Koupě auta - Renault Megane 2
Re: Koupě auta - Renault Megane 2
U japonců jen pozor na dostupnost a cenu náhr. dílů (některé nemají aftermarket alternativy = jsou drahé jak šlak). A když ještě se to potká s nějakým výpadkem u výrobce v JPN, je to na dlouho. Brácha takhle stál několik měsíců, když byla fukušima protože pro jeho Hondu nebyl (nic jiného než oem) kompresor klimy.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Teď jsem díky ace2 zavzpomínal na sladkých 18, kdy jsem si taky koupil Sunnyho. 1.4, centrál, šíbr. To je už historie 

2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Jo je, ale stejně jsem měl Sunnyho asi ze všech aut nejraději. Ne moc hezký, ale fungovalo spolehlivě a najel jsem na něm spousty km i srnku srazil v Rakousku. Kdyby mi neprojel hever prahem jednou na jaře a pochopil že už to má asi chudák za sebou tak buhví jak dlouho bych ho ještě měl. Nějaký auto se vždy zaryje do paměnit a člověk na něj vzpomíná a u mě to je Sunny. Škoda že nebyla možnost si ho nechat, schovat a pak zrenovovat. Asi by to byla finanční blbost, ale to auto mi přirostlo ke srdci.
No nic no, zatlačíme slzu a jedeme dál
No nic no, zatlačíme slzu a jedeme dál
Jinak tedy někdo vzpomínal na Opela. Myslím že takový Opel Astra měl tuším od druhé generace pozinkovanou karoserii a tehdá 12 letou záruku na a to auto pořád vypadá celkem moderně.
Bud modernější, kde je velká šance že to za ty peníze bude stočenka. Tohle je velká šance že bude stočený
https://www.sauto.cz/osobni/detail/opel ... oFrom=list
popřípadě to koupit s větším přiznaným nájezdem
A nebo si koupit předchozí generaci, které je sice starší, ale za stejné peníze máš větší šanci že to auto bude prostě technicky lepší.
Já si vždycky měl strategii kupovat ty nejdražší starší auta, než mít za každou cenu co nejnovější model. Což pak ekorát vede k tomu že nasaješ nějakou pastičku.
Bud modernější, kde je velká šance že to za ty peníze bude stočenka. Tohle je velká šance že bude stočený
popřípadě to koupit s větším přiznaným nájezdem
A nebo si koupit předchozí generaci, které je sice starší, ale za stejné peníze máš větší šanci že to auto bude prostě technicky lepší.
Já si vždycky měl strategii kupovat ty nejdražší starší auta, než mít za každou cenu co nejnovější model. Což pak ekorát vede k tomu že nasaješ nějakou pastičku.
-
- Autoškolák
No jako auto budu kupovat až po matuře teď se mi to fakt nechce řešit - ale ty mázory vezmu k srci za měsíc - když něco pojedu koupjt prdnu tady příspěvek toho auta - jako problém je že třeba ten Nissan co jsi posílal je 400 km ode mě a jaksik mě tam nemá kdo dovézt když není v rodině auto, třeba přemluvím dědu ale takovou trasu nepojede semnou - btw v Ostravě což mám 20 km mám inzerát na Almeru v plynu https://auto.bazos.cz/inzerat/119569891 ... 122004.php - tak nevím. jako stejně to budu kupovat po maturitě, ale chtěl jsem zjístit informace s předstihem
Hele Almera těžko říci, ty starší reznou a ty nové jsou divné. Na plyn má názor kde kdo, ale zkušenosti jsou takové, že kdo narve plyn do auta tak je extra šetřílek a podle toho to auto pak vypadá. Navíc plynová bomba má nějakou maximální dobu životnosti a pak se musí vyměnit, což je u takového auta finanční nesmysl a komplikace. Navíc je to zdroj problémů. Plyn nebrat v tvém případě..
Ty auta co jsem posílal jsou jen příklady co hledat. Ber to tak že aut je dostatek a chce to jen hledat a čekat na kus. Každý den si dej filtry do vyhledání sjížděj inzertní servery a když tam něco padne tak to okoukni.
až budeš stát nad konkrétním kusem s penězma v ruce, tak nebuď škrt a zaptat si AutoTracer
https://www.zkontrolujsiauto.cz
Sice to stojí pětikilo a u starého auta tam budou zcela určitě a logicky chybět servisní záznamy, ale dá ti to jasnou představu před čím stojíš a co si míníš kupovat. Chápu že to bolí dát pětikilo, ale z vlastní zkušenosti ti můžu říci že se to vyplatí, protože jsem koukal na 2 auta a u obou aut jsem se takhle dozvěděl že předemnou stojí vypytlovaná totálka po opravě kdesi v garáži.
To že si kupuješ starý auto za 40-50 tis neznamená že to musí být slepovaná totálka, nebo zamaskovanej vrak. I v téhle cenové kategorii se dá najít sice staré, ale hezké auto. Až budeš mít peníze v ruce, tak dej vědět že jsi ready kupovat dej vědět kde bydlíš a zkusíme ti tady najít nějaké inzeráty u kterých bude předpoklad že by to za něco mohlo stát.
Ty auta co jsem posílal jsou jen příklady co hledat. Ber to tak že aut je dostatek a chce to jen hledat a čekat na kus. Každý den si dej filtry do vyhledání sjížděj inzertní servery a když tam něco padne tak to okoukni.
až budeš stát nad konkrétním kusem s penězma v ruce, tak nebuď škrt a zaptat si AutoTracer
https://www.zkontrolujsiauto.cz
Sice to stojí pětikilo a u starého auta tam budou zcela určitě a logicky chybět servisní záznamy, ale dá ti to jasnou představu před čím stojíš a co si míníš kupovat. Chápu že to bolí dát pětikilo, ale z vlastní zkušenosti ti můžu říci že se to vyplatí, protože jsem koukal na 2 auta a u obou aut jsem se takhle dozvěděl že předemnou stojí vypytlovaná totálka po opravě kdesi v garáži.
To že si kupuješ starý auto za 40-50 tis neznamená že to musí být slepovaná totálka, nebo zamaskovanej vrak. I v téhle cenové kategorii se dá najít sice staré, ale hezké auto. Až budeš mít peníze v ruce, tak dej vědět že jsi ready kupovat dej vědět kde bydlíš a zkusíme ti tady najít nějaké inzeráty u kterých bude předpoklad že by to za něco mohlo stát.
Já u Opelu čekal 4 měsíce. Nebylo to fukušimou, ale protože jsou debilové. To si nevybereš.pavproch píše:U japonců jen pozor na dostupnost a cenu náhr. dílů (některé nemají aftermarket alternativy = jsou drahé jak šlak). A když ještě se to potká s nějakým výpadkem u výrobce v JPN, je to na dlouho. Brácha takhle stál několik měsíců, když byla fukušima protože pro jeho Hondu nebyl (nic jiného než oem) kompresor klimy.
Ace2: Překvapila mě cena Tebou Postovaného Civicu 6g. Já před 13 lety kupoval 6g za 50 a před 11 lety ho za 50 prodal. Dnes se prodává za 40. Vím, že už moc nemá kam padat, ale 10tKč za 10 let je mazec

Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Ani ne hele, v těchle cenách už musíš kalkulovat i s hodnotou peněz, tedy s devalvací a kupní silou. 50 tis kč 10 let zpět bylo něco jiného než nyní.
Další věc že je to cena inzerovaná a otázkou je jestli to bude i cena prodejní.
Další věc že je to cena inzerovaná a otázkou je jestli to bude i cena prodejní.
Pokud to je ještě aktuální, mám s Megane Ii 1,6 dost zkušeností. Pár postřehů: jezdil jsem s ním ve firmě, kde patřil majiteli. Byl to tuším r.v. 2006. Majitel byl hovado. Na pětku 30km/h a pod., když telefonoval. Naopak na trojku 130, když zase telefonoval. Díry v silnici neřešil. jel jako prase. On vůbec jezdil stylem brzda-plyn. Já jsem jej do ruzky dostal až jako téměř 4-leté auto s cca 140tkm. Auto jezdilo dnes a denně krátké trasy dům-firma 2,5km, pokud senejelo na SC (ty byly naopak dlouhé Ukrajina, východ Polska, Rusko). Auto jezdilo každý den od rána do večera, protože pan majitel byl starý mládenec a nevařil si, takže po práci každý den jezdil navíc 12km do města do hospody na oběd. To jen pro dokreslení, jak auto jezdilo. Myté bylo jen deštěm, pokud pršelo. V zimě neexistovalo. Sůl se z něj mohla škrábat. A nyní ke spolehlivosti: Co jsem s ním jezdil, což byly téměř 3 roky, tak se následkem havárie měnil chladič klimatizace (majitel trefil čokla) a pak ještě vlastní kompresor klimy - ten byl mastný - u renaultu za něj chtěli tehdá skoro 30tCZK. Jinak nic. Ba dokonce na styl jízdy se občas vyměnil nějkaý čep či tyčka na předku, a samo sebou kotouče a desky. poruchy: mio kompresoru - NULA! Koroze po 7 letech - NULA. Spotřeba oleje - NULA - interval jsmě měli 15-25tkm, jak si pan majitel vzpomněl a olj se nedoléval a ani neubýval a pokud ano, neměřitelně. Spotřeba: dle palubního ukazatele cca 7/100, reál nevím ale francouzi podměřují, takže při našem stylu ježdění do 7,5/100 a to se nešetřilo. SPolehlivost tedy excelentní a dovolím si tvrdit, že proti koncernu přímo ukázková. V té době jsme totiž měli ještě na firmě Oktávii 1,6MPI 75kW a tam se už něco řešit muselo, konkrétně na mj vkus dost často = za tu dobu 2x - přední prasklé pružiny což jsme do té doby nikdy nezažil), pak trvale kmitající zvlněné přední kotouče a k tomu drobnosti jako lambda, často H4 ve světlech. Co s ena Meganu nepovedlo: sedadla. Abych byl přesný, majitel vážil cca 120kilo a nebyl nejmenší. Takže bočnice řidičova sedadla byla prostě na kaši, ale to bylo spíše prasetem, které se vozilo na ístě řidiče. Dále - pouze m§j subj. dojem - málo vyklenutá sedačka v místě beder - nemělo to bederní štelování. Třebas souběžný vůz, který mám mj. dodnes jako dědictví po otci - Ford Mondeo 1,8i 92kW r.v. 11/2006 a nájezd 135.000 (reál bude asi vyšší, neb dovoz z D) - sedačka jako nová - to bez nadsázky, až se tomu nechce věřit. Bočnice nevysezené, bedrka perfektní, látky absolutně nepoškozená - potahy nemám. To u Megane byla látka jako po 50 letech, ale zase - majitel měl 120 kilo. Výtečný prostro vpředu i vzadu, třeba proti Oktávii I (se kterou jsem srovnával) o třídu větší, to bez nadsázky. Auto tiché, opět proti oktávii nebe a dudy. Na pětku bylo v Megau při 90 skoro ticho. A to jak od kol, tak hlavně od motoru. jo, ktěm mínusům - ještě kvedalčka - řadící páka. To byl všesměr, nicméně nestalo se, že bys místo trojky vrazil jedničku. Startování kartou. Napřed asunout do slotu, pak zmáčknout čudel. Dost o zvyku, ale žít se s tím dalo. Karta absolutně bezporuchová, zejména s přihlídnutím k tomu, že se startovalo tak 20x za den. Pro mě - jakožto člověka, který nesnse pupínek rzi a uatě - je jasná volba Megane. Ostatně, dcera má Clio 1,2 r.v. 2005, parkuje venku a jezdí denodenně - auto nemá puchýřek. Nikde. Na dveřích, u nádrže, na lemech, prostě nikde. Takže pro mě Megane jasný vítěz, zejména proti japoncům, i když 2 japonce mám doma
levné, festovní, odolné a poslehlivé auto, a pokud někdy náhodou odejde ten "staršák" přesuvník v motoru, za cca 5 tisíc je vyřešeno a dalších 15 let klid. Pro některé může být problém smířit se s faktem, že jezdíš s renaulttem. Auto mezi "odborníky" nemá imič, ale to je o blbosti lidí, než o autě samotném. Sorry za překlepy, každý jistě pochopí obsah.

-
- Autoškolák
OK, borci díky za pomoc, - VIN je napsané pod kapotou většinou ne ? 500,- je v klidu známy to dělal za 800,-, takže tam to normálně zadám do toho to VIN a pak mi to vyjede komplet záznam o km, jestli to bylo servisované havarované atd... určitě těch 500 obětuji, a v podstatě mám to udělat tak že si nějake vyberu pošlu vám ho tady, vy mi ho schvalite a ja pojedu, přijedu a pokud bude ok tak si to ještě na místě prověřím přes tu stránku a jak to bude ok tak keš a čus ?