S větrem ve vlasech....
Moderátor: řidičBOB
Re: S větrem ve vlasech....
Dochtoři poskákaní, kulena mám opíchané (Durolane = zas bude aspoň na pár měsíci míň bolesti v nich), nechčije, taxem byl... 2,4 zastudena = zlepšení tak o 5% ie. nadále téměř NEpoužitelné, nejistota a kličkovaná naprosto stejná, ESP problikávalo krapet míň, ale furt každou chvíli. Nazávěr ca 25km ze 125 sem to přepnul do Sport+ = ESP off a zkoušel tomu limity - ta guma se nalimitu zdá být OK, ale ta nejistota/kličkovaná ji činí (dlouhodobě) NEpoužitelnou. Asi nejpíš teda nepoženu Strnadla do reklamce ani aby je vyhodil, uvažuju, že si je nechám pro strýčka Příhodu = na dojetí.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Kruciš, fčíl ňa napadlo zkusit ešče ubrat na tlaku až někam ke 2 bar a už sem se chystal s klíčema od garáže a tlakoměrem v ruce to i provést a paq hned i vyzkoušet. Ale rozsfítil semi ve škebli vykřičník: Loni sem pořídil nová kola OZ a 255/30 je kuwa nízkoprofil, to by při nízkém tlaku dříff či později skončilo poškozením (nového/drahého) ráfku na těch našich tankodromech. Taxem ten tlakoměr i klíče zase wodložil... a počkám rači na ty Contíky. Taky u nich ale začnu na (osvědčených) 2,8 bar a uvidím...
Fčíl sem ešče cosyk hledal k těm CSC7 a krom žádané in(g)formace to na mě vyplivlo i fuckt že Barum Bravuris 5 by sa daly koupit v obou rozměrech potřebných pro m4Zlika, ale jen o pár stokoňur levněji než ty Contíky = tak to opravdu nemá smysl o tom ani uvažovat, že bych to zkusil... dyby to byly (za fšechny 4) vyšší tysyce, tak bych o tom ale aji uvažovat jít hlavou proti zdi a zkusit to. Nepudu.
Otázka na ty co NATO maj koule resp. drzost resp. odvahu sa hádat s prodejcem: Reklamovali ste už něgdo něgde nějaké gumy pro jejich špatné jízdní vlastnosti? Konkrétně mám na mysli ty P-zera a jejich "kličkovanou + příliš častou aktivaci ESP". Pokud jo, byl z toho nějaký hmatatelný úspěch, má smysl sa o to vůbec pokoušet/snažit? Pokud do toho pudu, nemám jak (můj blbý mobil video točit neumí) to dokladovat, bude stačit pouhá formulace viz výše?!
Nezkoušel jsem to, ale myslím, že to nemá smysl. Ztráta času a nervů.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Taky si myslim. Bohužel.
Dyby aspoň ty PZ4 šly vymjénit za obyč PZ (ty sem už kdysi obouval a nepičovaly).
Dyby aspoň ty PZ4 šly vymjénit za obyč PZ (ty sem už kdysi obouval a nepičovaly).
Já nevím, co je u tebe (zase) špatně. PZ4 Sport jsem odjezdil dvě sady na Jaguaru (daily driving). Nebyly sice tak dobré jako třeba Michelin PS4S, ale byly úplně normálně použitelné a dalo se na ně i tlačit. Určitě bych je nesrovnával s Cup2, to ani náhodou, ale fakt to nebyla nepoužitelná guma, se kterou by auto bylo pod zadkem šíleně nervózní. To jsem zažil (se zimáky běžně, s letními jen ty horší značky) a je to opravdu na facku, ale takhle špatné ty PZ4 Sport nebyly.
A jestli jsi háklivý na gumy, tak začni dodržovat ty homologace jednotlivých automobilek, tzn. na BMW kupovat gumy s hvězdičkou, pokud jsou v daném modelu dostupné. Udělá to dost velký rozdíl. Třeba CSC7 hvězdičkový model nemají, tak kupuji standardní gumu. Ale určitě bych si nekoupil homologaci pro jinou značku, zejména takovou, která nemá tak sportovní charakter jako BMW nebo Porsche. U tebe na tom obrázku je vidět, že ta PZ4 je homologace RO2 pro Audi, to nemá na bavoráku co dělat.
A jestli jsi háklivý na gumy, tak začni dodržovat ty homologace jednotlivých automobilek, tzn. na BMW kupovat gumy s hvězdičkou, pokud jsou v daném modelu dostupné. Udělá to dost velký rozdíl. Třeba CSC7 hvězdičkový model nemají, tak kupuji standardní gumu. Ale určitě bych si nekoupil homologaci pro jinou značku, zejména takovou, která nemá tak sportovní charakter jako BMW nebo Porsche. U tebe na tom obrázku je vidět, že ta PZ4 je homologace RO2 pro Audi, to nemá na bavoráku co dělat.
Ještě bych zkontroloval jestli jsou ty pneu nainstalované správně na ráfcích (inside/outside).
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
//// 1.6 ECOjet
Sou. I směr rotace je správně.
To sem už (naprosto zbytečně) kuntroloval taky (= za 20+ let co něj přezouvám sa ešče nestalo, aby Strnadel obul nesprávně).
To sem už (naprosto zbytečně) kuntroloval taky (= za 20+ let co něj přezouvám sa ešče nestalo, aby Strnadel obul nesprávně).
Fčíl zase křasných asi 100km skrz Beskydy, ale doslova STRAŠNÝ víkendový provoz plný zdržovačů/kochačů, ale co už. Aby ty kulometry byly křasné, musel sem zase ESP off a i tak furt "kličkovaná nejistota" = už ať sou ty šmejdy pryč z auta. A vymyslel sem (dokonce variantně) co paq s nima udělám (pořád ve mně tajně žije malá naděje, že ty CSC7 budou ok = nebude kličkovaná, nejistota ani třeba ESP off (to mi totiž , pokud "trvale" smrdí průserem, já sa znám, že sa něgde/něgdy zapomenu nebo vletím na štěrk/wolej na cestě AJETO...)