Benzina paliva
Re: Benzina paliva
Ty jo, stačí uzavírka a omezení na okolojdoucí I/35 a hned je Verva100 na naší Bentině v RpR o dvě kačky levnější.... po slevě na Benzina Kartu za 38,50. Hezky!
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Zajímavý článek o reálném vyzkoušení HVO
https://zdopravy.cz/testy-umele-nafty-h ... 1#comments
Ve zkratce
Jak zaznělo v diskuzi pod článkem
https://zdopravy.cz/testy-umele-nafty-h ... 1#comments
Ve zkratce
- v Cerhenicích se zkoušely různé mixy až po 100% HVO
- výsledný mix v provozu byl 20% HVO
- testovalo se ve vlacích Praha - Beroun
- Podle výpočtu dodavatele směsi Čepra došlo za 5 měsíců k úspoře CO2 ve výši 117 tun, což představuje snížení emisí o 17,6 % oproti běžnému provozu na běžné palivo.
Jak zaznělo v diskuzi pod článkem
Z výfuku létá stejně CO2, ale je to CO2, který „ještě minulý rok“ v atmosféře byl, jen jej fotosyntézou zpracovala nějaká rostlina, ze které se udělal olej a po jeho využití nakonec syntetizovalo toto palivo. Takže z pohledu bilance v atmosféře, to žádný CO2 nepřidává
Brrr, to moje IBS asi zavádí nové prfky do svého repertoiru, už sem zase musel stát fpět jak mi bylo extra blbě ve vodorovné poloze, zase sem teda gůglil s čistou myslí, ale nevygůglil ani po přihlášní se k portálu Benziny - brzo mi bude končit soukromá Easy Karta (= její platnost), jak je to s obnovou - pošlou mi ji automaticky (moji adresu mají) nebo o to musím nějak žádat? Nevíte něgdo ?
Btw, jaxem podrobně študil tu stránku se svou kartou (což normálně nedělám, dycky jen kuknu, kolik je tam ešče kreditu a fertig) taxem tam zahlíd, že za ty roky tou kartou protekl do nádrží už třičtvrtě meloun.....
Btw, jaxem podrobně študil tu stránku se svou kartou (což normálně nedělám, dycky jen kuknu, kolik je tam ešče kreditu a fertig) taxem tam zahlíd, že za ty roky tou kartou protekl do nádrží už třičtvrtě meloun.....
Odpovím si sám....
Ráno = čistá mysl, našel sem to v čl. 13 jejich VOP k Easy kartě:
Ráno = čistá mysl, našel sem to v čl. 13 jejich VOP k Easy kartě:
Čuli fertig, netřeba sa starať.(i) V případě, že Registrovaná karta byla v období tří (3) měsíců před
uplynutím doby platnosti použita a Zákazník ORLENU předem
výslovně písemně nesdělí, že si obnovu Karty nepřeje, obnoví
ORLEN tuto Kartu automaticky.
- Truck Daškam
- Letec
Předseda: Zkoušel Vaculík, za mě HVO dobrý. Já mít nějakej traktorovej vůz, na naftu kašlu a beru HVO.
Jenže to se většinou neslučuje s kolenovrtstvím traktoristů, kteří jsou ochotni stát 20min u ČS ONO...
Jenže to se většinou neslučuje s kolenovrtstvím traktoristů, kteří jsou ochotni stát 20min u ČS ONO...
Chápeš to?
Nakonec po EV vystřízlivění prolobuje ACEA clean diesel, dějství druhé:-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
//// 1.6 ECOjet