auto pre zenu
Re: auto pre zenu
Seat Ibiza ST 1.2 TSI, do 15k EUR se vejde v nejvyšší výbavě (případně i s DSG) + ještě zbyde na doplňky.
Preco Ibizu ked za tie peniaze moze byt o triedu dospelejsie auto s dostatocnou vybavou - AC, radio, tempomat?
Za 15 je aj dost drahy Golf 1.2 TFSI 105k
Za 15 je aj dost drahy Golf 1.2 TFSI 105k
Já teda nevim, ale u nás za 15k EUR koupíš Golfa 77kW tak akorát v Trendline bez další výbavy, když dostaneš slevu tak Highline bez další výbavy. Na takhle dlouhý cesty bych radši volil o trošku menší a o 200kg lehčí auto s lepší výbavou.
Jistě máš pravdu a proto jsem uvedl jak svojí extrémní volbu, tak zcela racionální možnost, co za daný peníze s poměrně velikou rezervou koupit. A myslím, že jsem dostatečně zohlednil potřeby běžných uživatelů.ExFun píše:d1,8t ale ty jsi aktivní řidič. Většina lidí takové dojíždění prostě odjezdí s cílem co nejmenších nákladů(aby jim z té výplaty něco taky zbylo kromě na PHM) a kW jsou jim u pozadí, protože na dálnici budou jezdit 100-110 právě kvůli nákladům. Zároveň potřebují ten čas nějak přežít, takže priority bych tipoval:
1) co nejmenší náklady
2) prostor a pohodlí
Na kW exkrementuje pes.
1.2tsi je schopná v rámci rychlostních předpisů dosáhnout velmi zajímavých dlouhodobých spotřeb a na druhou stranu se s ní dá i něco předjet. Zbytek je už jen o konkrétním balení a tady mi dlouhodobě vychází Ibiza ST jako nejlepší volba. Ale je to samozřejmě velmi individuální.

RWD
Muj člověk, za tohle auto hlasuju i jád1.8t píše:Na 150km denně bych v rámci budgetu koupil to nejsilnější auto s klimou, radiem a centrálem. Neni většího neštěstí, než málo koní při velikým nájezdu. Takže Ibiza 1.2tsi 77kw a přikoupit nejdelší záruku.
Kombi ve výbavě Style je za 11 706€, takže tam zbývá dost prostoru na příplatky.

"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III 
Fordem tam, vlakem zpátky!

Tak ten fakt ne. Nevim kolik km s tim máš najetých, ale to auto je hrozné a mě se stím moc dobře nejezdilo, nehledě na to, že je to takovej kočkopes. Ani auto ani SUV > nuda...
2.0i 107kW
ano, mna to tiez laka k nejakemu "dzipu"
no akosi k nemu automaticky pridruzujem vysoku spotrebu. teraz jazdim na ford mondeo, obsah 2.0, no nestacim kupovat benzin... preto asi radsej nieco menej zrave... napadla ma este dacia duster, no neviem...

Ženy po takových autech touží. Nejlépe se s ním svézt a pokud sedne, není co řešit. Člověk si auto kupuje pro sebe.
Spotřeby si lze najít zde http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2 stačí si najít současné mondeo a dá se celkem lehce odhadnout za kolik by jezdil Q nebo cokoliv jiného.
Spotřeby si lze najít zde http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2 stačí si najít současné mondeo a dá se celkem lehce odhadnout za kolik by jezdil Q nebo cokoliv jiného.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
A co třeba Juke? 

"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III