OMV Maxx motion paliva

Které palivo je to pravé pro či ono auto?
Odpovědět
Jakub.K
Autoškolák

Re: OMV Maxx motion paliva

Příspěvek od Jakub.K »

pavproch píše:na maxx mototin 100oct mi to jezdí nejlíp ze všech benzínů.... (ani shell v power racing zdaleka nedosahuje čistoty, plynulosti a hladkosti maxx moušnu)... prý do teho nepřimíchavají euro-eko-bio-sračky ale nějaké etbe....
jenže tam složky být musí, je to ze zákona.... takže v tom to rozhodně není.

PS: Maxx motion udělá tak maxx motion ve vaší peněžence.... :ymdevil:
MaraJ8
Spolujezdec

Příspěvek od MaraJ8 »

podle mě je lepší používat do nafty či benzínu aditiva, lépe to šlape a jde díky tomu i snížit spotřeba. V takovém případě nepotřebujete super speciální benzín... já používám aditiva Vif
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

pavproch píše:na maxx mototin 100oct mi to jezdí nejlíp ze všech benzínů.... (ani shell v power racing zdaleka nedosahuje čistoty, plynulosti a hladkosti maxx moušnu)... prý do teho nepřimíchavají euro-eko-bio-sračky ale nějaké etbe....
Stejná zkušenost. V Power racing skoro neznatelný rozdíl, ale z OMW citelný rozdíl. Navíc rozdíl v ově jen 2kč od N95. Klidnější chod, lepší reakce na plyn i o něco menší spotřeba
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

Vážení, psal sem do OMV a bylo mi sděleno, že veškerá prémiová paliva OMV se dováží do ČR z rakouska. Dokonce jsem se i zastavil na ČS a nechal si ukázat DL a byl rakouskej... Takže asi tak, a to je taky důvod, proč v ČR tankuju jenom MaxxMotion
2.0i 107kW
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Já jsem ještě slyšel fámu, že ten nejprémiovější OMV benzín je dokonce bez biosložky (= biosračky). Ovšem zdůrazňuji, že je to jen JPP.
NoSwear
Řidič začátečník

Příspěvek od NoSwear »

Upřímně jsem tu "domněnku" o absenci biosložky slyšel také a trošku v ní i doufám. :) I když netankuju jen na OMV. Tankuju i na Benzině Vervu a přijde mi výsledek +- stejný jako u MaxxMotion (330i). A na spotřebě rozdíl nevidím, tam je už na obrazovce vypálených 12.2.:D
BMW Driver M-B worker... :D
marv
Řidič začátečník

Příspěvek od marv »

šmoula píše:Vážení, psal sem do OMV a bylo mi sděleno, že veškerá prémiová paliva OMV se dováží do ČR z rakouska. Dokonce jsem se i zastavil na ČS a nechal si ukázat DL a byl rakouskej... Takže asi tak, a to je taky důvod, proč v ČR tankuju jenom MaxxMotion
To není úplně přesné. Maxxmotion 100 a Maxxmotion Diesel jsou z Rakouska. U Maxxmotion 95 to není zaručeno. Dle polohy čerpací stanice a aktuálních cen je buď z Rakouska, nebo je to aditivovaná česká N95.

Maxxmotion 100 i Maxxmotion Diesel obsahují biosložku. Ovšem nejedná se o tradiční etanol a meřo, ale etbe a hvo, což jsou biosložky druhé generace, které naopak kvalitu paliva zvyšují (etbe oktanové číslo skoro 120, hvo cetanové číslo až 100) včetně stability při skladování atd. Maxxmotion 95 dovozený z Rakouska obsahuje také etbe a ten český klasický etanol.

Podobnost Vervy 100 a Maxxmotion 100 není náhodná, protože Verva 100 pochází ze stejné rafinerie z Rakouska. Verva 100 obsahuje taktéž etbe.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak proto mi to na vervu 100 jede prakticky stejně (hezky) jako na maxxmotion 100

thx za vysvětlivku
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

Díky za infomarce. Vidím, že v tankovnání MaxxMotionu Dieselu budu i nadále pokračovat :)
2.0i 107kW
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

U nás jsou OMW zavážený z říše. A na 100oct maxx mi to taky jede nejlíp. Tuhle mi manželka natankovala 95 a vůbec se tomu nechtělo.
RWD
Odpovědět