Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Příspěvek od Truck Daškam »

Ohledně těch odtahů dělaj ofuky celkově a nechce se jim do toho - proč, to nevím.
Jsou schopný dohledávat majitele a zvonit na něj v ulici, případně mu volat, aby s tím odjel, než aby to prostě nechali odtáhnout

Kdysi nám jeden umělec zablokoval kontejnérové stání, stál tam týden. Popeláři se na to můžou vysrat, takže popelnice přetejkali - ačkoliv tam bylo DZ V12 (ted nevím písmeno :-D), tak odtah nešel - nebyl překážkou na PK.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Zkus napsat Kolářovi - jako bývalý starosta v tom bude umět chodit a co vím, tak byl docela v pohodě.
soon...
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

TD: jasně, objet se to dá. Ale stát tak, že přes to auto nemůžeš najet bezpečně do křižovatky, tak to za mě velký fail je. Stačí dát párkrát botu a je klid. To přeci nemůže bavit ani ty strážníky tam furt jezdit jako kkti.

řB: za jeho působení P6 byla docela v pohodě. Teď se tam zase rozjíždí pičoviny ve stylu ODS
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jj, proto jsem to psal. On byl i jako starosta hodně rozumný a do té dopravy šlapal tak nějak podle zdravého rozumu.
soon...
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Dostal jsem lísteček, sral jsem na ně, do datovky přišla výzva na 500 Kč. Zaplatit to není problém. Jen bych rád dal úřadu najevo, že se mi to zdá buzerační. Proč já za nedodržení 6 m lísteček dostanu a v kolmé ulici, kde tak parkuje 20 aut, tak to nedostane nikdo nikdy?
5bábu zaplatím, ale jaký postup doporučujete?

Napsat separé datovkou na úřad, že se mi toto stalo a že to považuju za buzerační? Nebo rovnou datovkou jakožto provozovatel naprášit sám sebe a pak jako fyzická osoba podat odpor ke kraji s dotazem kolik pokut už bylo uděleno v kolmé ulici?

Aby bylo jasno - o to 5kilo nejde. Jen nevidím důvod, proč mít dvojí metr.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Neplatit. Pochybuju, že to pošlou znova, a hlavně, že to pak prokážou.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Nejsem žádný odborník a nevím, jaké další prasárny si do zákona policie a úřednictvo prolobovalo od doby co jsem se o to zajímal naposled.
Ale pokud přišla výzva k úhradě určené částky, lze ji buď zaplatit nebo podat odpor. Jinak prostě nabyde právní moci a částku budou moct vymáhat exekučně.

Odpor se podává ke stejnému úřadu, nikoliv kraji, který řeší až odvolání proti rozhodnutí. Rozhodnutí, které by musel úřad nejprve vydat.
Podle popisu úřad pravděpodobně udělal procesní chybu že přeskočil zjišťování řidiče a poslal rovnou výzvu k úhradě.

Takže bych osobně jako provozovatel podal odpor, následovalo by zřejmě rozhodnutí úřadu o pokutě + náhradě nákladů řizení. Proti tomu by se pak šlo odvolávat ke kraji, kde bych poukázal na úvodní procesní chybu.

Resumé - za mě buď zaplatit 5kilo nebo rovnou nebo přejít do protiútoku se vším všudy - poradit se na 30kmh.cz fóru, věnovat tomu prostě čas a ujasnit si, kam až to chceš dohrát.

Se stížností rozhořceného občana by předpokládám naložili stejně, jako ty s tím lístkem.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Píšeš nesmysly. "Výzvu k úhradě určené částky" platit nemusíš, pokud není v termínu 30 dnů uhrazena, padá pod stůl a nastává klasické správní řízení.
Žádný odpor se proti ní nepodává, pravděpodobně ani podat nejde.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Máš pravdu, spletl jsem si to s příkazem k úhradě ve správním řízení, které tady ještě nenastalo.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jde, ale je to zbytečné.
soon...
Odpovědět