Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- Truck Daškam
- Letec
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Nerozumím. Nedání přednosti JE za body a není to věc, co by páchal řidič každej den v týdnu zcela vědomě a záměrněZa přehlédnutí BUS pruhu bys bral občanku, ale přehlédnutí trojúhelníku nebo stopky se stát může? Aha.
To je trochu něco jinýho - vjezd do zákazu nijak nepředbíhá poctivé řidiče. Navíc bus pruh narozdíl od zákazu tě nedostane do nepropustitlné pasti - ne, neznám místo kam bys přijel, tam byl jen buspruh a ty jsi nemohl jet nikam nebo že by ti bus pruh celkově v něčem bránil - ty takové místo znáš?TD: hele a co bys dával za “přehlédnutí” zákazu vjezdu pro vozidla nad 3,5/6/12t? Kolik bodů?
Chápeš to?
Já už se párkrát dozvěděl věci, že jsem koukal... tak už vůbec neztrácím s dementama čas nějakým vysvětlováním, nemá to cenu.řidičBOB píše: ↑pát 16 led 10:42 Hmm, tak zrovna minule se mi stalo, že mi auto nedalo přednost a když jsem se šel pána zeptat, proč mi tam vjel, tak mi odpověděl: však máš brzdy do piče, nie?!
(přežil).
Takže tvoje myšlenkové pochody jsou fajn, ale jsou mimo.
Btw: stejně tak, jak přehlídneš, že jsi na vedlejší, můžeš přehlédnout, že jsi v BUS pruhu… Takže ne vždy to musí být vědomý přestupek.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
TD: a jak to s tím souvisí? Debata přece byla o tom, že někdo něco páchá vědomě… Ne o tom, jak si své jednání zdůvodňuje, aby z toho nevyšel jako dement.
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
- Truck Daškam
- Letec
Rozlišuju následky. Třeba samotná jízda na červenou je mi úplně u prdele. Ale v momentě kdy dojde k omezení/ohrožení/DN, přikyvuju na tvrdej trestTD: a jak to s tím souvisí? Debata přece byla o tom, že někdo něco páchá vědomě…
(ps: ale vidím rozdíl prolítnout červenou pětašede a chovat se jako na neřízené přehledné křižovatce)
Mě třeba nevadí ani samotná jízda bus pruhem v momentě, kdy dotyčný jede prostě jinam a nevrací se do kolony nebo se jedná o předjetí někoho pomalýho.
Ale v momentě kdy vyjebavá s kolonou do které se pak vrací (tj. nepřímo omezí všechny co jedou jak mají), vynucuje si puštění nebo zdržuje bus/izs - tak tam se není o čem bavit.
Což je třeba případ z toho videa - stačí že někdo kdo jel vlevo jak má a na konci bus pruhu (tj. před křižovatkou) chtěl do pravého pruhu a už narušuje celý průběh plynulosti a zdržuje. Ne každej má koule a udělá to, co já - že na konci bus pruhu mu to tam prostě vyšle, případně pak u semaforu stojí o to auto dále
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
aha, točvolant mixu rozlišuje, co je co není správné - Amen!
Jistě, že ti taková jízda vadit nemůže, protože takovou jízdu BUS pruhem, zákon přímo umožňuje.
A co třeba Plzeňská, která stojí od OMV a dotyčný pojede BUS pruhem, protože chce prostě jet přes Vrchlickou do Erbenovy. Takže na Vrchlického hodí blinkr doleva, omezí tak BUS ve svém pruhu a ještě narušuje plynulost v pruhu levém... A co teď? Jak to vidí řidič mixu? Můžu jet v BUS pruhu už od Motola nebo až za Porsche nebo odkud je to správné?
Jistě, že ti taková jízda vadit nemůže, protože takovou jízdu BUS pruhem, zákon přímo umožňuje.
A co třeba Plzeňská, která stojí od OMV a dotyčný pojede BUS pruhem, protože chce prostě jet přes Vrchlickou do Erbenovy. Takže na Vrchlického hodí blinkr doleva, omezí tak BUS ve svém pruhu a ještě narušuje plynulost v pruhu levém... A co teď? Jak to vidí řidič mixu? Můžu jet v BUS pruhu už od Motola nebo až za Porsche nebo odkud je to správné?
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
- Truck Daškam
- Letec
Ano, rozlišuju co MĚ nebo kohokoliv jiného ohrožuje. Že někdo jede na červenou v místě kde lišky dávaj dobrou noc a nikdo nikde není? To neohrožuje a neomezuje nejen mě, ale ani nikoho dalšího - tudíž je mi to u prdele.aha, točvolant mixu rozlišuje, co je co není správné - Amen!
To bych byl opatrnej - pokud bus pruh končí PŘED to křižovatkou, tak se to na to nevztahuje (a že je to běžná praxe) a pochopitelně platí od poslední křižovatky - nemůžeš projet 5 křižovatek bus pruhem a pak uhnout, to lze vztáhnout až na poslední úsek od poslední křižovatkyJistě, že ti taková jízda vadit nemůže, protože takovou jízdu BUS pruhem, zákon přímo umožňuje.
ALE (a to je jen můj osobní názor, který se nemusí vždy slučovat s legislativou a který platí i na B22a na D5) - pokud vím/vidím že to je průjezdný a VÍM že do kolony již nebudu zasahovat, tak k čemu tam stát a samotnou kolonu prodlužovat?
Analogicky k videu - kdyby dotyčný nejel ke křižovatce, ale před křižovatkou odbočil do toho areálu bytového domu (a to by bylo v pořádku i legislativně).
Nebo třeba jako zde ve videu v čase 3:03 (nebo i 2:26, to je to samý)
[youtube_https] https://www.youtube.com/watch?v=7M_Pau3QTAQ[/youtube_https]
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Opět zbytečná diskuze, když je točvolant nadřazený zákonu a sám se rozhoduje, co je nebezpečné a co ne.
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW