Ahoj, hledám auto s cenovkou do max 200k. (raději bych to viděl někde kolem 170k a něco nechal na servis)
Jezdím 1x měsíčně 420 km tam a zpět, 1x měsíčně 50 km tam a zpět a mezi tím jen tak do obchodu (doslova) nebo když prší, tak do práce (6 km). Celkově tedy asi 12-15 tisíc km ročně. Hádám, že s tímto režimem se mi ještě stále více vyplatí benzín oproti jiným možnostem (rád bych zkusil benzín a plyn, ale takových aut v bazarech není mnoho).
Mými favority zatím jsou Škoda Rapid a španělské dvojče Seat Toledo. Řeším hlavně to, jestli Toledo není až příliš neznámé -> blbé na potenciální prodej za pár let. Vizuálně nemám favorita. Co jsem koukal, tak za cenu 200k se dají sehnat kusy z roku 2015 s nájezdem kolem 80 tisíc. (Výbavu AŽ TAK neřeším. Mám golfa IV a výbava mi tam stačí - nejsem rozfrňaný). Do toho ještě vstupuje Ford Focus Mk3, který je na netu hojně chválen. Dále mě napadá ještě trojková oktávka - čistě proto, že rapid se mi sice líbí, ale uvnitř mám z něj takový trochu laciný dojem, ale nejsem si jistý, že mi ten dojem stojí za to, abych koupil oktávku, která by oproti rapidu byla o dost víc vylítaná.
Váš názor? Budu rád za každý komentář. Případně budu rád za tipy na další auta, po kterých koukat. Doplním, že jediná moje preference je, že to nesmí být menší než můj současný golf.
A úplně nejvíc ocením, když mi do zpráv rovnou přihodíte konkrétní odkaz třeba na bazoš.