Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
Moderátor: řidičBOB
Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
Ano, je to otázka priorit a konformismu. Samozřejmě netvrdím, že je vždy nejen nutné, ale i účelné, hnát každé nezákonné zastavení ať už obecním policistou, nebo policistou, před soud. To záleží na okolnostech. Pak je samozřejmě otázkou, jestli pro Tebe, jako "zločince", je konformější zaplatit na místě blokovou pokutu třeba dvě sta, tři sta korun, třeba i za přestupek, za který Ti nemůže obecní policista blokovou pokutu uložit, nebo s tím jít do správního řízení. Někde jsem četl příspěvek spokojeného řidiče, který pokaždé, když jej zastaví policie, tak jim dá tři sta korun bez bločku. Tvrdí, že se jednalo vždy o banality, a že tři stovky to vždycky pokryly. Je spokojený, ale to už snad nepatří do diskusí mezi právní oříšky? To už je způsob, jak platné právo obejít.
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Blokové řízení je pro řidiče možnost, nikoliv povinnost. Většina se mu podvolí, protože jsou rozumní, jsou si přestupku dobře vědomi a vyjde je to levněji, bez správního poplatku a bez další ztráty času při účasti na správním řízení.
Ano, to je účelem blokového řízení, a je to zcela v pořádku. Blokový postih je (má být) finančně nižší a činec nehradí paušální částku za náhradu nákladů řízení.
Ale jsou případy, kdy se o přestupek nejedná, nebo se sice o přestupek jedná (může jednat), ale příslušný orgán není k blokovému řízení oprávněn, a to jsem měl právě na mysli.
Ale jsou případy, kdy se o přestupek nejedná, nebo se sice o přestupek jedná (může jednat), ale příslušný orgán není k blokovému řízení oprávněn, a to jsem měl právě na mysli.
Neni nad to kdyz dpolu v jednom tematu komunikuji jen dve alterega jednoho psychopata... 

BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
To že je pro tebe právní oříšek nesrozumitelný, ještě neznamená, že jeho řešitele musíš urážet. 

- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
urážkou by bylo, kdyby Tě nazval třeba kokotem...to ale on neučinil - pouze vyslovil podezření na problém zdravotního charakteru 

No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

jeste ze pro svechna tva pravnicka JÁ to srozumitelné jeultima ratio píše:To že je pro tebe právní oříšek nesrozumitelný, ještě neznamená, že jeho řešitele musíš urážet.

BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
Doufám, že to tu nebylo. Zaujal mě následující článek. Sice trošku PR, ale...
Řidiči se dočkají zastání, chybují i policisté
http://www.denik.cz/z_domova/ridici-se- ... 20831.html
Pokud řidiče zastaví policejní hlídka, obvykle zaslechne otázku: „Pane řidiči, víte, čeho jste se dopustil?" Jakmile řidič na tuto otázku odpoví, je ztracený. Policii totiž zaniká jakákoliv povinnost domnělý přestupek dokazovat.
Právě z tohoto důvodu je řidičům zpřístupněna nová služba, která má za cíl ochránit řidiče před neoprávněnými postihy ze strany policie. Dle zakladatelů služby totiž až 93 procent policií řešených přestupků ve skutečnosti přestupkem podle platných zákonů není.
Cílem služby není ochrana nebezpečných silničních pirátů, ale ochrana běžných řidičů s důrazem na oboustranné důsledné dodržování zákonů jak řidiči, tak policií.
Pokud tedy zazní věta z úvodu článku, která se řadí na čestné místo mezi dlouhými léty vycizelovaným arzenálem „zbraní", které policie používá k bezproblémovému vybírání pokut, je dobré zpozornět. A právě na to upozorňuje nově zřízená dopravně právní služba http://www.obranaridice.cz
„Policie běžně využívá řidičovu neznalost obecných právních předpisů a svým postupem v mnoha případech vyvolává nejistotu a strach řidiče. Ten často vůbec neví, že po jeho uznání přestupku zaniká policii jakákoliv povinnost domnělý přestupek dokazovat," uvádí Luděk Lhotský, předseda společnosti Calp Concept, jež službu obranařidiče.cz provozuje.
"Častokrát se též dopravní policista pouze zmíní o výši pokuty, nic už ale nezazní o případných trestních bodech a o tom, že po řidičově uznání přestupku trestné body automaticky přidělí příslušný správní orgán," poukazuje Lhotský na další úskalí jednání policie.
...
Řidiči se dočkají zastání, chybují i policisté
http://www.denik.cz/z_domova/ridici-se- ... 20831.html
Pokud řidiče zastaví policejní hlídka, obvykle zaslechne otázku: „Pane řidiči, víte, čeho jste se dopustil?" Jakmile řidič na tuto otázku odpoví, je ztracený. Policii totiž zaniká jakákoliv povinnost domnělý přestupek dokazovat.
Právě z tohoto důvodu je řidičům zpřístupněna nová služba, která má za cíl ochránit řidiče před neoprávněnými postihy ze strany policie. Dle zakladatelů služby totiž až 93 procent policií řešených přestupků ve skutečnosti přestupkem podle platných zákonů není.
Cílem služby není ochrana nebezpečných silničních pirátů, ale ochrana běžných řidičů s důrazem na oboustranné důsledné dodržování zákonů jak řidiči, tak policií.
Pokud tedy zazní věta z úvodu článku, která se řadí na čestné místo mezi dlouhými léty vycizelovaným arzenálem „zbraní", které policie používá k bezproblémovému vybírání pokut, je dobré zpozornět. A právě na to upozorňuje nově zřízená dopravně právní služba http://www.obranaridice.cz
„Policie běžně využívá řidičovu neznalost obecných právních předpisů a svým postupem v mnoha případech vyvolává nejistotu a strach řidiče. Ten často vůbec neví, že po jeho uznání přestupku zaniká policii jakákoliv povinnost domnělý přestupek dokazovat," uvádí Luděk Lhotský, předseda společnosti Calp Concept, jež službu obranařidiče.cz provozuje.
"Častokrát se též dopravní policista pouze zmíní o výši pokuty, nic už ale nezazní o případných trestních bodech a o tom, že po řidičově uznání přestupku trestné body automaticky přidělí příslušný správní orgán," poukazuje Lhotský na další úskalí jednání policie.
...
Pěkný článek.
Jinak, používání věty "víte, čeho jste se dopustil", mají policisté výslovně zakázáno a jsou za to trestání. Já jsem tuto větu v poslední době (cca tři roky zpátky) slyšel dvakrát, a dvakrát jsem na ní odpověděl, že "mé vznášedlo je plné úhořů". Na hloupou otázku hloupá odpověď.
Policie trpí pořád tím, že neví, co je materiální stránka přestupku, a bohužel, většinou to neví ani "podezřelý".
Jinak, používání věty "víte, čeho jste se dopustil", mají policisté výslovně zakázáno a jsou za to trestání. Já jsem tuto větu v poslední době (cca tři roky zpátky) slyšel dvakrát, a dvakrát jsem na ní odpověděl, že "mé vznášedlo je plné úhořů". Na hloupou otázku hloupá odpověď.
Policie trpí pořád tím, že neví, co je materiální stránka přestupku, a bohužel, většinou to neví ani "podezřelý".
- GeneHawkins
- Letec
Já na podobnou otázku opáčím otázkou jestli se jedná o nějaký kvíz.