Díky za odpovědi, ještě jsem se mrknul na pár fór a videí na tyduši a vypadá to, že ve většině případů podobných pozvolných úniků za to může ne úplně přesně umístěná těsnící páska nebo taky mírná prasklinka v pásce v místě uchycení špice; za předpokladu, že je ventilek OK. V jednom videu týpek vycucnul tmel velkou stříkačkou s hadičkou, pak jen přidal trochu "čerstvého" a vliv zase zpátky, což asi taky není špatný nápad.
@exfun
Jde o nedávno koupené mírně jeté kolo, zatím jsem s pláštěm nic nepodnikal a používat bezdušárnu bez tmelu by mě asi ani nenapadlo, což jsem měl zmínit, aby nedošlo k podobným mylným interpretacím.
Teď už zbývá se jen prohrabat internetem a pořídit nějakou solidní sadu stříkačky, tmelu a pásky a případně i ventilky po zjištění tvaru ráfku u díry. Ceny těchto komponent (navíc by bylo třeba pořídit asi i kompresor) a relativní složitost servisování ve srovnání s dušemi, s jejichž výměnou a lepením už mám dost zkušeností, mě ovšem žádným extra velkým zápalem pro věc nenaplňují.
Třeba by mě to ale zase motivovalo k častějšímu ježdění...