Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od pavproch »

Tak, SPD už sou pryč.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Dotaz na ty, co me presvedcili jit do bezdusi... Po anabazi, kdy mi kupkolo poslali plast vyrobeny 2022 a hazi jak prase, mi konecne dorazil funkcni plast. Tak jsem je oba na sucho nahodil a jeden drzi dobre, ale druhy dost unika. Rekneme ze 2 baru na 0,5 za cca 10 minut. Kdyz tam nafucim vic, tak jde slyset, jak unika vzduch kolem jednoho niple. Tak sem si to v ramci treninku zase vyzul a zkontroloval pasku a nikde nevidim chybu. Mam to nejak resit dal nebo to zatesni tmel?
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Hmm, to je nějaké divné, že to fučí jen kolem JEDNOHO niple - ten ráfek je v té spodní části dvojitý. tzn, kdyby ten vzduch utíkal někde pod páskou do toho prostoru dvojitého ráfku, tak to fučí kolem VŠECH niplů. Imho spíš tipuju někde ředinu v tom plášti (a tu by mělo mlíko utěsnit) - Mně takle plošně utíkaly oba pláště Schwalbe (za 24h z 2,5 baru na nulu), s mlíkem držely (dofukoval sem tak 1x za 6 týdnů).
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Ne, opravdu to jde kolem jednoho konkretniho niple. Kdyz tam natlacim max plaste - 4 bary, tak to tam zacne sycet a meni to zvuk, kdyz tam dam prsty. Nikde jinde to nedela.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

dej tam dostatek tmelu a projed to, to se utesni
Pravda vyděsí
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

To jsem chtel slyset. :) nechce se mi kupovat pasku, zase to vyzouvat, vyndavat ventilek, prelepovat to..... Diky :)
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Tak vcera vecer jsem se dokopal k prehozeni vypletu a pritom tam nalil to mliko. Jen jsem to ruzne zasterkal a asi dobry. Unik do dnesnich 15h podle pumpy z lidlu 1-2 desetiny, tze v ramci chyby mereni. Pri prehazovani jsem cele kola (vyplet, plast, na starych duse, na novych tmel, kotouce, kazeta) vazil a rozdil je 1040g dohromady. Zadni - 610g a predni - 430g. Dneska jsem to byl projet a teda kilo na rotujici hmote je hlavne do kopce znat dost. Dal jsem tam o pul baru min, nez jsem jezdil s dusema a ze zacatku to byl nezvyk, zvlastni pocit, ale pohodli je taky jinde. Celkove velka spokojenost :) Pres zimu jsem jeste nahodil SID ultimate, ale s tou uz byly letos 3 jizdy na starych kolech. Jeste jsem se nedostal ke zvazeni celeho kola, ale odhadem to bude kolem 9,5kg. Rekl bych, ze ted slusne hrozi :)

Obrázek
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Pěkně barevně vyladěné (mám to podobně, akoráth šedá ne modrá ne černé)...(ale ta zadní stavba je mému woku nějaká divně tvarovaná).
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

I proto jsem tu SIDku chtel v te modre variante. Zadni stavba rozdeluje od zacatku. Me se naopak libi moc, hlavne kvuli ni jsem do Lectora sel. Ze to je diky ni jeden z nejpohodlnejsich HT, je bonus :)
Naposledy upravil(a) Kavis dne úte 22 dub 20:06, celkem upraveno 1 x.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Kolo vypadá moc pěkně. Hmotnost 9,5 kg super. Ty kola jsou 29 nebo 27,5? Nevypadají obludně velké jako na některých kolech. SID se dělával dříve klasicky modrý. Já měl ale před lety kombinaci červenostříbrnou v hliníku a neklasicky červeného SID. Před lety jsem se po experimentech s fullem také vrátil k HT. Na polňačky, lesní cesty a pěšiny lepší. Je to o preferencích. Tak si to užívej.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Odpovědět