Za kolik jezdíte s dieselem?
Re: Za kolik jezdíte s dieselem?
Souhlas. Na tom autě je tolik věcí špatně, že se spotřebě nedá divit.
"malej" diesel fouknutej na 190 koní ve velkym a relativně těžkym autě, DSG 7q, která neustále řadí, protože buď nemá dost výkonu, nebo už má zase moc otáček a řidič, který si přečte Sport na dveřích a stále ho nemůže najít.
Jinak to auto je dobré a pro holku na vození dětí nebo pro starýho páprdu fajn volba.
Ještě hůř na tom podle mě bude GLE 350e. Ještě větší/těžší auto, které na dálnici nebude mít možnost dobít baterky a pojede jen na 2.0d.
"malej" diesel fouknutej na 190 koní ve velkym a relativně těžkym autě, DSG 7q, která neustále řadí, protože buď nemá dost výkonu, nebo už má zase moc otáček a řidič, který si přečte Sport na dveřích a stále ho nemůže najít.
Jinak to auto je dobré a pro holku na vození dětí nebo pro starýho páprdu fajn volba.
Ještě hůř na tom podle mě bude GLE 350e. Ještě větší/těžší auto, které na dálnici nebude mít možnost dobít baterky a pojede jen na 2.0d.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
V6TDI umí za málo, když jedeš plynule. Tedy jak v čem - v Touaregu to bylo vždy nad 10; spíš těch 12 v kombinaci.
V Audi klidně i hluboko pod 7. Ale třeba dnes D1 ve smrti, takže při průměru 89 kmh jsem tam za 9,5.
V Audi klidně i hluboko pod 7. Ale třeba dnes D1 ve smrti, takže při průměru 89 kmh jsem tam za 9,5.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

Touareg v zakladu a Kodiaq RS jsou nejsou od sebe cenove tak daleko.driver píše:Nechápu, co tady řešíte všichni? Když to vezmu orientačně a budu hodně mírný.jirka87 píše:HondaMan : To má tak 1750-1800Kg, ne ? Kolik to pak teda žere při normálním dálničním CZ tempu, tedy ccca 140Km/hod na tempomat ? (uvažujme průměrný profil trasy-tedy ne jen kotáry přes Vysočinu atd..., mírný provoz)
MQB žere v Golfu 1.6TDI od4L nahoru, (ale s jedna šestkou, dvoulitr je jasně kapku víc)
MQB v Golf Sportsline už jezdí nad 5L
MQB Touran nad 5.5
MQB Tiguan nad 6
MQB Tiguan Long=Kodiaq nad 6.5
ale to je takové minimum, vždycky si musíš přičíst následující u všech aut:
Já nevím třeba dynamickou jízdu v limitech 7.5 (né nad limity, to je ještě víc)
dsg, 8L
velká kola 8.5
Touareg v zakladu s 3.0TDI neni cenove zas takovej rozdil proti Kodiaqu RS...
čtyřkolu 9L a jsi tam. Okolo devítky a to je reálně i adekvátní. Jak foukne vítr nebo jedeš dokopce někde z zdola na vysočinu a přičteš stavby couračky kolony dynamické rozjezdy, tak 10 11L no problem.
Nebo někdo by chtěl aby to jezdilo za 6?Které SUV jezdí za 6?
To, že V6TDI je kouzelný motor -je ale zacvakáš to v pořizovačce kamaráde. Z toho pohledu bych to neporovnával. Je to úplně jinde. Spíš bych se podíval za co jezdí srovnatelná auta.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Když jsou oba v základu, tak cca ½ mega?
Kdy navíc stejný počet koní s V6 a 2.0 biTDI je sakra rozdíl.
Navíc Turek v základu je blbost.
Kdy navíc stejný počet koní s V6 a 2.0 biTDI je sakra rozdíl.
Navíc Turek v základu je blbost.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

1 189 900 za RS a 1 491 900 je spíš 300tKč než ½ mega a pokud si dobře pamatuju co mi říkal známý, tak na Turka dneska dostaneš tak o 10% větší slevu než na Kodiaqa.
Teď jsem se schválně koukal na Tourega v základu a smysl mi to vcelku dává. Po slevě za cca 1 mio bez DPH máš velký, bezpečný auto s V6 TDI 8q HDM převodovkou a základní potřebnou výbavou (autoklima, základní senzory, navi...) V základu by mi chyběla jen větší nádrž a světla. Osobně mi to dává větší smysl než ten Kodiaq RS.
Teď jsem se schválně koukal na Tourega v základu a smysl mi to vcelku dává. Po slevě za cca 1 mio bez DPH máš velký, bezpečný auto s V6 TDI 8q HDM převodovkou a základní potřebnou výbavou (autoklima, základní senzory, navi...) V základu by mi chyběla jen větší nádrž a světla. Osobně mi to dává větší smysl než ten Kodiaq RS.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
...a vzduchový podvozek 
Slevy bych do toho netahal - to je hodně individuální věc a rozhodně ne každý se dostane tam, kam pár vyvolených ano.

Slevy bych do toho netahal - to je hodně individuální věc a rozhodně ne každý se dostane tam, kam pár vyvolených ano.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

Touareg v uplnym zakladu je naprosto pouzitelny auto, kdyz prikoupis tazny, metalizu a el kufr, tak se furt vlezes pod 1m bez dph. Porad je to V6, HDM, 4x4, led svetla, senzory, navi...100x lepsi nez opicarnama vyvonenej Kodiaq.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Jsem nevěděl, jak je to auto levný. Škoda, že není podobný ekvivalent v sedanech, takovej V6 Passat pod jedničku s daní, to by bylo 

black on black, petliter, jebem na too 

Honziss: souhlas. Táta jeden čas měl základního turka na 18" s připlaceným vzduchem a pár fíčurama navíc a bylo to hodně fajn.
Jen na parkovišti vypadal vedle R-line tak trochu sociálně.
Jen na parkovišti vypadal vedle R-line tak trochu sociálně.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
honziss: vlezeš, ale to už kalkuluješ i slevu...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time