jirka87 píše:Odhlučnění má smysl. Odhlučňoval jsem si sám už třetí auto v řadě. Pouze jednoduše pro potřeby audio = pouze dveře. Ano, je to znát. Pro vytlumení auta - z důvodu požadavku vyššího akustického komfortu (jízda po dálnici apod.), je třeba ale udělat i protipožární stěnu, která tě odděluje od motoru, kapotu (s rozmyslem...), nejlépe celou podlahu a celý prostor všech podběhů a podlahy v kufru. Cenově se bavíme o částkách okolo 30K. Mrzí mě, že kvůli aktivnímu mazání odkazů z podezření na propagaci nemohu odkázat na konkrétní 2 firmy. Je tam bohatá fotodokumentace toho, jak to odhlučnění probíhalo, jaké materiály se použily a kolik to stálo.
jirka87 píše:Sedadla - zpravidla je nejjednodušší varianta najít bourané auto stejného typu v lepší výbavě a předělat ty sedadla. Původní si uschovat pro případ prodeje. V případě koncernu by možné při stejné platformě bylo zaměnitelné například sedadlo mezi Octavií a Golfem..nebo Polem a Fabií atd..ale jistý si tím nejsem, nezkoušel jsem to.
jirka87 píše:Co dělá auto pohodlným ? Já nejsem žádnej dálniční pilot, ale taky jsem (a ne málokrát..bohužel pro mě) jel v tahu i 1600Km (to bylo pro mě osobně ale už fakt na hraně). Pohodlí se z mého pohledu skládá velkou měrou z tichého interiéru...Dobrého sedadla a obecně polohy za volantem - torjůhelník ruce-nohy-prdel a z dobrého podvozku. Osobně bych vzal velmi za vděk Citroenem C5 nebo Mondeem co se dlouhých cest týče. Na to nepotřebuju Pullmanna. To má každý jinak. Otec miluje tvrdé sedadla. Já z Octávky a koncernu obecně rostu. Ty betonové sedadla jsou pro mě čisto čistá mučírna a se slzou v oku vzpomínám na staré "gaučáky" z Francie...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků