Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Předseda
Letec

Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Příspěvek od Předseda »

Co mám s městem zkušenost jeden uředník to nechá plavat, druhý po určené době zahají jednání s provozovatelem za delikt a je to 500+1000 náklady. Vyzkoušeno.

Tady nejde o to se vykroutit z pokuty. Není o čem, 6m jsem nezanechal. Možná tak 4,5m. To je irelevantní. Odvolávat se ke kraji nebude mít na pokutu vliv. Spíš přemýšlím, jakým způsobem předat městu myšlenku ať neserou, nebo se budu zajímat o celou kolmou ulici a z toho radost asi mít usedlíci nebuodu.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Jaký je smysl toho, že zamezíš místním parkovat tam, kde parkuji roky, zjevně nikomu nepřekážejí a pravděpodobně nemají kde jinde?

Me chcípla koza (přišla pokuta), tak ať sousedovi taky? Nic jiného v tom nevidím a přijde mi to hloupé. Sorry jako.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Můžou si z toho udělat jednosměrku, když jsou tak chytrý. Nepříjde mi morální usedlíky tolerovat a "cizáky" si selektivně sednout.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Tak se z toho udělá jednosměrka. Místní za rohem budou parkovat i nadále úplně stejně jako nyní, ty za druhým rohem dostaneš pokutu stejně jako nyní. Výsledek?

Problém ČR sídlišť, měst, vesnic je totální nedostatek infrastruktury. Ve spoustě vesnic nezaparkuješ tak, aby to bylo v souladu se zákonem. Kam s těmi auty? Na náměstí se všechna nevejdou, tak parkovat o 10km jinde v sousedním městě, které je větší? A místní z toho města co?

Neříkám, že to je argument, ale prostě kapacita parkovacích míst, vč. stání u chodníku, vč. všech, kteří mohou parkovat na svém pozemku parkujících na svém pozemku, jednoduše není natolik velká, aby se tam vešla všechna auta, která se pohybují po silnicích.

Předpokládám, že jsi pokutu dostal na udání, nikoliv proto, že jsi přespolní -- jak by to kdo v dnešní době poznal? Pokud je udání, předpokládám, že PČR/MP musí na místo vyjet a nemůže suše konstatovat, že sice porušuješ, ale v pořádku, protože porušují všichni. Snížíš se na úroveň toho bonzáka a budeš bonzovat taky? Ty možná jo, já bych na to neměl žaludek.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

PS. taky jsem dvakrát platil pokutu za parkování na zjevné udání. Ani ve snu mě nenapadlo, že bych měl na oplátku nabonzovat někoho dalšího.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

řidičBOB píše: úte 01 dub 07:29 Jde, ale je to zbytečné.
Nevím, hádat se nechci, ale myslím, že kdyby šlo podat odpor, museli by o tom v dokumentu informovat, což nečiní.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já, když jsem bydlen ještě v Krči, tak jsem za rok přes 100 parkovaček. MP na mne volal soused z protějšího baráku - bez auta, invalida, co téměř vůbec nevycházel z bytu.
Parkoval jsem ½ auta na chodníku, po kterém nikdo nechodil.
S MP jsem se vždycky nějak domluvil ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

petr: neříkám nic o tom, že to měštáci řešit nemají. Mělo by si to však následně uvědomít město, zda pro ně není lepší to hodit do koše, než mě nasírat.

Jinak prozatím vyřešeno dotazem na město, k rukám dotyčné úřednice, že toto považuji za selektivní buzeraci a dle zákona č 106 mě zajímá počet pokut udělených ve stejný den autům parkujícím v kolmé ulici.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

petr_riha píše: úte 01 dub 15:22Problém ČR sídlišť, měst, vesnic je totální nedostatek infrastruktury. Ve spoustě vesnic nezaparkuješ tak, aby to bylo v souladu se zákonem. Kam s těmi auty?
Problém není nedostatek infrastruktury. Problém je počet aut.
Chtělo by to najít rovnovážný bod mezi cenou stání/parkování a obsazeností parkovišť. Parkování není lidské právo. Nezaplatíš, neparkuješ.
Byla by parkoviště takto plná, pokud by v Praze karta stála 15 tisíc místo 15 stovek? Včetně všech sídlišť?

Kolik aut by zmizelo? Kolik lidí by se rozhodlo hledat parkování jinde? Kolik lidí by auto prodalo?

Je to podobné jako s byty a daní z nemovitosti. Pokud je daň z bytu 1000 kč ročně, nic mě nenutí to řešit. Pokud by byla 1000 Kč měsíčně, pro mnoho lidí by to byl motiv začít s neobsazeným/prázdným bytem pracovat.

disclaimer: jsem ten poslední, kdo tu bude obhajovat existenci státu, daní nebo silových složek. Pokud ale někde má být regulace, tak ať funguje na tržním principu...
edit: to je hroznej bizár "regulace na tržním principu"
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Úplně nevím, proč by měl někdo platit za parkování 15000. Minimálně ne první auto.
I jinde mají problémy s auty, ale naše řešení - které bylo uplatněno například v ulici Vlastina, kde zrušili výstavbou desítky parkovacích míst a slíbený parkovací dům je zatím akorát vlhký sen.
Například Torino má pod celým náměstím podzemní parkoviště. Co u nás v centru? Opět nic. Zrušíme parkoviště před Magistrátem nebo Sněmovnou a opět bez náhrady.
Myslím, že lidé v Pze odvádějí už docela dost na daních…
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět