Předváděcí, lehce ojeté, rodinné - kombi

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
fabia1_cz
Autoškolák

Předváděcí, lehce ojeté, rodinné - kombi

Příspěvek od fabia1_cz »

Zdravím všechny motoristy :) .

Sháním nový (myšleno pro mě nový) vůz. Přiznám se na rovinu, že nejsem motorista a v autech se vyznám vážně jenom základně. Zkusím zde vypsat parametry a pokud by ještě bylo něco dopsat, klidně se ptejte a dopíšu. Nyní vlastním fábii 1.2 40Kw. Takže si troufnu říct, že každé auto které poradíte bude veliký skok vpřed.

- cena ... Zde nemám úplně jasno. Část budu platit hotově (cca 150k) a na zbytek si budu brát úvěr. Takže řekněmě třeba 250k (pokud bychom vybrali levnější nebo naopak třeba o něco dražší, ale z dobrých důvodů, určitě se nebudu bránit. Nechtěl bych ale nutně překročit 300k).

- Karoserie - Určitě Kombi. Rodina se bude zvětšovat a s tím i potřeba převážených věcí. Musí se tam vejít kočárek, nějaké bebechy kolem dětí a pak normální tašky s věcmi. Kvůli kufru se pořád dívam na oktávky...

- Palivo - Palivo bych chtěl benzín. Auto bude převážně využíváno na cesty denně kolem 30Km, letní dovča a občas (3x - 4x ročně) nějaké delší trasy (Ostrava - Praha) apod.

-Motor - zde si nechám poradit. Co jsem tak vyčetl, tak dostatečný výkon může být pro rodinné auto kolem 90kw. Ale říkám, nevyznám se a nechám si poradit od vás.

Auto nebude garážované a bude parkovat před panelákem. Už z toho důvodu jsem ustoupil od nového auta a díval se na předváděcí vozy nebo lehce ojeté. Ať už oktávka, Hundai i30 kombi, Kia seed... Nebydlíme v horách a ani není plánované jezdit pravidelně na hory jak už v zimně nebo v létě.

V neposlední řadě je samozřejmě také spotřeba... Aby to nebyl nějaký tank. A také aby to bylo auto spolehlivé a "nekazící se". Je mi jasné, že se každé auto kazí a všude jsou třeba opravy a údržba. Ale také jsem vyčetl, že jsou značky a typy které jsou prostě poruchami pověstné a naopak jsou typy, které se kazí (při pravidelných údržbách) minimálně.

Díky všem za názory a typy :). Pokud by bylo třeba ještě nějaký paranetr ši požadavek upřesnit, napíšu.
fabia1_cz
Autoškolák

Re: Předváděcí, lehce ojeté, rodinné - kombi

Příspěvek od fabia1_cz »

Zdravím motoristy :)

Nikoho nic nenapadá? Pročetl jsem skoro všechny příspěvky na téma mého příspěvku, a nikde jsem žádné řešení nenašel :(. Zajímavě vypadá ten megan 3 2.0, ale skoro nikde není ke koupi...

ještě jednou díky za rady :)
V12
Autoškolák

Příspěvek od V12 »

Pokial sa chces kazde rano budit zo zleho sna o ukradnutom aute, kup Octafku. V opacnom pripade skus i30 kombi 1.4 TGDI, ide fakt velmi pekne. Len ceny su stale privysoke. Vobec by som uz neuvazoval o atmosferickych motoroch, kombinuju sa totiz s priserne dlhymi prevodovkami a trasu, ktoru s napr. i30 1.4TGDI prejdes s 10 preradeniami, pojdes napr. s Toyotou Auris 1.6 97kW kombi tak, ze preradis 100x. Alebo iba raz, ale so spotrebou 9/100, lebo vsetko pojdes na stvorke.
fabia1_cz
Autoškolák

Příspěvek od fabia1_cz »

Díky za reakci :).

S tou oktávkou máš pravdu no :(. Navíc sehnat v daném rozpočtu předváděčku je nereálné a ojetý slušnější benzín taky... Na tu i30 jsem se taky díval, ale po pročtení zdejišího fóra sem od něj ustoupil z důvodu drahého servisu. Tento argument (proč hyundai ne) se tu opakuje docela často.

EDIT: Tu i30 myslíš třeba toto? - https://www.hyundai.cz/vozy-bez-cekani/ ... 2017/21506
pokud jo, tak to už jer dost přes čáru no :(...
V12
Autoškolák

Příspěvek od V12 »

Ano, myslel som nieco take. Ale vsetko predvadzacie, lehce jete v nizsej strednej triede bude okolo 400k CzK. Skus to inak - hladaj vozy po operativnom lizingu s nabehom do 100 tisic km, tam sa do 300k CzK urcite dostanes. Len bacha na stav tych aut, treba ich poriadne preverit.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

fabia1_cz píše:S tou oktávkou máš pravdu no :(.
Pravdu nemá. Resp. ne tak moc jak si myslí. Vzhledem k počtu registrací je počet krádeží koncernu (škodovky) nad průměrem. Nejsou to ale několikanásobky a množství krádeží se neustále snižuje. Tohle bych prostě jako argument pro výběr auta vůbec nebral.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Buď něco levného typu Megane, Astra, přídatně Focus v libovolným benzínu. Ojetým korejcům bych se vyhnul. Nebo trochu přitlačit, hledat, smlouvat a zkusit si najít Golfa/Oktávku vrácený z dvouletýho operáku. Tam bude cena lehce nad 300. Ale těch aut se vrací hodně a ještě se jich hodně vrátí. A myslím, že jich bude mít Škofin nadbytek. Samozřejmě bych hledal vždy aktuální provedení motoru TSI s řemenem. Ale to už jsou podle mě všechny O3. Oktávka není pro mě žádná modla, ale ohledně využitelného vnitřního prostoru a praktičnosti je to v kategorii "okolo 300 tisíc" je to dobrá volba. Uvnitř je okta o hodně prostornější než sesterský Leon i Golf. Záleží, kolik jsi ochoten dát peněz a jak starý auto jsi ochoten akceptovat.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

novy auto za 310, v podstate oktavka
https://cc.porscheinformatik.com/sl-cz/ ... ST%20kombi
idealne spis toto https://cc.porscheinformatik.com/sl-cz/ ... ST%20kombi
i vybava relativne ok, je tam par priplatku
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Vykašli se na úvěry a kup si na co máš. Zvlášť když auto není tvá modla.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/chev ... oFrom=list
Jeden z mála bezproblémových motorů dnešní doby.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Jj kup si auto z AAA to je zaklad pro bezproblemovy provoz
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Odpovědět