Tak jsem to teď poslední měsíc také řešil... KM-Prona, Tank-Ono i EuroOil s E85 definitivně končí. Tank-ono má E85 na poslední stanici, kde to vyprodají a konec. Důvody jsem neřešil, tak nevím... ale pravděpodobně nízká cena běžného benzínu, E85 moc lidí nekupuje, problémy s kontrolami ČOI, kdy E85 má někdy problém projít testy atd.
Každopádně jsem kontaktoval Čepro a je teoreticky možné velkoobchodně domluvit dodávku E85... minimální množství 1500l, tzn. musel by někdo mít prostor, kde to skladovat a třeba by se mohlo víc lidí dohodnout, že by si to pak odebírali. Ale tohle řešit nebudu. Kdyby se ale někdo našel a zorganizoval to, tak se rád přidám jako "odběratel" několika set litrů za sezónu.
Poslední možnost je koupit čistý denaturovaný bioethanol na spalování do biokrbů a sám si to namíchat. Nevím, jestli to má nějaká úskalí... asi bych dal třeba litr naturalu na 9 litrů ethanolu (96,9%), přidal aditivum a víc neřešil...

Každopádně v čechách to člověk koupí běžně nejlevněji tak okolo 70 Kč za litr. Z Německa by se dalo dostat možná až na 43 kč/l při větším odběru (třeba 150l)... ale je potřeba řešit dopravu, tak se to nakonec asi přehoupne přes 50Kč/l a starosti s tím...