TD: pracovní stroje a traktory bez přední RZ vs. poznámka o radarech - to mne fakt pobavilo! Na to jsi přišel sám nebo ti to poradil nějaký kolega na stavbě?
Nerozumím, to je realita. Většina radarů chytá přední RZ a když není... Tak není. Váhy to samé.
Akorát že si tam místo RZ dali jméno nástavby, což se PČR nelíbilo, jakože napodobování RZ
Takhle jak to auto je na fotce (bez RZ), může na silnici. Vzadu má žlutou RZ
řidičBOB: Tenhle konkrétní je přestavěn na traktor - je to poznat dle rámu za kabinou; to je ochrana při převrácení, což je podmínka pro traktor.
Druhá kategorie jsou pracovní stroje - což se týká snad jen aut, co mají nějakou pevnou nástavbu (ty podmínky přesně neznám, musí to hlavně schválit baba za přepážkou)
Výhody to má že odpadá silniční dan, nemusí to mít tachograf, jinak to je snad s TK a na traktory se nevztahuje B4 a neplatí mýto a stačil na to ŘP sk. T.
Ale ty traktory už zpřísnili, je tam snad podmínka max. rychlosti
A ty pracovní stroje musí furt blikat jak ichtylové oranžovým majákem
řidičBOB píše: ↑včera, 19:09
V tom případě to asi neumí jezdit 80…
může, proto to zneužívaly stavební firmy apod. Já jeden sklápěč 4x4 s rukou provozuju, ale r.v. 1999 a tak mám v TP jen 40km/h, čili na dálnici nesmím.
Jak je to s tou dálnici nevím.. Určitě neplatí mýto, ale někdo říká že na dálnici můžou protože maj nad 80 a někdo říká že ne. Nezjistoval jsem jak to je
Ale teoreticky na dálnici moc nepotřebuje - jezdi to povětšinou nějak okolo komína a může trasama, kde je B4...