Tak je a není...Trefí tě nějaká Astra při dobržďování do kolony nebo něco a pořád ještě to tak prostě je, že větší a těžší auto prostě tu výhodu v lecčems má.
Taky berme v úvahu trošku jinou věc - já mám třeba 187cm, což beru tak nějak jako průměr, prostě nepotkávám často někoho, kdo by byl nějak citelně menší nebo větší, než já. A prostě ty hnáty někam složit musím. Taky ruce...šířka ramen...Mě prostě není pohodlné auto velikosti Fabie II nebo současné V50. To je z nouze ctnost. Já si nepotřebuju s někým měřit péro že mám "velké" auto. Pokud bych kupoval kombíka pro sebe, tak beru v rámci svých finančních možností vždycky to největší co budu moct koupit, protože pak mám relativně dobře zajištěno, že se nebudu při jízdě hádat o loketku se spolujezdcem se kterým mám ve stejném čase intimní tělesný kontakt v oblasti ramen, nebo rukou/paží...
Prostě si myslím, že když člověka nelimituje jak je výše psáno rozměr garáže atd...tak proč brát malé auto (jako hlavní auto, kde uvažujeme i dovolenou atd...) ? Taky ta větší auta mají často i delší sedáky. A pokud něco fakt nesnáším a střílel bych za to, tak je krátký sedák. Nejlépe v tomto ohledu už léta fungují sedadla BMW, kde si může člověk sedák prodloužit jak potřebuje.