Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od řidičBOB »

petr: on je buď fakt debil nebo troll.
270kW
195kW
107kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Za přehlédnutí BUS pruhu bys bral občanku, ale přehlédnutí trojúhelníku nebo stopky se stát může? Aha.
Nerozumím. Nedání přednosti JE za body a není to věc, co by páchal řidič každej den v týdnu zcela vědomě a záměrně
TD: hele a co bys dával za “přehlédnutí” zákazu vjezdu pro vozidla nad 3,5/6/12t? Kolik bodů?
To je trochu něco jinýho - vjezd do zákazu nijak nepředbíhá poctivé řidiče. Navíc bus pruh narozdíl od zákazu tě nedostane do nepropustitlné pasti - ne, neznám místo kam bys přijel, tam byl jen buspruh a ty jsi nemohl jet nikam nebo že by ti bus pruh celkově v něčem bránil - ty takové místo znáš?
Chápeš to?
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

řidičBOB píše: pát 16 led 10:42 Hmm, tak zrovna minule se mi stalo, že mi auto nedalo přednost a když jsem se šel pána zeptat, proč mi tam vjel, tak mi odpověděl: však máš brzdy do piče, nie?!
(přežil).
Takže tvoje myšlenkové pochody jsou fajn, ale jsou mimo.

Btw: stejně tak, jak přehlídneš, že jsi na vedlejší, můžeš přehlédnout, že jsi v BUS pruhu… Takže ne vždy to musí být vědomý přestupek.
Já už se párkrát dozvěděl věci, že jsem koukal... tak už vůbec neztrácím s dementama čas nějakým vysvětlováním, nemá to cenu.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: a jak to s tím souvisí? Debata přece byla o tom, že někdo něco páchá vědomě… Ne o tom, jak si své jednání zdůvodňuje, aby z toho nevyšel jako dement.
270kW
195kW
107kW
Truck Daškam
Letec

TD: a jak to s tím souvisí? Debata přece byla o tom, že někdo něco páchá vědomě…
Rozlišuju následky. Třeba samotná jízda na červenou je mi úplně u prdele. Ale v momentě kdy dojde k omezení/ohrožení/DN, přikyvuju na tvrdej trest
(ps: ale vidím rozdíl prolítnout červenou pětašede a chovat se jako na neřízené přehledné křižovatce)

Mě třeba nevadí ani samotná jízda bus pruhem v momentě, kdy dotyčný jede prostě jinam a nevrací se do kolony nebo se jedná o předjetí někoho pomalýho.
Ale v momentě kdy vyjebavá s kolonou do které se pak vrací (tj. nepřímo omezí všechny co jedou jak mají), vynucuje si puštění nebo zdržuje bus/izs - tak tam se není o čem bavit.
Což je třeba případ z toho videa - stačí že někdo kdo jel vlevo jak má a na konci bus pruhu (tj. před křižovatkou) chtěl do pravého pruhu a už narušuje celý průběh plynulosti a zdržuje. Ne každej má koule a udělá to, co já - že na konci bus pruhu mu to tam prostě vyšle, případně pak u semaforu stojí o to auto dále
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

aha, točvolant mixu rozlišuje, co je co není správné - Amen!
Jistě, že ti taková jízda vadit nemůže, protože takovou jízdu BUS pruhem, zákon přímo umožňuje.
A co třeba Plzeňská, která stojí od OMV a dotyčný pojede BUS pruhem, protože chce prostě jet přes Vrchlickou do Erbenovy. Takže na Vrchlického hodí blinkr doleva, omezí tak BUS ve svém pruhu a ještě narušuje plynulost v pruhu levém... A co teď? Jak to vidí řidič mixu? Můžu jet v BUS pruhu už od Motola nebo až za Porsche nebo odkud je to správné?
270kW
195kW
107kW
Truck Daškam
Letec

aha, točvolant mixu rozlišuje, co je co není správné - Amen!
Ano, rozlišuju co MĚ nebo kohokoliv jiného ohrožuje. Že někdo jede na červenou v místě kde lišky dávaj dobrou noc a nikdo nikde není? To neohrožuje a neomezuje nejen mě, ale ani nikoho dalšího - tudíž je mi to u prdele.
Jistě, že ti taková jízda vadit nemůže, protože takovou jízdu BUS pruhem, zákon přímo umožňuje.
To bych byl opatrnej - pokud bus pruh končí PŘED to křižovatkou, tak se to na to nevztahuje (a že je to běžná praxe) a pochopitelně platí od poslední křižovatky - nemůžeš projet 5 křižovatek bus pruhem a pak uhnout, to lze vztáhnout až na poslední úsek od poslední křižovatky
ALE (a to je jen můj osobní názor, který se nemusí vždy slučovat s legislativou a který platí i na B22a na D5) - pokud vím/vidím že to je průjezdný a VÍM že do kolony již nebudu zasahovat, tak k čemu tam stát a samotnou kolonu prodlužovat?
Analogicky k videu - kdyby dotyčný nejel ke křižovatce, ale před křižovatkou odbočil do toho areálu bytového domu (a to by bylo v pořádku i legislativně).
Nebo třeba jako zde ve videu v čase 3:03 (nebo i 2:26, to je to samý)
[youtube_https] https://www.youtube.com/watch?v=7M_Pau3QTAQ[/youtube_https]
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Opět zbytečná diskuze, když je točvolant nadřazený zákonu a sám se rozhoduje, co je nebezpečné a co ne.
270kW
195kW
107kW
Odpovědět