Zdravím,
tohle bude trochu jiný typ výběru než jste asi zvyklí, ale nějak se nemůžu dopídit více informací jinde, tedy spíše zkušeností. Třeba jste někdo zběhlejší v hledání internetem a poradíte mi jak se dostat k jádru pudla a nebo prostá rada postačí úplně nejvíce.
Mám zájem o novou Mazdu MX5 ideálně v tom nejsilnějším provedení co přijde - 184 koní. Jenže problém je jediný a nějak se mi nedaří ho vyřešit. Auto bude celoročně fungovat a garáž nevedu. Normálně bych vzal skládací střechu a dál to neřešil, jenže na tu skládačku jsem neslyšel zrovna moc chvály - při vyšších rychlostech je hluk oproti plátěnce znatelně vyšší a očekávám, že budu relativně často jezdit ve vyšších rychlostech. Takže zvládne pláťěnka celoroční provoz v pohodě nebo ne?
Proč MX5? Za ty peníze je to nejlevnější auto zaměřené na zábavu, perfektní jízdní vlastnosti a je to levné na provoz. Za stejné peníze by se jistě dal sehnat starší kousek od jiné značky, ale žiju většinu času v cizině a servisy jsou tu drahé, takže to musí být nové auto.
Předem děkuji všem, kteří mi dokážou poradit co vybrat a proč.