Brus: Tu nízkou hmotnost jsem nemyslel na 29, šlo o moje ultralehké ráfky WTB a zeslabené dráty Ritchey. Jinak vím, co je jezdit větší kola, jezdím taky silničku, tam se sčítá výhoda větších kol a jejich lehkost. I když tam to o pohodlí není, ale jede to

V lehkém terénu bych moje ultralehké 26 neměnil, jezdím už teď jen na pohodu a 29 prostě víc síly chce. Při jízdě brzda plyn se víc nadřeš, o tom žádná. Netvrdím, že 29 nemá žádné výhody, ale v tomhle lepší není.
ctrl_j: Jsem stará škola, kolo má být lehké. Ta nesnesitelná lehkost

Proto jsem taky opustil fulla, na kterém jsem dal skoro 10 tis.km. Na ztráty při šlapání a těžší kolo jsem si nikdy nezvykl

Btw ani na vrcholové úrovni nejezdí všichni 29 a fulla. I když tam je značky nutí často jezdit i to, co by jinak nechtěli. Marketing na prvním místě, prodávat se musí.
Honziss: 90% výkonu cyklisty dělají nohy, možná i víc. Dnes už jsem "starší pán", co se rád vozí. Ale jezdil jsem hodně alpských průsmyků (silnička i bike). A měl jsem poměrně dobrá kola. A kámoš, co byl talent od přírody a hlavně měl natočeno mnohem víc, tak nám to vždy nandal na v našich očím "předpotopním kole". A pak na stejném kole byl na 11.fleku na maratonu, kde jelo 800 lidí

„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.