Ahoj všem,
netradiční dotaz, ale tak zkusím. Prosím o radu s výběrem služebního elektromobilu, nemám vůbec žádný přehled a nevím kde začít. Jsem v luxusní situaci a mám si vybrat služební vůz sám.
Kdo se vyzná, ví že jde o německo.
Vůz do 60 000 € včetně DPH (cca. 1,5 M CZK). Může býž i dražší, pak rozdíl doplácím ze svého.
Na výběr jsou:
Volkswagen / Audi / Škoda,
BMW / MINI,
Mercedes-Benz / Smart,
Volvo / Polestar,
Opel.
Musí být elektrika, dojezd v zimě bezpečně 400 km, provoz Po-Pá přibližně 2 × 20 km, okresky, město, jednou týdně delší cesta 2 × 200 km převážně po dálnici. Proto skutečný dojezd alespoň 400 km i v zimě při velmi nízkých teplotách.
Moje preference: pohodlné na dálnici, nejsem žádný pirát cest a spíše funkční automatické asistenty a jenom koukat z okna při 120 km/h, většinou nespěchám. Co nejlepší reálný dojezd v zimě, komfortní podvozek a nízká hlučnost, reprezentativní vzhled, dostatečný prostor pro 5 dospělých, kufr není zásadní.
V souhrnu pohodlí, dojezd, prostornost (uvnitř).
Kam se koukat? Nemám vůbec žádný přehled co se elektro týče.
V rychlosti jsem se kouknul na VW, třeba VW ID7 by se cenově vešel.
Snad jenom toho Opla nechci.
Z toho, čím jsem doteď jezdil mi nejvíce vyhovoval Lexus NX. Nemusí to být ale SUV.
Výběr nového služebního auta do 60 000 €
Re: Výběr nového služebního auta do 60 000 €
Obejdi salóny a zjisti, kde Ti dají jaké podmínky. Všichni mají emisní cíle a pokud je neplní, tak jsou otevřeni lepším nabídkám.
Já i na hybrida dostal 32% slevu.
Já i na hybrida dostal 32% slevu.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Re: Výběr nového služebního auta do 60 000 €
Nooo idealne BMW iX3 nebo i3, ta i3 by se po naky sleve mozna sehnala i v 50xdrive, jinak spis 40 sdrive.
CLA,GLB 250+.
Za me i ta iD7 je super, v PRO S s vetsi baterkou, cenove je teda podle me nesmyslna ale kdyz to neplatis ty tak je to jedno. a to auto jede hezky a nezere.
A6/Q6 uz bude asi cenove mimo, GLC nebo novy C netusim.
V tom budgetu mozna bude nejlepsi ta id7 no v plny palbe.
Pokud ale jezdis 120 tak poslouzi i id4/enyaq/peaq, ale zas je skoda nevyuzit ten budget kdyz ho mas a vzit neco trochu lepsiho
CLA,GLB 250+.
Za me i ta iD7 je super, v PRO S s vetsi baterkou, cenove je teda podle me nesmyslna ale kdyz to neplatis ty tak je to jedno. a to auto jede hezky a nezere.
A6/Q6 uz bude asi cenove mimo, GLC nebo novy C netusim.
V tom budgetu mozna bude nejlepsi ta id7 no v plny palbe.
Pokud ale jezdis 120 tak poslouzi i id4/enyaq/peaq, ale zas je skoda nevyuzit ten budget kdyz ho mas a vzit neco trochu lepsiho
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex
2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex