na Čerňáku. Na Vinohradech? 7? 10 tis měsíčně?
Tržní cena parkování na ulici by byla třeba poloviční. Možná ne. Kdo ví.

V NL je zcela běžné, že neparkuješ před domem, ale v nejbližším parkovacím domě.
V Asii Ti neregistrují auto, pokud neprokážeš, že ho máš kde parkovat.
Ten problém je prostě množství aut a pokud se nepodaří narovnat cenu za parkování, tak se problém nevyřeší.

Pokud vím, že mám 10 000 parkovacích míst, tak jich jednoduše nemohu prodat 20 000, ale třeba jen 11 nebo 12 tis.

Fair řešení? Aukce + ideálně ještě možnost s povoleníma obchodovat. Cenu by nemusel určovat úředník, ale určil by ji trh.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

HondaMan píše: čtv 03 dub 10:33 V NL je zcela běžné, že neparkuješ před domem, ale v nejbližším parkovacím domě.
V Asii Ti neregistrují auto, pokud neprokážeš, že ho máš kde parkovat.
Ano, v NL jsou parkovací domy, tady nejsou. Přesně o tom zde již několik dní hovoříme, Mlho.

ad Asie: záleží na zemi, ale ano, máš pravdu. Parkování doma vyřešeno, a když někam přijedeš? Na návštěvu, na pracovní schůzku, kamkoliv? Tak parkuješ tam, kde to jde, buď na ulici (které tu jsou přeplněné), nebo v parkovacím domě (které tu nejsou).

Takže konstatování, že v Asii ..., je sice fajn, ale řešení máš tedy konkrétně jaké?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Třeba Vídeň - parkuji v centru kdekoliv. Veřejné parkování pod nebo nad zemí přímo na jejich Václaváku - MH Strasse. Je jich tam hafo v každé boční ulici. Několik pater je pak vyhrazené dlouhodobému parkování.
Ono oto není totiž jenom jednostranné - občane, plať nám daně a my na služby a komfort pro tebe, budeme srát. To je vize Pirátů, kterou dokonale v Pze prosazuje už několik let.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět