Rada s ohledně auta

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Trosecnik
Spolujezdec

Rada s ohledně auta

Příspěvek od Trosecnik »

Ahoj lidi,

V nejbližší době planují koupi nověho auta. Chtěl bych něco menšího, ale s větším výkonem. Takovou zábavnou hračku :) Moc se v těchto typech nevyznám a proto bych se rád obrátil na nějaké zkušenější uživatele. Cenový limit je cca 100k

Tady dám nějaké ty vzorky co se mi zamlouvají

http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... io/8781296
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 06/9216536

Budu rád za nějaké rady a další typy na podobná auta.

Děkuji.
Naposledy upravil(a) Trosecnik dne stř 12 říj 08:38, celkem upraveno 1 x.
Caddy
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada s ohledně auta

Příspěvek od Caddy »

nenapsal jsi, kolik na to mas :)
Trosecnik
Spolujezdec

Příspěvek od Trosecnik »

Pardon, cenový limit je cca 100k.
Trosecnik
Spolujezdec

Příspěvek od Trosecnik »

Díky za nějaké tipy, prohlédl jsem si je, ale stále se mi nejvíce líbí Peugeot 206 GTI nebo to Clio Sport. Ještě mimo to, že bych byl vděčný za nabídku, nějakých kousků, tak bych se chtěl zeptat, na co si dát u takovýchto aut při koupi pozor. Co hlavně zkontrolovat atd... Jak říkám, moc se v opravách a celkově v rozpoznání stavu auta nevyznám. Proto se obracím na zkušenější lidi zde na foru :)
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

zkontrolovat je treba uplne vsechno a o to vice, z tato auta si vetsinou kupuji ti, co se chteji svest a tak vse dostava vice zabrat. spotrebak neresit, ale zasadni veci ano ala predovoka, motor, elektrika.
Trosecnik
Spolujezdec

Příspěvek od Trosecnik »

No to mě moc nepotěšilo a nešlo třeba jen o individuální kus ? Nebo jsi testoval více těch 206tek, protože to by se mi zamlouvalo právě víc, jak to Clio a vyjde i levněji.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Nedávno jsem byl svezen v jedný starý komperesorem foukaný MX5 (něco kolem 1t a 160ps) a pelášilo to pěkně. Hlavně jak člověk sedí nízko a v otevřeným autě, tak z toho je úplně jiný pocit rychlosti. V zatáčkách se to taky chovalo přijemě. Pokud ti jde jen o fun faktor za min prachy tak bych doporučoval tu MX5 zkusit.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Trosecnik
Spolujezdec

Příspěvek od Trosecnik »

Nene čistě o fun faktor mi nejde. Tak s tou 206 ještě uvidím, nějaké kousky otestuju. To Clio je teda co se užívání a jízdy týče asi lepší, ale zase slušný vyjde tak na 120 000 co jsem koukal.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Obecně bych si u těhcto HH dal pozor na převodovku, u Clia to pak platí dvojnásob. Resp. se spíš do začátku připrav na repasy.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Trosecnik
Spolujezdec

Příspěvek od Trosecnik »

Díky za odpovědi

Ješte bych se rád zeptal na něco ohldně motorů. Jak velký je rozdíl ve výkonu, akceleraci a jízdních vlastnostech obecně mezi motory - 2.0i S16, 2.0 16V S16 GTI, 2.0 16V S16 a 1.6i XS. o RC neuvažuji, protože se do cenové relace s tímto motorem nevejdu zřejmě :)
Odpovědět